Λαχουρένιος έγραψε:Προέλλην έγραψε:Το ρεζουμέ είναι ότι όσοι έχουν δεκάρες στην άκρη που δεν θέλουν να τις φάει ο πληθωρισμός, είτε δυτικοί, είτε τριτοκοσμικοί, είτε καπιταλιστές, είτε κομμουνισταί, κοίτα να δείς που πάνε και τα βάζουνε οι κερατάδες

Νομίζω γίνεσαι defensive σε αυτές τις συζητήσεις και δεν μπορείς να επιχειρηματολογήσεις αντικειμενικά, γιατί έχεις επενδύσει στον s&p οπότε κάθε κριτική στην οικονομία και γεωπολιτική θέση των ΗΠΑ την λαμβάνεις (υποσυνείδητα ή όχι) σαν κριτική στις τοποθετήσεις σου
Το οποίο το βρίσκω άκυρο γιατί δεν υπονόησα, ούτε καν σκέφτηκα κάτι τέτοιο γιατί εκτός των άλλων θεωρώ τα χρηματιστηριακά τριτεύοντα μπροστά στο συνολικό σκηνικό. Πριν ασχοληθείς με αυτά δεν θυμάμαι να αντιδράς έτσι.
To ότι έχω επενδύσει, μεταξύ άλλων, με κάποια βαρύτητα στον S&P 500, δεν λέει κάτι ως προς το bias μου. Πρόκειται απλά για την πιο ορθολογική επιλογή.
Δεν είναι το 100% του πορτοφολίου μου όμως αυτό.
Αν θες, μπορείς να μου πείς εσύ, αν είχες λεφτά να επενδύσεις, όχι για να πλουτίσεις, απλά για να μην στα φάει ο πληθωρισμός, που και πως θα τα έβαζες

Στην ρουσία, στην κίνα, στη νότια την αφρική, στην βενεζουέλα, στον ανθό και μέλλον του πλανήτη;

Γιατί όχι, αφού είναι τελειωμένη η Δύση
Το καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να μην απασχολεί πολύ κόσμο που ζεί paycheck-to-paycheck. Αλλά, απο την άλλη, απασχολεί αρκετό κόσμο που μπορεί να αποταμιεύει.
Μεγάλη μερίδα του πληθυσμού όλου του πλανήτη, έχει την ίδια αγωνία (και τα μεγαλοστελέχη του ΚΚΚ, και οι ρωσοι ολιγάρχες, και οι άραβες σεϊχηδες, και γενικά όλοι οι τριτοκοσμίες). Και τις αποταμιεύσεις τους τις ακουμπάνε κατά βάση σε ΗΠΑ και ΕΕ, γιατί απλά, αντικειμενά, είναι το καλύτερο, το πιο σίγουρο στοίχημα