mister spooky έγραψε:Niki έγραψε:Ας δούμε τι λένε οι Τούρκοι γενικά για εμάς.
Μας λένε για να μας δείξουν ποιοι κάνουν κουμάντο ότι μας πήρανε την Κωσταντινούπολη και τον ναό της Αγιάς Σοφιάς και να σκάσουμε.
Μας λένε για να μας δείξουν ποιοι κάνουν κουμάντο ότι κατέβηκαν και πιο κάτω και πήρανε και τα παράλια και μας διώξανε από την Σμύρνη.
Τώρα λένε σε ένα λαό που για χιλιάδες χρόνια ζούσε από την θάλασσα ,ότι τώρα που κατεβήκαμε και πιο κάτω θα σας πάρουμε και την θάλασσα.
Το τι πρέπει να κάνουμε εμείς είναι θέμα ευθύνης του καθενός μας και όλοι μαζί σαν σύνολο.
Αν περάσει η προσπάθεια ηττοπάθειας που προσπαθούν να σπείρουν ας τα δώσουμε.
Αν όμως όλο αυτό το σκηνικό γίνει αιτία να ξυπνήσει ότι έχουμε ο καθένας μας και η κάθε μία μας μέσα μας και φτάσουμε να τους πούμε εώς εδώ ας είναι.
Δεν αναφέρθηκα καθόλου στην Κύπρο στην Ίμβρο και στην Τένεδο για να μην πικραθούμε περισσότερο.
Η γιαγιά μου κορόιδευε πολύ τους Τούρκους που φοβόντουσαν τόσο πολύ την θάλασσα.
Την απέφευγαν όπως ο διάολος το λιβάνι.
Σιγά σιγά τους μάθαμε κολύμπι , τους μάθαμε να ψαρεύουν , τους μάθαμε ότι φέρνει και λεφτά η παραλία με τον τουρισμό.
Τώρα που είδανε και φυσικό αέριο φτιάξανε και στόλο να βγούνε στα βαθιά να μας το πάρουνε και αυτό.
Συγγνώμη αλλά αυτήν την ανάλυση την θεωρώ κάπως παιδιάστικη.
Κρητικιά είμαι μικρή είμαι έτσι νοιώθω αυτά ξέρω αυτά γράφω.
Σέβομαι την γνώμη σου για το γραπτό μου αλλά δεν αλλάζει τίποτα η αλήθεια είναι πάντα αλήθεια.
Πρίν ένα μήνα βγήκε ο υπουργός τους και είπε όπως σας διώξαμε από την Σμύρνη και σας πνίξαμε έτσι θα έρθουμε πάλι ένα βράδυ η γαλάζια πατρίδα γεννήθηκε.
Πριν από μια βδομάδα ο Ερντογάν είπε εμείς καταλάβαμε την Κωσταντινούπολη και την Αγιά Σοφιά είμαστε οι καινούργοι ιδιοκτήτες κανείς δεν μπορεί να μας πεί τι θα την κάνουμε το ίδιο και με την γαλάζια πατρίδα μας.
Άρα τι είπανε;
Είπανε είμαστε οι καινούργοι ιδιοκτήτες της γαλάζιας πατρίδας που γεννήθηκε πρόσφατα , εμείς σας διώξαμε από την Κωσταντινούπολη , από τα παράλια σας διώχνουμε και από την θάλασσα.
Αυτά τα είπανε όχι στα καφενεία πολίτες τα είπανε ο υπουργός και ο πρωθυπουργός.
Αυτά διάβασα αυτά ξέρω αυτά έγραψα.
Oι Τούρκοι δεν λένε ότι τους πήραμε εμείς την θάλασσα λένε απλά εμείς δεν αναγνωρίζουμε το διεθνές δίκαιο είμαστε μεγάλη χώρα και η Ελλάδα μικρή ,έχουμε δύναμη και θα επιβάλουμε τις αξιώσεις μας με θράσος και τελείως ξεδιάντροπα επίσης μας προειδοποιούν ,λέγοντας μην τολμήσετε να κάνετε κάτι γιατί θα φάτε μεγάλο χαστούκι.
Απ'ο την ιστορία του Ελληνισμού , και από τις δηλώσεις τους βγαίνει αυτό το συμπέρασμα.
Τώρα η μετάφραση στις εφημερίδες μένος του υπουργού εξωτερικών , χυδαίος ο Ερντογάν ή το πιο χαλαρό επιθετικότητα της Τουρκίας είναι για να μην ντρεπόμαστε και χρειαστεί να κρυφτούμε σε κανένα κοτέτσι.
Οι Τούρκοι μιλάνε ξεκάθαρα, σας πήραμε αυτό σας πήραμε το άλλο σας παίρνουμε και αυτό και σκάστε.
Έτσι καθαρά.
Μιλάνε και λένε μην τολμήσετε να πείτε 12 μίλια σκάστε.
Μην τολμήσετε να κάνετε αυτό σκάστε.
Ακόμα και το σκάστε το είπε ο Τσαβούσογλου στα Ελληνικά σε μία συνέντευξη του.
Είπε οι Έλληνες στο τέλος ξέρουν την λέξη θα την πω στα Ελληνικά θα σκάσουν.
Αυτή είναι η κατάσταση.