Απ όσο ξέρω, κάνεις φορολογική δήλωση για τα χρήματα που έβγαλες το περασμένο έτος.
Πέρσι δούλεψα σε 2 δουλειές.
Στη μία μου έβαζαν τα χρήματα στη τράπεζα, και στην άλλη μου τα έδιναν στο χέρι.
Πως ξέρω πόσα χρήματα έβγαλα πέρσι, ώστε να τα δηλώσω στην φορολογική μου δήλωση;
Σκέφτομαι το εξής: Ως προς την 1η δουλειά, να ζητήσω από την τράπεζα αναλυτική κίνηση λογαριασμού για να ξέρω ακριβώς πόσα μπήκαν.
Ως προς τη 2η δουλειά, να ρωτήσω το λογιστή του πρώην εργοδότη μου πόσα θα ήταν να παίρνω κανονικά για τη δουλειά μου εκείνη τη περίοδο, ώστε να δηλώσω αυτό.
Τα παραπάνω φαίνονται νορμαλ;
Υπάρχει ευκολότερος, ή άλλος τρόπος τέλος πάντων να υπολογίσεις πόσα χρήματα έβγαλες σε 1 έτος;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Για φορολογική δήλωση
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Re: Για φορολογική δήλωση
Someone έγραψε:Απ όσο ξέρω, κάνεις φορολογική δήλωση για τα χρήματα που έβγαλες το περασμένο έτος.
Στη μία μου έβαζαν τα χρήματα στη τράπεζα, και στην άλλη μου τα έδιναν στο χέρι.
Πως ξέρω πόσα χρήματα έβγαλα πέρσι, ώστε να τα δηλώσω στην φορολογική μου δήλωση;
Σκέφτομαι το εξής: Ως προς την 1η δουλειά, να ζητήσω από την τράπεζα αναλυτική κίνηση λογαριασμού για να ξέρω ακριβώς πόσα μπήκαν.
Ως προς τη 2η δουλειά, να ρωτήσω το λογιστή του πρώην εργοδότη μου πόσα θα ήταν να παίρνω κανονικά για τη δουλειά μου εκείνη τη περίοδο, ώστε να δηλώσω αυτό.
Υπάρχει ευκολότερος, ή άλλος τρόπος τέλος πάντων να υπολογίσεις πόσα χρήματα έβγαλες σε 1 έτος;
Εβαζες δηλαδη και τα μαυρα στην τραπεζα μαζι με τα αλλα? Εκει ισως εχεις θεμα ομως γιατι θα σου πει η εφορια ''πως εχεις 10.000 στην τραπεζα οταν βγαζεις τον χρονο 6.000?'' (παραδειγμα). Θα πρεπει να δηλωσεις και τι λογαριασμο εχεις και τους τοκους.
Αυτο που ειπες με την αναλυτικη ειναι καλη ιδεα.
0 .
-
Στύγιος
Πήγαινε σε λογιστή ή φοροτεχνικό φίλε μου. Απ' το 2005 την έκανα μόνος μου ηλεκτρονικά , φέτος έτσι που τα κάνανε κι εγώ θα καταφύγω σε λογιστή 

0 .
-
hades
- Basic poster

της τράπεζας θα φανούνε κατευθείαν στην δήλωση δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι .
Στην άλλη δουλειά σου πως τα έπαιρνες στο χέρι (εκτός αν ήταν μαύρα ) γιατί αυτό που ξέρω είναι ότι όλες οι εταιρείες υποχρεούνται να πληρώνουν μέσω τραπέζης. Και 50 ευρώ να παίρνεις τον μήνα στην τράπεζα σε λογαριασμό μπαίνουν
Στην άλλη δουλειά σου πως τα έπαιρνες στο χέρι (εκτός αν ήταν μαύρα ) γιατί αυτό που ξέρω είναι ότι όλες οι εταιρείες υποχρεούνται να πληρώνουν μέσω τραπέζης. Και 50 ευρώ να παίρνεις τον μήνα στην τράπεζα σε λογαριασμό μπαίνουν
0 .
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
-
hades
- Basic poster

Στύγιος έγραψε:Πήγαινε σε λογιστή ή φοροτεχνικό φίλε μου. Απ' το 2005 την έκανα μόνος μου ηλεκτρονικά , φέτος έτσι που τα κάνανε κι εγώ θα καταφύγω σε λογιστή
δίκιο έχεις και εγώ μόνος μου τν έκανα μέχρι τώρα και φέτος έκανα μαλακία και πρέπει να κάνω διορθωτική .
0 .
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

hades έγραψε:της τράπεζας θα φανούνε κατευθείαν στην δήλωση δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι .
Λογικα θα τα παιρνει μαυρα για αυτο προβληματιζεται.
0 .
-
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Βαλκάνιος Κούρος

Παίδες, ποιές είναι οι προθεσμίες για φέτο; Κοντεύει Ιούλιος!
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
hades
- Basic poster

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:Παίδες, ποιές είναι οι προθεσμίες για φέτο; Κοντεύει Ιούλιος!
οπως πάντα μέχρι τελευταία μέρα Ιουνίου. Βέβαια όπως γίνεται πάντα όλο και καμία παράταση καμία βδομάδα θα πέσει
1 .
-
Someone
- Rookie poster

Λαχουρένιος έγραψε:Someone έγραψε:Απ όσο ξέρω, κάνεις φορολογική δήλωση για τα χρήματα που έβγαλες το περασμένο έτος.
Εβαζες δηλαδη και τα μαυρα στην τραπεζα μαζι με τα αλλα? Εκει ισως εχεις θεμα ομως γιατι θα σου πει η εφορια ''πως εχεις 10.000 στην τραπεζα οταν βγαζεις τον χρονο 6.000?'' (παραδειγμα). Θα πρεπει να δηλωσεις και τι λογαριασμο εχεις και τους τοκους.
Αυτο που ειπες με την αναλυτικη ειναι καλη ιδεα.
όχι, τα μαύρα δεν τα έβαζα στην τράπεζα.
αλλά δεν είναι ακριβώς μαύρα, είναι τα λεφτά (πάνω κάτω) που θα έπρεπε να μου βάλουν στην τράπεζα, απλώς μου τα έδιναν στο χέρι.
0 .
-
Leporello
- Basic poster

Δεν επιτρέπεται μισθοδοσία να δίνεται με μετρητά. Εν πάσει περιπτώσει, αν γινόταν έτσι η παράβαση είναι του εργοδότη και όχι του εργαζομένου. Οι δηλώσεις των μισθωτών είναι ήδη συμπληρωμένες με τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία οπότε δεν υπάρχει θέμα προς επίλυση. Ακόμη και αν δεν είναι συμπληρωμένα τα εισοδήματα, ο εργοδότης υποχρεούται να εκδίδει βεβαίωση αποδοχών.
Αν πάλι έπαιρνες μαύρα, απλώς δεν τα δηλώνεις
Αν πάλι έπαιρνες μαύρα, απλώς δεν τα δηλώνεις
0 .