Προέλλην έγραψε:Kαι στις δύο περιπτώσεις που αναφέρεις είχαμε αμφισβήτιση αποτελεσμάτων εκλογών. Προεξόφληση απο πρίν και προσπάθεια μη αποδοχής του αποτελέσματος.
Το ίδιο και στην πορτοκαλιά την επανάστα, που έγινε πάλι για την ανατροπή του Γιανουκόβιτς.
Ο ίδιος ο Γιανούκοβιτς είχε την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση σημαία. Το πρόβλημα άρχισε όταν, τόσο οι ρώσοι άρχισαν να τον πιέζουν γι αυτό με διακοπή των εμπορικών σχέσεων, όσο και η Ε.Ε. με προαπαιτούμενα εκδημοκρατισμού. Ο Γιανούκοβιτς υπαναχώρησε και οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την Ευρώπη που τους είχε υποσχεθεί. Οι πιο φανατικοί φιλοευρωπαίοι ήταν οι ρωσόφωνοι, και όχι τυχαία γιατί αυτοί ήταν οι πιο φτωχοί και με τους περισσότερους δικούς μετανάστες σε χώρες της Ε.Ε. Ναι, στην ρωσοδουλική εκδοχή της Ουκρανίας, οι ρωσόφωνοι ήταν οι ρηγμένοι.
Α, οπότε όταν κάποιος πολιτικός δεν τηρεί τις υποσχέσεις του, νομιμοποιούμαστε να τον ανατρεψουμε βιαίως;
Και τί ευρωπαϊκές σημαίες και μπαρμπούτσαλα γράφεις;
Φιλορώσος ανέκαθεν ήταν ο Γιανουκόβιτς και οι πάντες το ήξεραν αυτό (πολλώ δε μάλλον οι ρωσόφωνοι, που τον ψήφιζαν δαγκωτό).
Μπορεί να ήθελε να τα έχει καλά, στο μέτρο του εφικτού, και με την ΕΕ, αλλά δεν ετίθετο ζήτημα για το αν προτιμάει να έχει καλές σχέσεις με Ρωσία έναντι της ΕΕ.
Και εν πάση περιπτώσει, ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι ο Γιανουκόβιτς εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του (που δεν νομίζω ότι συνέβη κάτι τέτοιο), δεν νομιμοποιούνται οι ναζόφ και τα λοιπά ακροδεξιά κατακάθια να τον ανατρέψουν και αυτό σίγουρα δεν τους κάνει λιγότερο ναζί (μάλλον επιβεβαιώνει την ναζιστική τους ιδεολογία).
Δεν γίνεται να οργανώνουν την βίαιη ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, να καθαρίζουν όποιον αντιδρούσε σε αυτό και μετά να κλαίγονται για την βία των αντιπάλων τους. Αυτοί είναι που ήθελαν την βία από την αρχή, ας την απολαύσουν τώρα.
Kάτσε λίγο ρε συ, εγώ απλά έγραψα στοχευμένα κάτι ανάλογο αυτού που είπες εσύ, δηλαδή για μια συγκεκριμένη σύγχρονη κατάσταση: Ναι αλλά οι Ναζί κατά το ΒΠΠ....
ακριβώς για να τονίσω την ακυρότητα ανάλογων επιχειρημάτων.
Όχι, δεν μίλησα εγώ γενικά για τους ναζί.
Μίλησα για
το ναζιστικό παρελθόν των συγκεκριμένων ναζί.