Adminović έγραψε:
Οι Βούλγαροι, αν έχεις παρακολουθήσει όσα γράφω, είναι -μαζί με τους Σλαβομακεδόνες- ίσως οι πιο γνήσιοι Βαλκάνιοι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι υπολοιποι Σλάβοι τους θεωρούν κάτι σαν "μαύρα πρόβατα" και ούτε είναι τυχαίο που οι περιοχές τους ήταν τίγκα στους Βλάχους και θεωρούνται από τις κύριες κοιτίδες των Βλάχων. Έπονται οι Σέρβοι, οι οποίοι οριακά ισως μπορούν να θεωρηθούν σλάβικος λαός.
Και στην ελληνική πλευρά της Μακεδονίας πάντως έχει πολλούς με βουλγαρικές ή σερβικές ρίζες. Παίζει να είσαι ένας από αυτούς.

Δεν έχω ανακαλύψει ως τώρα κάτι τετοιο,αλλά χιλιά χρόνια πιο πριν πιθανον να είχα κάποια ρίζα. Οι Βούλγαροι είναι βασικά Ρωμιοί, θα γούσταρα να έχω μια στάλα σερβικο αίμα όμως, γιατί τους αγαπάω σαν λαο και είμαι και οπαδός της Παρτιζαν. Την μόνη ρίζα που φοβάμαι είναι την αλβανική, γιατί στα μέρη μου από την μεριά του πατέρα, οι πληθυσμοί λέγεται πως μετοίκισαν στην Μακεδονία, από την βρωμερή Πελοπόννησο μετά την πτώση του Μυστρά, εξού και είχαν ανέκαθεν άπαντες το -οπουλος ως κατάληξη επιθέτου(όχι δεν τους βάφτισαν μετά το 12) .
Είμαι κρομανοειδής με μεσογειακά χρώματα, σε σλάβος δεν φέρνω με την καμία. Όσες φορές ήμουν εξωτερικό με ρωτούσαν αν είμαι Ιταλός ή Έλληνας, σε ανατολική Ευρώπη δεν παραπέμπω. Όχι πως με νοιάζει και ιδιαίτερα, την εθνική διάκριση την θεωρώ μη σοβαρού βιολογικού υποβάθρου. Ελληνας είσαι αν είσαι λευκός ή καφέ, έχεις μητρική την Ελληνική, πιστεύεις ότι τον ήπιες το 1453 και σου αρέσει ο Στράτος Διονυσίου. Κάθε άλλο κοσκίνισμα είναι φαιδρότητα.