Πόσο εκτιμάτε ότι είναι το αδήλωτο χρήμα στην Ελλάδα;

Οικονομικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Πόσο εκτιμάτε ότι είναι το αδήλωτο χρήμα στην Ελλάδα;

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Αύγ 2019, 14:17

Αν υπάρχει παρόμοιο θέμα,παρακαλώ συγχωνεύστε το.

Μπορείτε να δώσετε έναν αριθμό;
Ακούμε ξύλο σε εφοριακούς, παρανομίες και παρατυπίες, ακούμε τρελά ποσά να διακινούνται στη μαύρη αγορά...
Ενδεικτικά
https://www.protothema.gr/economy/artic ... i-elegtes/

Ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από όλα αυτά;
Υπάρχει τελικά φτώχεια στην Ελλάδα ή οι περισσότεροι ζουν με μαύρο χρήμα;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Πόσο εκτιμάτε ότι είναι το αδήλωτο χρήμα στην Ελλάδα;

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Αύγ 2019, 14:27

Σχόλιο αναγνώστη από το πρώτο θέμα

Με το Airbnb πρέπει να δώσεις τα πραγματικά σου στοιχεία και πιστωτική κάρτα. Δεν είναι facebook. Δε πληρώνουμε το Κράτος Καρανίκα πάρτε το χαμπάρι. Μια στις 10 κρατήσεις δηλώνουμε και πολύ είναι αν σκεφτείς τι υπηρεσίες μας παρέχει το κράτος. Η παραγωγική ταξη επαναστάτησε και τα δημόσια τσιμπούρια θα πεινάσουν

https://www.protothema.gr/economy/artic ... i-elegtes/

Πώς περιμένει αυτός ο κύριος ποιοτικές υπηρεσίες από το κράτος, όταν προτρέπει τους πολίτες να φοροδιαφεύγουν;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Αύγ 2019, 14:35

Μου χει τύχει αρκετές φορές σε οργανωμένες παραλίες να πληρώσω με κάρτα και να μου λένε ότι το pos τους ήταν χαλασμένο.
Αρχικά το πίστευα και μετρούσα τα ψιλά μου για να τους πληρώσω, καθώς δεν ήμουν προετοιμασμένη να κουβαλώ μετρητά.
Έψαχνα σε τσέπες, στο αμάξι για ξεχασμένα λεφτά, ψάχναμε όλοι να συγκεντρώσουμε το ποσό.

Τυχαίνει μια φορά να μιλήσω με έναν φίλο και μου είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Πήγε να πληρώσει και του είπαν ότι το pos ήταν χαλασμένο σε άλλη παραλία.
Ο φίλος αρνήθηκε να πληρώσει με μετρητά, γιατί ψυλλιάστηκε τη φάση και άφησε πιστόλι.

Σας έχει τύχει ανάλογη εμπειρία να σας λένε ότι το pos είναι χαλασμένο;
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Αύγ 2019, 18:13

Εγω εχω δει τοιχοκολλημενα χαρτια σε ψιλικατζιδικα που σου λενε να αποφευγεις να πληρωνεις με pos καπνο και καρτες κινητης τηλεφωνιας :laugh1:

Ο ΣΕΒ υπολογιζει σε 21% την παραοικονομια το 2018, εναντι 12,8% στην ΕΕ, και αυτο αντιστοιχει σε 6 δις χαμενου ΦΠΑ. Μιλαμε για τεραστιο ποσο αν σκεφτει κανεις οτι το πρωτογενες πλεονασμα περσυ ηταν 8 δις. Σκεφτειτε ποσα μετρα θα γλυτωναμε αν ειχαμε παταξει εστω την μιση φοροδιαφυγη.

Ολη αυτη η κατασταση βασιζεται σε ενα ατυπο κοινωνικο συμβολαιο. Δηλαδη εχουμε συμφωνησει ολοι απο τον πιο μικρο μεχρι τον πιο μεγαλο, οτι δε θα πληρωσουμε φορους με ο,τι αρνητικο συνεπαγεται αυτο για την κρατικη προνοια.

Ο μικρομεσαιος μεσω της φοροδιαφυγης αποκτα ενα ατυπο ανταγωνιστικο πλεονεκτημα που του επιτρεπει να επιβιωσει κουτσα στραβα και ετσι συντηρειται ενας ευρυ (για τα δεδομενα της ΕΕ) στρωμα μικρομεσαιων επιχειρησεων. Επισης εκμεταλλευεται την μαυρη εργασια για τον ιδιο λογο.

Ο μικρος αντιστοιχα επωφελειται (ή μαλλον ετσι νομιζει) επειδη δεν πληρωνει ΦΠΑ και ετσι ανεβαζει λιγο τον πραγματικο του μισθο ενω συμπληρωνει εισοδημα με την μαυρη εργασια. Συχνα εισπραττει επιδοματα παραλληλα με την μαυρη εργασια.

Πλαι σε αυτα υπαρχει η νομιμη φοροδιαφυγη των εφοπλιστων και τα διαφορα ''φορολογικα κινητρα'' στις μεγαλες επιχειρησεις.

Ειναι να απορουμε που χρεοκοπησαμε? Με τι εσοδα ακριβως θα πληρωσει το κρατος τις δαπανες?
1 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Αύγ 2019, 18:15

Ολα αυτα δειχνουν ποσο λιγο νιωθει πολιτης ο ελληνας. Η λογικη ειναι να παει να γαμηθει το κρατος και ο καθενας ας ζησει οπως μπορεσει με τα λεφτα που γλυτωνει απο τους φορους. Που αυτο πρακτικα μεταφραζεται στο οτι αν εχεις οικογενεια να σε στηριζει τοτε καλως, αλλιως ψοφα και το κρατος δεν ασχολειται.

Την εποχη των μνημονιων ειδαμε μια προσπαθεια (λογω συνθηκων και πιεσης απο τα εξω) να αυξηθουν τα φορολογικα εσοδα και παραλληλα να αντισταθμιστει η φτωχεια με ευρωπαικου τυπου επιδοματα (αντι της κλασικης φοροδιαφυγης) αλλα οι προσπαθειες που εχουν γινει ειναι αποσπασματικες και σε εμβρυακο επιπεδο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Αύγ 2019, 18:34

bizeli έγραψε:Ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από όλα αυτά;
Υπάρχει τελικά φτώχεια στην Ελλάδα ή οι περισσότεροι ζουν με μαύρο χρήμα;

Υπαρχει αλλα ειναι πολυ μικροτερη απ'οτι φαινεται στα επισημα στοιχεια. Αυτο αποτυπωνεται στα αποτελεσματα των εκλογων, οπου το πολιτικο συστημα εδειξε αξιοσημειωτη αντοχη αυτα τα 10 χρονια παρα τα σκληρα μετρα που ληφθησαν.

Τα δυο μεγαλα κομματα συγκεντρωσαν 72% και μαζι με το ΠΑΣΟΚ (που ειναι πρωην κομμα εξουσιας) παει στο 80%, oσο δηλαδη συγκεντρωναν περιπου και πριν την κριση.

Στην Γαλλια το ιδιο ποσοστο ειναι 63% (Mακρον + δεξιοι + σοσιαλιστες) απο 80% προ κρισης και στην Γερμανια ειναι 62% (Mερκελ + σοσιαλιστες + φιλελευθεροι) απο 70% προ κρισης.

Οταν το πολιτικο συστημα μιας δημοκρατικης χωρας ειναι λιγο πολυ σταθερο σημαινει οτι οι πολιτες δεν τα περνανε και τοσο ασχημα.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Αύγ 2019, 23:28

Λαχουρένιος έγραψε:Ο ΣΕΒ υπολογιζει σε 21% την παραοικονομια το 2018, εναντι 12,8% στην ΕΕ, και αυτο αντιστοιχει σε 6 δις χαμενου ΦΠΑ.

Μόνο ρε φίλε;
Εγώ με τα ποσά που ακούω να κρύβει ο καθένας από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο φανταζόμουν μεγαλύτερο το ποσό.
Όπως και να χει με τέτοιες ειδήσεις μου ανάβουν τα λαμπάκια με τη θρασύτητα μερικών ... και μου ανάβουν πιο πολύ τα λαμπάκια που απαιτούν και οργανωμένο κράτος χωρίς να θέλουν να δίνουν μία ή μάλλον να δίνουν μόνο τα κορόιδα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 19 Αύγ 2019, 22:18

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Ο ΣΕΒ υπολογιζει σε 21% την παραοικονομια το 2018, εναντι 12,8% στην ΕΕ, και αυτο αντιστοιχει σε 6 δις χαμενου ΦΠΑ.

Μόνο ρε φίλε;
Εγώ με τα ποσά που ακούω να κρύβει ο καθένας από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο φανταζόμουν μεγαλύτερο το ποσό.
Όπως και να χει με τέτοιες ειδήσεις μου ανάβουν τα λαμπάκια με τη θρασύτητα μερικών ... και μου ανάβουν πιο πολύ τα λαμπάκια που απαιτούν και οργανωμένο κράτος χωρίς να θέλουν να δίνουν μία ή μάλλον να δίνουν μόνο τα κορόιδα.

0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Αύγ 2019, 22:40

Ναι τώρα με την κρίση οι φοροφυγάδες έχουν και τη δικαιολογία ότι αναγκάζονται να φοροδιαφεύγουν για να μην τους τα παίρνει το κράτος.

Τα ίδια παντελή μου τα ίδια παντελάκη μου.
Όλοι έχουν και μια δικαιολογία.
Της απατεωνιάς το κάγκελο γίνεται σε αυτήν τη χώρα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Αύγ 2019, 12:00

Και προ κρισης φοροδιεφευγαν για αυτο χρεοκοπησαμε. Αρα δεν ειναι αυτο.
1 .

Επιστροφή σε “Οικονομία”