Ένα ωραίο άρθρο του Κονδύλη από το μακρινό 1998 στο Βήμα.Τα συμπεράσματα του νομίζω είναι τα ίδια και τώρα το 2018 20 χρόνια μετά
"Τι επιδιώκει η Αγκυρα στο Αιγαίο"
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=95842
Φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο
-
hades
- Basic poster

Re: Φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο
1 .
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
-
Σουβλίτσα
- Rookie poster

Ωραίο άρθρο, κι εμένα μου μοιάζει να τα λέει καλά (μου μοιάζει γιατί εγώ δεν ξέρω από στρατηγικά θέματα)
Δυο ερωτησούλες:
Γιατί οχι φυσικά και την ίδια πρόθεση?
Αν υποθέσουμε οτι η Ελλάδα είναι εξοπλισμένη άριστα, ειδικά απέναντι στους Τούρκους, και έχουμε τα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα (Αιγαίο με Ιμια κτλ, Θράκη με ομήρους στρατιώτες κτλ), δεν δικαιολογείται να κάνει η Ελλάδα αυτό το πρώτο καίριο χτύπημα παράλληλα με τετελεσμένο σε συγκεκριμένο έδαφος πχ Κων/λη?
Εκτός αν εννοεί πως, λόγω εξωτερικών συμφερόντων, κάτι τέτοιο θα έπεφτε στο κενό.
και βεβαίως κατανοώ πως αν η Ελλάδα είχε άρτιο εξοπλισμό πιθανώς και δεν θα είχαμε τα επεισόδια για οποία μιλάμε σήμερα
Με ποιόν τρόπο να στραφεί μπούμερανγκ εναντίον της?
Δυο ερωτησούλες:
Παράλληλα θα όφειλε να συντονίσει τα εξοπλιστικά της προγράμματα κατά τρόπο ώστε να αποκτήσει και αυτή την ίδια δυνατότητα όχι φυσικά και την ίδια πρόθεση.
Γιατί οχι φυσικά και την ίδια πρόθεση?
Αν υποθέσουμε οτι η Ελλάδα είναι εξοπλισμένη άριστα, ειδικά απέναντι στους Τούρκους, και έχουμε τα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα (Αιγαίο με Ιμια κτλ, Θράκη με ομήρους στρατιώτες κτλ), δεν δικαιολογείται να κάνει η Ελλάδα αυτό το πρώτο καίριο χτύπημα παράλληλα με τετελεσμένο σε συγκεκριμένο έδαφος πχ Κων/λη?
Εκτός αν εννοεί πως, λόγω εξωτερικών συμφερόντων, κάτι τέτοιο θα έπεφτε στο κενό.
και βεβαίως κατανοώ πως αν η Ελλάδα είχε άρτιο εξοπλισμό πιθανώς και δεν θα είχαμε τα επεισόδια για οποία μιλάμε σήμερα
Μακροπρόθεσμα η μόνη δραστική αποτροπή είναι να γνωρίζει η Τουρκία ότι το μαζικό πρώτο πλήγμα, που η ίδια ετοιμάζει, μπορεί να γίνει μπούμερανγκ και να στραφεί εναντίον της.
0 .
-
Nostalgia
- Basic poster

Για την "επιθεση" της Αμερικης στην Δαμασκο εχουμε κανενα λινκ απο Δυτικο μεσο; Την απαντηση της Ρωσιας επισης;
0 .
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού .."
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Σουβλίτσα έγραψε:Μακροπρόθεσμα η μόνη δραστική αποτροπή είναι να γνωρίζει η Τουρκία ότι το μαζικό πρώτο πλήγμα, που η ίδια ετοιμάζει, μπορεί να γίνει μπούμερανγκ και να στραφεί εναντίον της.
Με την εννοια οτι θα πυροδοτησει αντεπιθεση εκ μερους της Ελλαδας, οχι απλη αμυνα
0 .
-
Σουβλίτσα
- Rookie poster

Λαχουρένιος έγραψε:Σουβλίτσα έγραψε:
Με την εννοια οτι θα πυροδοτησει αντεπιθεση εκ μερους της Ελλαδας, οχι απλη αμυνα
Δεδομένου δηλαδή/όμως οτι δεν είμαστε εξοπλιστικώς στα χάλια που παρουσιάζει το άρθρο και/ή οτι μπορούμε να απαντήσουμε ισοδύναμα έως +++ σε μέρη δικά τους που πονάνε..
Είναι έτσι?
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Σουβλίτσα έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:
Δεδομένου δηλαδή/όμως οτι δεν είμαστε εξοπλιστικώς στα χάλια που παρουσιάζει το άρθρο και/ή οτι μπορούμε να απαντήσουμε ισοδύναμα έως +++ σε μέρη δικά τους που πονάνε..
Είναι έτσι?
Ο Κ. ελεγε τοτε, 20 χρονια πριν, οτι η Ελλαδα λογω πολιτικων επιλογων εχει χασει το τρενο και οτι οι προτασεις που κανει προυποθετουν τελειως αλλη μακροπροθεσμη πολιτικη εκ μερους της Ελλαδας, και θεωρουσε οτι ειμαστε καμμενοι απο χερι ετσι οπως τα εχουμε κανει. Δεν νομιζω να ειχε αλλη γνωμη σημερα.
Σου λεω με βαση τι ελεγε στον επιλογο του ''Θεωρια του Πολεμου'', δεν εχω διαβασει αλλα αρθρα του.
0 .
-
Σουβλίτσα
- Rookie poster

Λαχουρένιος έγραψε:Σουβλίτσα έγραψε:Δεδομένου δηλαδή/όμως οτι δεν είμαστε εξοπλιστικώς στα χάλια που παρουσιάζει το άρθρο και/ή οτι μπορούμε να απαντήσουμε ισοδύναμα έως +++ σε μέρη δικά τους που πονάνε..
Είναι έτσι?
Ο Κ. ελεγε τοτε, 20 χρονια πριν, οτι η Ελλαδα λογω πολιτικων επιλογων εχει χασει το τρενο και οτι οι προτασεις που κανει προυποθετουν τελειως αλλη μακροπροθεσμη πολιτικη εκ μερους της Ελλαδας, και θεωρουσε οτι ειμαστε καμμενοι απο χερι ετσι οπως τα εχουμε κανει. Δεν νομιζω να ειχε αλλη γνωμη σημερα.
Σου λεω με βαση τι ελεγε στον επιλογο του ''Θεωρια του Πολεμου'', δεν εχω διαβασει αλλα αρθρα του.
Δεν το έχω διαβάσει, ποιο τραίνο έχουμε χάσει βάσει ποιών επιλογών μας?
Μακροπρόθεσμη πολιτική ναι, δεν είχαμε ποτέ! Και αυτό φοβάμαι οτι συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές (αναγκαστικές ή όχι, αναπόφευκτες ή όχι) που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Σουβλίτσα έγραψε:Δεν το έχω διαβάσει, ποιο τραίνο έχουμε χάσει βάσει ποιών επιλογών μας?
Μακροπρόθεσμη πολιτική ναι, δεν είχαμε ποτέ! Και αυτό φοβάμαι οτι συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές (αναγκαστικές ή όχι, αναπόφευκτες ή όχι) που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.
Θυμαμαι παρεθετε αριθμους που εδειχναν οτι την περιοδο 80-95 η Τουρκια αρχισε να παιρνει κεφαλι σε πληθυσμιακη αναλογια, ΑΕΠ, αριθμο εφεδρων, αριθμο πυροβολων, τεθωρακισμενων κλπ, επειδη δεν φροντισαμε να αναπτυξουμε την εξοπλιστικη βιομηχανια, οπως και την βιομηχανια γενικα, και δωσαμε χρηματα στο πελατειακο κρατος και την καταναλωση.
Θεωρουσε σχεδον βεβαιο οτι θα γινουμε δορυφορος της Τουρκιας.
0 .
-
hades
- Basic poster

Λαχουρένιος έγραψε:Σουβλίτσα έγραψε:Δεν το έχω διαβάσει, ποιο τραίνο έχουμε χάσει βάσει ποιών επιλογών μας?
Θυμαμαι παρεθετε αριθμους που εδειχναν οτι την περιοδο 80-95 η Τουρκια αρχισε να παιρνει κεφαλι σε πληθυσμιακη αναλογια, ΑΕΠ, αριθμο εφεδρων, αριθμο πυροβολων, τεθωρακισμενων κλπ, επειδη δεν φροντισαμε να αναπτυξουμε την εξοπλιστικη βιομηχανια, οπως και την βιομηχανια γενικα, και δωσαμε χρηματα στο πελατειακο κρατος και την καταναλωση.
Θεωρουσε σχεδον βεβαιο οτι θα γινουμε δορυφορος της Τουρκιας.
ωραίος σε μια παράγραφο του επιμέτρου χαρακτηριστικά είχε γράψει ότι 1% ανάπτυξη από τον τουρισμό δεν είναι το ίδιο με 1% από μια παραγωγική βιομηχανία. Ποιο πολύ τον φόβιζε η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού
1 .
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
-
Nandros
- Crazy poster

Λαχουρένιος έγραψε:Με την εννοια οτι θα πυροδοτησει αντεπιθεση εκ μερους της Ελλαδας, οχι απλη αμυναΣουβλίτσα έγραψε:Με ποιόν τρόπο να στραφεί μπούμερανγκ εναντίον της?
Όχι! Θα πληρωθούν αι προφητείαι του αγίου Παϊσίου (μεγάλη η χάρις Του) και θα μας παραχωρήθή η Πόλις!

1 .