Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:E πως, αφού λες ότι το τρεντ γενικά είναι μισθοφορικοί στρατοί.
Αυτό ήταν μια απάντηση που έδωσα στο Μπιζέλι για το ερώτημα της "αφού δεν πάτε στο στρατό, τι θα κάνουμε για να νοιώθουμε ασφαλείς;" (δεν το διατύπωσε έτσι αλλά αυτό εννοούσε με τη ζωγραφιά στον Ερντογαν.) και της είπα μια πρακτική λύση που όντως είναι γενική τάση τα τελευταία χρόνια, τον μισθοφορικό στρατό. Έπειτα επενέβεις εσύ για να μου πεις ότι για το λίγο πληθυσμό της χώρας μας δεν γίνεται αυτό και συμφώνησα μαζί σου επαναπροτείνωντας να είναι υβριδικός, μισθοφορικός για τη πρώτη κρυάδα και οι έφεδροι μετά όταν χειροτερεύει το πράγμα. Δεν είμαι στρατιωτικός για να σου πω πως θα βρεθεί πρακτική λύση για να γεφυρωθεί το χάσμα έλλειψης επιθυμίας νέων για στράτευση και σεβασμού του τρόπου ζωής που θέλουν να ακολουθήσουν από τη μια με το να διατηρηθεί ένα αξιόμαχο επίπεδο στρατού.απο την άλλη. Σου εκθέτω την κατάσταση ως έχει, ο σημερινός παγκοσμιοποιημένος κοσμοπολίτης νέος είναι απολιτικός και μη-στρατεύσιμος (τουλάχιστον για την ώρα). Πως θα αντιμετωπισθεί αυτό, δεν γνωρίζω. Πως θα αντιμετωπισθεί παγκόσμια και πως για τη χώρα μας; Δεν γνωρίζω, αφήνω για σένα τις πρακτικές λύσεις.
Σχετικά με την αντιπαράθεση μας με τον Φινλαδικό στρατό ξεκίνησε πάνω στη βάση του παρωχημένου και προοδευτικού,απο τη θέση που ξεκίνησα όταν μπηκα στο νήμα. Αυτό ενισχύθηκε και απο το δικό σου ποστ για τη Φινλανδία που ήταν αυτό:
Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:paul25 έγραψε:
Αν θες την άποψη μου και πολύ καλά κάνανε, το είδωλο του μαχητή ήταν για τις παλιές πολεμοχαρείς κοινωνίες, στη σημερινή δική μας κοινωνία θεωρείται παντελώς οπισθοδρομικό και παρωχημένο σε σύγκριση με το είδωλο του επιτυχημένου καριερίστα νέου που επικρατεί. Φαντάσου ότι ο στρατός ήταν αγγαρεία ακόμα και τις εποχές της ύψιστης Εθνικοφροσύνης και των συχνών πολέμων της χώρας τους προηγούμενους αιώνες, πόσο μάλλον σήμερα. Ως κοινωνίες πάμε μπροστά, όχι πίσω, το κακό είναι οτι ο καθένας το κάνει με το δικό του ρυθμό.
https://en.wikipedia.org/wiki/Conscription_in_Finland
Finnish conscript unit of guerrilla infantry
https://alchetron.com/Finnish-Defence-Forces
Aυτοί όμως εκπαιδεύονται κανονικά.
Δηλαδή το πόσταρες ως απάντηση στο ποστ μου για το παρωχημένο είδωλο μαχητή για να μου πεις προφανώς ότι "δεν είναι όλοι έτσι, να στη Φινλανδία πάνε όλοι και το χαίρονται", αν και είναι υποχρεωτικός εν τούτοις θα το δεχθώ διότι έχει εσωτερική επιλογή να πας είτε εθελοντής σε κοινωνικά έργα, είτε σε στρατιωτική εκπαίδευση και πολλοί διαλέγουν το δεύτερο.
Αν δεν το πόσταρες με αυτή τη πρόθεση ξεκαθάρισε το. Εγω έτσι το έχω εκλάβει.