Λαχουρένιος έγραψε:Προέλλην έγραψε:Στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν ξέρω (πες αν θες) αλλά στην Γαλλία συγκεκριμένα, η μετριασμένη μελονική Λε Πεν δεν διαφαίνεται να έχει καν αυτοδυναμία για κυβέρνηση.
Το NR έχει αλματώδη αύξηση τα τελευταία χρόνια. Από το 13% του '17, πήγαν στο 18% το '22, και φέτος σχεδόν διπλασίασαν τα ποσοστά τους στο 33%. Είναι θέμα χρόνου να πάρουν την αυτοδυναμία και την προεδρία. Αν δεν γίνει σε αυτές τις εκλογές, θα γίνει στις επόμενες. Είναι στρουθοκαμηλισμός αυτό που κάνεις.
Eγώ δεν σου λέω τι θα γίνει στις επόμενες, εγώ σου λέω τι φαίνεται ότι θα γίνει σε αυτές. Επίσης σου λέω ότι για να φτάσει εδώ που έφτασε κι ακόμη δεν φαίνεται να έχει αυτοδυναμία, δεν είναι πια το κόμμα του Ζαν Λεπέν του ναζί, και για να φτάσει να κυβερνήσει, μάλλον δεν θα είναι καν αυτό που είναι σήμερα.
Λαχουρένιος έγραψε:Δες λίγο παραδίπλα που ο ναζισμός είναι εξουσία τα τελευταία 20 χρόνια, με αλυτρωτισμό, ιμπεριαλιστικά αναχρονιστικά μεγαλεια, με δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων, στρατόπεδα συγκέντρωσης, και γενικά με όλα τα ναζο-σέα του, και εισβάλει σε χώρες και τις προσαρτά και μας λες ότι δεν πρέπει να μας νοιάζει και να κοιτάμε την δουλειά μας, γιατί έτσι ξέρω γω κι εντάξει.
Whataboutismος. Προσπαθείς με πλουτονίστικες τακτικές να αλλάξεις θέμα. Η Γαλλία είναι η δεύτερη πιο ισχυρή χώρα της ΕΕ στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, άρα ως έλληνας πολίτης τα πολιτικά της Γαλλίας με επηρεάζουν πολύ περισσότερο απ'ότι της Ρωσίας, του Ιράν, της Κίνας, των ΗΠΑ κλπ.
Προσπαθείς να παρομοιώσεις την ρωSSία που συνορεύει με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες (τις οποίες μάλιστα θεωρεί ως Lebensraum και τις απειλεί) με το Ιράν και την Κίνα, για να μας πείς ότι δεν πρέπει να μας νοιάζει. Αστεία πράγματα δηλαδή.
Απλά, για παραθρησκευτικούς λόγους, θέλεις ο ρώσικος ναζισμός να έχει το ελεύθερο.
Τα πολιτικά της Γαλλίας σε επηρεάζουν επειδή είσαι στην Ε.Ε., αλλά οι ρωSSικές υπηρεσίες που χρηματοδοτούν και έχουν απλώσει δίκτυα προπαγάνδας για κάθε φασιστικό μόρφωμα στην Ε.Ε., δεν σε επηρεάζουν.
Έπειτα, γιατί δεν χαίρεσαι που ισχυροποιούνται στην Ευρώπη αντι-E.E. δυνάμεις; Δεν θες να διαλυθεί η E.E. και μετά η Ελλάδα να αξιoποιήσει τις ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις για να στήσει τον ελληνικό σοσιαλιστικό παράδεισο;