Ενδιαφέρον άρθρο. Βάλτε τον Τ.Κ. της περιοχής σας στο excell του link, για να δείτε ποια εταιρεία δεν έχει καταβάλει φόρους (και χωρίς ρύθμιση) και ίσως συνεχίζει ακόμα να λειτουργεί. Είναι απορίας άξιον το πως και δεν τους κυνηγούν (κάποιες μπορεί να είναι κλειστές πτωχευμενες).
Δημοσιεύουμε αποκλειστικά στο ComputersGR.wordpress.com την λίστα μεγάλων οφειλετών των εταιριών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
Σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση τον Νοέμβριο 2017 από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και την δημοσιοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών νομικών προσώπων προς το Δημόσιο και τον Ε.Φ.Κ.Α. σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 4 του άρθρου 9 του ν.3943/2011 (ΦΕΚ Α’ 66), όπως ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν.4410/2016 (ΦΕΚ Α’ 141), με ημερομηνία άντλησης των στοιχείων των οφειλών την 24/11/2017
Ξεχωρίσαμε τα μεγάλα «Κανόνια» της Ελληνικής Αγοράς Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών προς το Δημόσιο. Μέσα από την πλήρη λίστα ξεχωρίσαμε όλες τις σχετικές εταιρίες και συνδυάσαμε παράλληλα τα ΑΦΜ τους για να βρούμε τις γνωστές εταιρικές τους επωνυμίες.
Πολλές περιπτώσεις αποτελούν πραγματικά αρχαίες περιπτώσεις και το Δημόσιο ποτέ δεν πρόκειται να εισπράξει ούτε 1€, αναρωτιόμαστε αν τελικά από αυτές τις λίστες καταφέρει ποτέ να εισπράξει ακόμη και το 10%…
Οι παρακάτω εταιρίες δεν είναι απαραίτητο να μην λειτουργούν ή να έχουν εξαφανιστεί, μπορεί να λειτουργούν με άλλο ΑΦΜ (π.χ. eshop , Globo, Altec ) ή με άλλες επωνυμίες, παρόλα αυτά έχουν αφήσει ένα σημαντικό χρέος στην τσέπη όλων μας, στο δημόσιο ταμείο, στα ασφαλιστικά μας ταμεία.
Είναι πραγματικά άξιο απορίας πως δεν επεμβαίνουν έγκαιρα σε πολλές περιπτώσεις υπηρεσίες του Δημοσίου, το Δικαστικό Σύστημα για να σταματήσει τέτοιες τεράστιες περιπτώσεις φορο-αποφυγής και στρεβλής λειτουργίας επιχειρήσεων. Δεν είναι σωστό το νομικό μας σύστημα; δεν λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα; καλύπτονται από το πολιτικό σύστημα; Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή σίγουρα, αλλά τα μεγάλα ονόματα που εμφανίζονται στην παρακάτω λίστα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η νομοθεσία και ο τρόπος λειτουργίας και ελέγχου του κράτους μας πάσχει σοβαρότατα.
Συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία σε αρχείο Excel βρίσκεται εδώ (θα παρακαλούσαμε αν χρησιμοποιήσετε το αρχείο ή το δημοσιοποιήσετε να αναφέρετε το Blog computersgr.wordpress.com Νομικά Πρόσωπα Οφειλέτες Δημοσίου 2017 – Εταιρίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ), συνοπτικά οι εταιρίες Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών που είναι νομικά πρόσωπα και χρωστάνε υψηλά ποσά στο δημόσιο:
https://computersgr.wordpress.com/20...lepikoinonion/ (Εδώ θα βρείτε και το excell)
Τα «κανόνια» της Ελληνικής Αγοράς Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (2017)
-
paul25
- Rookie poster

-
Love Ready's
Re: Τα «κανόνια» της Ελληνικής Αγοράς Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (2017)
Η σελίδα δεν υπάρχει
0 .
-
paul25
- Rookie poster

-
Love Ready's
Ρε συ οι περισσότερες απ αυτές έχουν βαρέσει κανόνι πάνω από 15 χρόνια. Στη microchip πχ είχα ασχοληθεί ένα φεγγάρι με μια ομάδα συναδέλφων για σχέδιο σωτηρίας το 2002. H compulink ήταν ο πρώτος πάροχος internet το 1995. Τι μας θύμησες!
0 .
-
paul25
- Rookie poster

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Ρε συ οι περισσότερες απ αυτές έχουν βαρέσει κανόνι πάνω από 15 χρόνια. Στη microchip πχ είχα ασχοληθεί ένα φεγγάρι με μια ομάδα συναδέλφων για σχέδιο σωτηρίας το 2002. H compulink ήταν ο πρώτος πάροχος internet το 1995. Τι μας θύμησες!
Ναι! Το αναφέρω άλλωστε και εγώ και το άρθρο, απλά για ιστορικούς πληροφοριακούς λόγους βλέπεις το φέσι που άφησαν, κάποιες έχουν αφήσει τρομακτικό ποσό και αναρωτιέσαι "τι κρίση και βλακείες, ανέκαθεν λύμαινε τη χώρα η μάστιγα των χρεών προς το κράτος" ιστορικό αρχείο το συγκεκριμένο. Νομίζω ότι κάποιες λειτουργούν ακόμα, ίσως με διαφορετικό ΑΦΜ.
0 .
-
Ερμής
- Rookie poster

εβαλα τον ΤΚ της κατοικίας μου και δε μου έβγαλε καμία.
Στην περιοχή εργασίας πάλι εχει κάποιες που έχουν φαληρίσει αρκετά χρόνια τώρα.
Στην περιοχή εργασίας πάλι εχει κάποιες που έχουν φαληρίσει αρκετά χρόνια τώρα.
0 .
-
paul25
- Rookie poster

Ερμής έγραψε:εβαλα τον ΤΚ της κατοικίας μου και δε μου έβγαλε καμία.![]()
Το έβαλες και στις δύο καρτέλες;
0 .
-
Ερμής
- Rookie poster

Έχεις δίκιο. Μου έβγαλε έναν που μάλλον θα είχε δηλώσει εδρα, το σπίτι του.
0 .
-
Love Ready's
paul25 έγραψε:ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Ρε συ οι περισσότερες απ αυτές έχουν βαρέσει κανόνι πάνω από 15 χρόνια. Στη microchip πχ είχα ασχοληθεί ένα φεγγάρι με μια ομάδα συναδέλφων για σχέδιο σωτηρίας το 2002. H compulink ήταν ο πρώτος πάροχος internet το 1995. Τι μας θύμησες!
Ναι! Το αναφέρω άλλωστε και εγώ και το άρθρο, απλά για ιστορικούς πληροφοριακούς λόγους βλέπεις το φέσι που άφησαν, κάποιες έχουν αφήσει τρομακτικό ποσό και αναρωτιέσαι "τι κρίση και βλακείες, ανέκαθεν λύμαινε τη χώρα η μάστιγα των χρεών προς το κράτος" ιστορικό αρχείο το συγκεκριμένο. Νομίζω ότι κάποιες λειτουργούν ακόμα, ίσως με διαφορετικό ΑΦΜ.
Βασικά τα παλαβά νούμερα δεν είναι φέσια αλλά προσαυξήσεις με τα χρόνια.
0 .
-
vallon
- Supreme poster

προφανώς και κάποιοι ξέρανε γιατί κάνανε τις εταιρίες...
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.