Σερβία κλπ

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Pavlos-Παυλος
Rookie poster
Rookie poster

Re: Σερβία κλπ

Δημοσίευσηαπό Pavlos-Παυλος » 18 Οκτ 2024, 12:06

pluton έγραψε:
Pavlos-Παυλος έγραψε:
Τα μπερδεψες με τους Βούλγαρους μπάρμπα,
Οι Βούλγαροι θέλαν τη Θεσσαλονίκη, κι ας όψεται ο Βενιζέλος που πρόλαβε κι έστειλε πρωτος τον Διαδοχο με τον Δουσμανη,
Ο Βενιζέλος, στις 13/10/1912 απέστειλε στον αρχιστράτηγο το εξής τηλεγράφημα (αριθμ. τηλ. 80099):
«Αναμένω να μοι γνωρίσητε την περαιτέρω διεύθυνσιν ην θα ακολουθήσει η προέλασις του στρατού της Θεσσαλίας. Παρακαλώ μόνον να έχετε υπ’ όψιν ότι σπουδαίοι πολιτικοί λόγοι επιβάλλουσι να ευρεθώμεν μία ώραν ταχύτερον εις την Θεσσαλονίκην».

Στον ΑΠΠ την πουστιά την έκανε ο Διαδοχος κι ο Μεταξάς, κι όχι οι Σερβοι,
Για πολλά μπορεις να τους κατηγορήσεις,
ποτέ όμως για τη στάση τους στους Βαλκανικούς και στον ΑΠΠ

Εγώ ξέρω τι λέω εγγονάκι μου, εσύ άνοιξε κανένα βιβλίο να διαβάσεις.

Σέρβοι μετά την ήττα από την Αυστροουγγαρία πέρασαν μέσω αλβανικών Άλπεων σε μια πορεία θανάτου στην Κέρκυρα στο νησάκι Βίδο, από εκεί με πλοία και τραίνα έφτασαν στην Θεσσαλονίκη ....

Την εποχή αυτή ο Βενιζέλος δεν είχε φτιάξει την τριανδρία και την εθνική άμυνα ..... Οι Γάλλοι με τον ντε Εσπεραι εκβιαζαν τον Βενιζέλο ότι αν δεν προχωρήσει θα μετατρέψει την Θεσσαλονίκη σε πρωτεύουσα της εξόριστης σερβικής κυβέρνησης όπως αιτούντο οι Σέρβοι.

Υπό την κυριαρχία των Ελλήνων η Θεσσαλονίκη ακόμα δεν είχε κλειστή ούτε πενταετία , εύκολα γινόταν αυτή η μεταβίβαση.

Servoi-_Corfu-6.jpg

Σέρβοι στην Βίδο, 150.000 Σέρβοι έφτασαν στην Κέρκυρα και για το διάστημα 1916-18 η Κέρκυρα ήταν η πρωτεύουσα τους.

Ανεπίσημα, η Κέρκυρα για δυο χρόνια έγινε η πρωτεύουσα της Σερβίας. Το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου φιλοξένησε τη Βουλή, ενώ το ξενοδοχείο «Bella Venezia» την Κυβέρνηση.

Την 1η Νοεμβρίου του 1917, εμφανίστηκε στην σερβική Βουλή ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε, ενώ δήλωσε ότι θα βοηθήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Ρε μπάρμπα, να παίρνεις τα χάπια σου στη σωστή δοσολογία, γιατί αρχίζεις και ρετάρεις,

Υπήρχε το Σύμφωνο Φιλίας Ελλάδας-Σερβίας, που τους υποχρέωνε να υποστηρίξουν η μία την αλλη,
σε περίπτωση επίθεσης από τη Βουλγαρία,

Μετά την εναρξη του ΑΠΠ, η Βουλγαρία και η τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία, μπηκαν στον πόλεμο στο πλευρο των Γερμανών,
Η Σερβία μπήκε με τους ΑγγλοΓαλλους,
Ο εκλεγμενος Πρωθυπουργος της Ελλάδας, Βενιζέλος, ζήτησε απο το Βασιλιά Κων/νο, να μπεί η Ελλαδα στο πλευρό των ΑγγλοΓαλλων και της Σερβίας,
Ο Κων/νος αρνήθηκε προτασσοντας τη φιλογερμανική ουδετερότητα,
Αυτο είχε σαν αποτελεσμα να παραιτηθεί η κυβερνηση του Βενιζελου και να προκηρυχτουν εκλογες τον Μάιο του 1915,
Τις εκλογες τις κερδισε πανηγυρικά ο Βενιζέλος, κι αιτηθηκε ξανά προς τον Κων/νο να μπει η Ελλάδα στον πόλεμο στο πλευρό των ΑγγλοΓαλλων,
Ο Κων/νος πάλι αρνήθηκε, με αποτελεσμα να παραιτηθεί ξανά η κυβέρνηση του Βενιζέλου,
Στις νέες εκλογές το Δεκεμβριο του 1915, το κόμμα του Βενιζέλου δεν κατεβηκε σαν αντιδραση στις παρεμβάσεις του Βασιλια,
Αυτές τις εκλογες τις κέρδισε το κόμμα των Εθνικοφρόνων (Γουναρης-Ραλλης (ο γνωστος μετεπειτα δοσιλογος ΠΘ),

Μετά απ΄ όλο αυτό το ιστορικό, πώς βγαζεις το συμπέρασμα Γέροντα, ότι οι Σερβοι ηταν οι κακοί της ιστορίας ;
Ο βασιλιάς Κων/νος τί ήταν σε όλο αυτό το ιστορικό ;
Μήπως ήταν πράκτορας της Γερμανίας ;
Μήπως η γυναίκα του η Σοφία, ήταν αδερφή του Γουλιελμου Β', αυτοκράτορα των Γερμανών ;
Μήπως είχε στην κατοχή του Γερμανικα ομόλογα του Σιδηροδρόμου ;
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 18 Οκτ 2024, 12:34

Pavlos-Παυλος έγραψε:
pluton έγραψε:
Εγώ ξέρω τι λέω εγγονάκι μου, εσύ άνοιξε κανένα βιβλίο να διαβάσεις.

Σέρβοι μετά την ήττα από την Αυστροουγγαρία πέρασαν μέσω αλβανικών Άλπεων σε μια πορεία θανάτου στην Κέρκυρα στο νησάκι Βίδο, από εκεί με πλοία και τραίνα έφτασαν στην Θεσσαλονίκη ....

Την εποχή αυτή ο Βενιζέλος δεν είχε φτιάξει την τριανδρία και την εθνική άμυνα ..... Οι Γάλλοι με τον ντε Εσπεραι εκβιαζαν τον Βενιζέλο ότι αν δεν προχωρήσει θα μετατρέψει την Θεσσαλονίκη σε πρωτεύουσα της εξόριστης σερβικής κυβέρνησης όπως αιτούντο οι Σέρβοι.

Υπό την κυριαρχία των Ελλήνων η Θεσσαλονίκη ακόμα δεν είχε κλειστή ούτε πενταετία , εύκολα γινόταν αυτή η μεταβίβαση.

Servoi-_Corfu-6.jpg

Σέρβοι στην Βίδο, 150.000 Σέρβοι έφτασαν στην Κέρκυρα και για το διάστημα 1916-18 η Κέρκυρα ήταν η πρωτεύουσα τους.

Ανεπίσημα, η Κέρκυρα για δυο χρόνια έγινε η πρωτεύουσα της Σερβίας. Το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου φιλοξένησε τη Βουλή, ενώ το ξενοδοχείο «Bella Venezia» την Κυβέρνηση.

Την 1η Νοεμβρίου του 1917, εμφανίστηκε στην σερβική Βουλή ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε, ενώ δήλωσε ότι θα βοηθήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Ρε μπάρμπα, να παίρνεις τα χάπια σου στη σωστή δοσολογία, γιατί αρχίζεις και ρετάρεις,

Υπήρχε το Σύμφωνο Φιλίας Ελλάδας-Σερβίας, που τους υποχρέωνε να υποστηρίξουν η μία την αλλη,

Μετά την εναρξη του ΑΠΠ, η Βουλγαρία και η τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία, μπηκαν στον πόλεμο στο πλευρο των Γερμανών,
Η Σερβία μπήκε με τους ΑγγλοΓαλλους,
Ο εκλεγμενος Πρωθυπουργος της Ελλάδας, Βενιζέλος, ζήτησε απο το Βασιλιά Κων/νο, να μπεί η Ελλαδα στο πλευρό των ΑγγλοΓαλλων και της Σερβίας,
Ο Κων/νος αρνήθηκε προτασσοντας τη φιλογερμανική ουδετερότητα,
Αυτο είχε σαν αποτελεσμα να παραιτηθεί η κυβερνηση του Βενιζελου και να προκηρυχτουν εκλογες τον Μάιο του 1915,
Τις εκλογες τις κερδισε πανηγυρικά ο Βενιζέλος, κι αιτηθηκε ξανά προς τον Κων/νο να μπει η Ελλάδα στον πόλεμο στο πλευρό των ΑγγλοΓαλλων,
Ο Κων/νος πάλι αρνήθηκε, με αποτελεσμα να παραιτηθεί ξανά η κυβέρνηση του Βενιζέλου,
Στις νέες εκλογές το Δεκεμβριο του 1915, το κόμμα του Βενιζέλου δεν κατεβηκε σαν αντιδραση στις παρεμβάσεις του Βασιλια,
Αυτές τις εκλογες τις κέρδισε το κόμμα των Εθνικοφρόνων (Γουναρης-Ραλλης (ο γνωστος μετεπειτα δοσιλογος ΠΘ),

Μετά απ΄ όλο αυτό το ιστορικό, πώς βγαζεις το συμπέρασμα Γέροντα, ότι οι Σερβοι ηταν οι κακοί της ιστορίας ;
Ο βασιλιάς Κων/νος τί ήταν σε όλο αυτό το ιστορικό ;
Μήπως ήταν πράκτορας της Γερμανίας ;
Μήπως η γυναίκα του η Σοφία, ήταν αδερφή του Γουλιελμου Β', αυτοκράτορα των Γερμανών ;
Μήπως είχε στην κατοχή του Γερμανικα ομόλογα του Σιδηροδρόμου ;

Εγγονάκι μου και εγώ βενιζελικός είμαι, δεν θα τσακωθούμε για αυτό ....

ΑΛΛΑ αγαπάω και την ιστορία και μαλακίες δεν θέλω να ακούω, θα ανοίξεις βιβλία.

Για να μη σε αφήσω με την απορία, όπως πολύ σωστά λες

Όταν επιτέθηκε η Αυστροουγγαρία στην Σερβία οι Βούλγαροι δεν ήταν στον πόλεμο.

Στις 28 Ιουλίου 1914, η Αυστροουγγαρία κήρυξε τον πόλεμο στη Σερβία.

Τον Απρίλιο του 1915 η Ιταλία προσχώρησε στις Συμμαχικές Δυνάμεις της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Σερβίας. Πριν ήταν με τις κεντρικές Δυνάμεις.

Στις 11 Οκτώβρη 1915 επιτέθηκε η Βουλγαρία εναντίον της Σερβίας, εγκλωβίζοντας τον Σερβικό στρατό ανάμεσα σε 3 μέτωπα. Σε τέσσερις μέρες αργότερα, στις 15 Οκτωβρίου, ο Σερβικός στρατός υποχώρησε ολοκληρωτικά προς τον Αλβανικο Γολγοθά και κατεφυγε στην Κερκυρα και τη Θεσσαλονίκη.

Απ' ότι βλέπεις οι ημερομηνίες δεν βολεύουν για το αφήγημα ότι εγκαταλείψαμε τους Σέρβους. Όταν επιτέθηκε η Βουλγαρία μέσα σε 4 ημέρες δεν υπήρχε Σερβία.

Όχι δηλαδή ότι ήθελε ο Κωνσταντίνος να επιτεθεί στην Βουλγαρία.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Οκτ 2024, 16:25

Προαιώνιος εχθρός της Ελλάδας η Σερβία και αντί να οργανώσουμε εισβολή εναντίον τους, το ρωσοχαμασοιρανικό μέτωπο θέλει να στρέψει την χώρα μας εναντίον της φίλης και συμμάχου Τουρκίας. ΔΙΑΔΟΣΤΑΙΙ!!!11
0 .

Pavlos-Παυλος
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Pavlos-Παυλος » 19 Οκτ 2024, 13:34

pluton έγραψε:
Εγγονάκι μου και εγώ βενιζελικός είμαι, δεν θα τσακωθούμε για αυτό ....

ΑΛΛΑ αγαπάω και την ιστορία και μαλακίες δεν θέλω να ακούω, θα ανοίξεις βιβλία.

Για να μη σε αφήσω με την απορία, όπως πολύ σωστά λες

Όταν επιτέθηκε η Αυστροουγγαρία στην Σερβία οι Βούλγαροι δεν ήταν στον πόλεμο.

Στις 28 Ιουλίου 1914, η Αυστροουγγαρία κήρυξε τον πόλεμο στη Σερβία.

Τον Απρίλιο του 1915 η Ιταλία προσχώρησε στις Συμμαχικές Δυνάμεις της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Σερβίας. Πριν ήταν με τις κεντρικές Δυνάμεις.

Στις 11 Οκτώβρη 1915 επιτέθηκε η Βουλγαρία εναντίον της Σερβίας, εγκλωβίζοντας τον Σερβικό στρατό ανάμεσα σε 3 μέτωπα. Σε τέσσερις μέρες αργότερα, στις 15 Οκτωβρίου, ο Σερβικός στρατός υποχώρησε ολοκληρωτικά προς τον Αλβανικο Γολγοθά και κατεφυγε στην Κερκυρα και τη Θεσσαλονίκη.

Απ' ότι βλέπεις οι ημερομηνίες δεν βολεύουν για το αφήγημα ότι εγκαταλείψαμε τους Σέρβους. Όταν επιτέθηκε η Βουλγαρία μέσα σε 4 ημέρες δεν υπήρχε Σερβία.

Όχι δηλαδή ότι ήθελε ο Κωνσταντίνος να επιτεθεί στην Βουλγαρία.

Διαβάζεις την ιστορία κατά πως σε βολεύει Γεροντα,
Οταν εχεις διακρατική συμφωνια και δεν την τηρείς, είσαι αναξιοπιστος το λιγότερο,
Οταν μιλαμε για τετοιου είδους Συμφωνο, που εξαρταται η εδαφική σου ακεραιοτητα, πηγαίνουμε στην προδοσία,

Δεν έχει σημασία αν επεσε η Σερβία σε 4 μερες από τη στιγμή που μπηκε στον πόλεμο η Βουλγαρία,
Ο Σερβικος στρατός που απέμεινε, εδωσε μαχες μαζί με τους Γαλλους, και κατεκτησε το Μοναστηρι, το Νοεμβριο του 1916,
Πανω από ενα χρόνο μετά,
Μπορει να μην υπηρχε Σερβία σαν εδαφική επικράτεια, υπηρχε όμως αξιομαχος Σερβικος στρατος, που εδινε μαχες,
Δηλαδή η επίσημη Ελλαδα, αθέτησε τη συμφωνία με τη Σερβία,
Επρεπε να γίνει η κυβερνηση της Εθνικής Αμυνης και να εκδιωχτει ο Κων/νος, για να μπούμε στον πόλεμο στο πλευρό των ΑγγλοΓαλλων,

Γυρνώντας στο αρχικό ερώτημα,
ποιός εκανε την πουστιά τελικά ;
Οσο και να ψάχνω, δε βλέπω πουθενά φταίξιμο της Σερβίας,

Βενιζελικός δεν είμαι ρε μπάρμπα,
Πρακτορας κυρίως των εγγλεζων ήταν ο Βενιζέλος, και τσιράκι του Ζαχαρωβ,
Στην συγκεκριμένη όμως περίοδο, τα συμφεροντα των Αγγλων, ήταν ίδια με αυτά της Ελλαδας,
και ο Βενιζέλος έπαιζε εκ του ασφαλούς,
Δεν υπήρχε περίπτωση να χασει τον πολεμο η Αγγλια, με ολες τις αποικίες στη διαθεσή της,
Απλώς ο Βενιζέλος εβλεπε αυτά που δεν μπορούσαν να δουν οι αντίπαλοι του πολιτικοί,

Ο δε Κων/νος είπαμε ηταν κουνιαδος του Γουλιέλμου,
Ειναι ο μοναδικός από αυτή τη βασιλικη οικογενεια που ήταν Γερμανοφιλος,
Ολοι οι υπόλοιποι ηταν εγγλεζικα ενεργούμενα,
Κι αυτό ειναι το δραμα της Ελλαδας,
Στην κρισιμη στιγμή, βρεθηκε ο Κων/νος,
Μεχρι κι ο πιθηκος αργότερα το 1920, μας τον ξαναεφερε στην εξουσία, για να χάσουμε την Μικρασία,
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 19 Οκτ 2024, 17:33

Εγγονάκι μου, γράφεις αυτά που πιστεύω και εγώ με μια διαφορά, σε 4 ημέρες δεν ξεκινά ένας πόλεμος, πέρα από το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος ΙΒ, ο δούκας της Σπάρτης επιθυμούσε να ακολουθήσει την πολιτική Κάιζερ που δεν ήθελε την Ελλάδα στον πόλεμο αλλά ουδέτερη.

Δεν διαφωνώ σωστά έτσι τα πιστεύω εγώ. Δυστυχώς την πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας μας έδωσε ο διάβολος ένα βλάκα για βασιλιά... Έγινε η ζημιά.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Επιστροφή σε “Διεθνή”