Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Όμως, όπως ανέφερες κι εσύ σε προηγούμενο πόστ, το πρόβλημα της Ελλάδα δεν είναι ότι δεν σπουδάζουν οι φτωχοί, μια χαρά σπουδάζουν, το πρόβλημα είναι ότι οι φοιτητές είναι δυσανάλογα πολλοί σε σχέση με τους σπουδαστές τεχνικών σχολών, και ότι αυτοί οι λίγοι τεχνίτες της Ελλάδα είναι κατά βάση άχρηστοι σκιτζήδες. ΄
Άλλο πρόβλημα είναι ο ανύπαρκτος επαγγελματικός προσανατολισμός και η εγκληματική κατσιβελιά του μέσου ΕΛ γονέα που νομίζει ότι η κοινωνική καταξίωση και τα λεφτά έρχονται με το πτυχίο πανεπιστημίου.
Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των ΟΑΕΔ και ΙΕΚ της Ελλάδας έχουν χαμηλότερο επίπεδο και απο αυτά της Νιγηρίας. Αν μπείς σε τάξη δημοσίου ΙΕΚ, στο 95% των περιπτώσεων ο καθηγητής θα ξύνει ταρχίδια του και οι σπουδαστές θα παίζουν πόκερ, θα βλέπουν βιντεάκια, κλπ. Ουσιαστικα΄απλά βρίσκονται εκεί για να περνάει η ώρα. Στο τέλος πιστοποίηση παίρνει λιγότερο απο το 10%, και αυτό δεν ξέρει και πολλά, απλά έτυχε να διαβάσει λίγο και να περάσει.
συμφωνώ σε όλα αυτά που γράφεις και είναι απογοητευτική η κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση. Στα ΙΕΚ πράγματι επικρατεί τέτοιο κλίμα, ίσως κάπου να υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλιώς ξεκίνησαν τα ΙΕΚ και τώρα έχουν καταλήξει σκουπιδαριά..Αν αναφερθώ στα δικά μας τα επαλ, συμβαίνει μια ίδια κατάσταση.Οι καθηγητές είναι που κάνουν το επίπεδο του σχολείου. Δεν ξέρω πως μπορεί να αντιστραφεί αυτό το κλίμα της απαξίωσης και της μιζέριας, ίσως με μερικούς ρομαντικούς που σου λένε πρέπει να κάνουμε κάτι για όλα αυτά. Το υπουργείο πάντως πριμοδοτεί τα επαλ με ότι μπορεί, για να λέμε την αλήθεια, αλλά δεν ξέρω αν φτάνουν όλες αυτές οι προσπάθειες.
Ντρέπομαι που το λέω αλλά έχω συναδέλφους που στην ψύχρα σου λένε : " ξέρεις εγώ το έχω για πάρεργο" εκεί του απαντάω να πας να γαμηθείς αλήτη. Το ζήτημα είναι ότι ειδικά τα τεχνικά σχολεία έχουν πολύ χαμηλό επίπεδο καθηγητών. Δεν ξέρω αλλά έχουν μαζευτεί όλη η πλέμπα της εκπαίδευσης , είτε καθηγητές είτε μαθητές.
Ένα προσωπικό περιστατικό είναι ότι στα χρόνια της ΑΣΕΤΕΜ, είχα έναν αντιγραφάκια ...!!!! μου την είχε πέσει και καλά να αντιγράφει για να βγάλει την σχολή. Το άτομο δεν καταλάβαινε γρί από τίποτα. Εννοώ τα μαθήματα. Τώρα τον συνάντησα και ο καραγκιόζης αυτός είναι διορισμένος στα μέγαρα σε επαλ. Πες μου τώρα τι μπορεί να διδάξει στους μαθητές του. Να αντιγράφουν;;;
Σήμερα πάντως που ήμουνα σε μια παρουσίαση σε κάποιο τοπικό γυμνάσιο μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι τουλάχιστον το 50% των μαθητών της γ γυμνασίου διατύπωσε την προτίμηση ότι θα πάνε στα επαλ μας. Ποιος ξέρει, άντε και θα γεμίσουμε παιδιά, θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα επί της ουσίας ή θα κοροϊδευόμαστε;;;;
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.