τουρκικη στρατηγικη και οι χρησιμοι αφελεις ελληνες

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: τουρκικη στρατηγικη και οι χρησιμοι αφελεις ελληνες

Δημοσίευσηαπό nemo » 12 Απρ 2020, 19:50

Green Dragon έγραψε:Οι ιδεολογίες θολώνουν την σκέψη γιατί αυτοί που τις ακολουθούν προσπαθούν να προσαρμόσουν την πραγματικότητα σε αυτές. Αυτό είναι συνταγή καταστροφής και αυτό ισχύει στο δεκαπλάσιο όσον αφορά την εξωτερική πολιτική.

Η όποια κυβέρνηση πρέπει να κινείται καθαρά στρατηγικά, πχ αν την συμφέρει ακροαριστερή κυβέρνηση σε μια άλλη χώρα θα πρέπει να την στηρίξει άσχετα με το τι είναι η ίδια. Αν την συμφέρει εθνικιστική, το ίδιο. Αν την συμφέρει μετριοπαθής κεντρώα, το ίδιο. Αν την συμφέρει χούντα, το ίδιο.

Π.χ. αν υπήρχε κάποιο διχαστικό κίνημα στην Τουρκία είναι πολύ πιθανό να μας συνέφερε να το σιγοντάρουμε.

εχω αρχισει να σε συμπαθω εσενα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 13 Απρ 2020, 15:58

Green Dragon έγραψε:
ΩRIΩNAS7 έγραψε:Μην δει αριστερό και υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο σουλτάνος κουμπάρος της νδουλας. Αμέσως να τον/την φυλακίσει.
Παντού καταπιεστικη και δολοφονικη αυτή η δεκσα.

Ενώ αν είχε αριστερή κυβέρνηση η Τουρκία θα ήταν τύπος και υπογραμμός.

Η διεθνής πολιτική καθορίζεται από οικονομικά και κυρίως γεωστρατηγικά συμφέροντα. Οι ιδεολογίες είναι για τον λαό. Ο Αινείαν αυτά τα θέματα τα κατέχει καλά.

Θα ήταν σίγουρα καλύτερα από ότι είναι τώρα.

Οι ιδεολογίες ευκολότατα μπορούν να επιρεάσουν τα οικονομικά και γεωστρατιγικα συμφέροντα. Είναι αποδεδειγμένο ιστορικά αυτό.

Δεν γνωρίζω ποιος είναι αυτός που λες. Σορρυ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 13 Απρ 2020, 17:29

Τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα καθορίζονται από αντικειμενικά δεδομένα, όχι από ιδεολογίες. Για παράδειγμα, η θέση της Τουρκίας στον χάρτη είναι σταθερή και δεδομένη ανεξαρτήτως κυβέρνησης ή οποιουδήποτε άλλου παράγοντα. Η Κούβα δέχεται τον τουρισμό που προέρχεται από καπιταλιστικές χώρες γιατί την συμφέρει να πάρει τα λεφτά. Δεν αρνείται τα καπιταλιστικά λεφτά βάζοντας μπροστά την ιδεολογία.

Πρόσεξε, δεν λέω ότι δεν μπορεί η ιδεολογία να επηρεάσει αποφάσεις, προφανώς και μπορεί. Αλλά αν αυτές οι αποφάσεις είναι ενάντια στα αντικειμενικά δεδομένα κάνουν κακό στην χώρα που τις λαμβάνει. Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπεις κράτη με διαφορετικά καθεστώτα να συμμαχούν σε κάποια επίπεδα.
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 13 Απρ 2020, 17:42

Τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά δεδομένα καθορίζονται από ιδεολογίες. Και είναι τόσο ισχυρή η επιρροή τους ώστε να αλλάζουν όλα αυτά τα δεδομένα που θεωρείς αντικειμενικά. Το ότι μπορούν να αλλάζουν τα εκάστοτε κοινωνικά συμβόλαια και να ανατρέπούν το status quo ολόκληρων περιοχών αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη της επιρροής που έχουν οι ιδεολογίες.
Δεν γίνεται να λέμε ότι οι ιδεολογίες δεν επηρεάζουν τα (ας τα πούμε) "αντικειμενικά δεδομένα" σε ένα κόσμο που χει γνωρίσει τόσες αλλαγές πολιτευμάτων, τόσες αλλαγές κοινωνικών συνθηκών και στερεωτύπων αιώνων, τόσους πολέμους και διχασμούς επειδή ακριβώς αυτά τα" αντικειμενικά δεδομενα" επηρεάστηκαν από αυτές.
Η ιστορία βρίθει από παραδείγματα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 13 Απρ 2020, 20:24

Σου ανέφερα συγκεκριμένο παράδειγμα και θέλω να μου πεις αν οι ιδεολογίες μπορούν να μετατοπίσουν την Τουρκία πάνω στον χάρτη αλλά και με ποιόν τρόπο.
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Απρ 2020, 21:06

ΩRIΩNAS7 έγραψε:

αν εχεις γκοστ για πες μερικα τετοια παραδειγματα :D
0 .

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 13 Απρ 2020, 21:10

nemo έγραψε:
ΩRIΩNAS7 έγραψε:

:laugh1: :laugh1: :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Απρ 2020, 21:13

ΩRIΩNAS7 έγραψε:
nemo έγραψε:

πρεπει να σου κανω κατανοητη την παπαρια που εγραψες ..οποτε σε ξαναρωταω να πεις μερικα παραδειγματα
0 .

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 13 Απρ 2020, 21:25

Green Dragon έγραψε:Σου ανέφερα συγκεκριμένο παράδειγμα και θέλω να μου πεις αν οι ιδεολογίες μπορούν να μετατοπίσουν την Τουρκία πάνω στον χάρτη αλλά και με ποιόν τρόπο.

Το παράδειγμα σου ήταν άστοχο και ατυχέστατο και προφανώς για αυτό το προσπέρασα.Γιατί πρέπει λοιπόν να δώσουμε περισσότερη σημασία σε αυτό;

Σου ανέφερα ήδη την ιστορία γιατί τα παραδείγματα είναι τόσα πολλά, που αποκλείεται να μην τα γνωρίζεις και ως εκ τούτου είναι τελειώς περιττό και πλεονασμός να τα αναφέρω.

Κοίτα καλώς ή κακώς οι ιδεολογίες επηρεάζουν
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάνουμε μια συζήτηση όπου είναι αντίθετη με την καταγεγραμένη ιστορία της ανθρωπότητας. Τέλος πάντων. Δεν έχει νόημα. Κοίτα καλώς ή κακώς οι ιδεολογίες επηρεάζουν
Ας μείνουμε λοιπόν σε αυτό, όπου αποτελεσε το μόνο σημείο που κάπως συμφωνήσαμε.
0 .

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 13 Απρ 2020, 21:27

nemo έγραψε:
ΩRIΩNAS7 έγραψε:

πρεπει να σου κανω κατανοητη την παπαρια που εγραψες ..οποτε σε ξαναρωταω να πεις μερικα παραδειγματα

Φύγε. Δεν έχω όρεξη να σε καυλαντισω. Έπαιζα lol όλη μέρα. Με κούρασε η ώρα του παιδιού για σήμερα.
0 .

Επιστροφή σε “Διεθνή”