Είναι ο ΕΝΦΙΑ άδικος φόρος;

Οικονομικά θέματα.

Είναι ο ΕΝΦΙΑ άδικος φόρος;

Ναι
22
63%
Όχι
13
37%

Σύνολο ψήφων: 35

Άβαταρ μέλους
Juno
Rookie poster
Rookie poster

Re: Είναι ο ΕΝΦΙΑ άδικος φόρος;

Δημοσίευσηαπό Juno » 23 Μαρ 2018, 00:53

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:....Απο την άλλη, σοβαρό κράτος χωρίς φορολογικά έσοδα δεν μπορεί να υπάρξει.

Σε όλες τις δυτικές χώρες που βλέπεις υποδομές, κοινωνικό κράτος, κλπ, πληρώνουν εξοντωτικούς φόρους και η φοροδιαφυγή αποτελεί ιδιώνυμο.

Σε όλες τις τριτοκοσμικές χώρες που βλέπεις, υπάρχουν αυθαίρετα, δεν πληρώνει σχεδόν κανείς φόρους, δεν υπάρχει κοινωνική μέριμνα, κλπ, οι ντόπιοι αποδίδουν τα πάντα σε εθνική ιδιαιτερότητα.

Να διευκρινίσω, μιλούσα για την πρώτη κατοικία υπό προϋποθέσεις, (όχι πρώτη κατοικία τρίπατη με πισίνα και γκαράζ 5 αυτοκινήτων) και για ακίνητα που δεν αποδίδουν πχ έχουν μείνει ξενοίκιαστα.

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:.
Να έχεις διαμέρισμα που ανήκει σε εταιρεία που έχει όλη την πολυκατοικία και κλειδί πασπαρτού; Να μπορούν να μπουν οι αρχές και να ψάξουν χωρίς να το ξέρεις;
Ο λόγος που επέστρεψε το αδελφάκι μου από έξω. Ξεκλείδωσε και βρήκε χαρτί ότι μπήκαν μέσα ο διαχειριστής με εκπρόσωπο της εταίρειας να κάνουν κάτι μετρήσεις. Είχαν αφήσει προειδοποίηση πότε θα μπουν, έλειπε σε άδεια, δεν το είδε και βρήκε το χαρτί "μπήκαμε".

Δεν βλέπω κάτι το κακό.

Εγώ μόνον κακό βλέπω σε όλο το quote. Να μπουν οι αρχές αν νομίζουν πως υπάρχει λόγος, αλλά να το ξέρω ή να το μάθω. Προτιμώ να πληρώνω σπασμένη πόρτα αν υπάρχει πχ διαρροή γκαζιού παρά να ξέρω ότι κάποιος μπήκε και τα τακτοποίησε όλα και δεν φαίνεται τίποτα. Θα έχανα τον ύπνο μου. Και μας λένε ότι η λέξη privacy δεν υπάρχει στα ελληνικά, τρομάρα τους.
0 .
https://elefthero.net/viewtopic.php?f=6&t=7399 Απορία:αν ήταν free ομοφυλοφιλία/παιδεραστία στην αρχαία Ελλάδα,ξέρουμε gay ζευγάρια της εποχής;Αν οι νόμοι του Σόλωνα δεν απαγόρευαν σε ομοφυλόφιλους να πολιτεύονται, να γίνονται ιερείς,να κυκλοφορούν στην αγορά, ξέρουμε gay ιερέα, πολιτικό;

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 23 Μαρ 2018, 01:02

Juno έγραψε:Να διευκρινίσω, μιλούσα για την πρώτη κατοικία υπό προϋποθέσεις, (όχι πρώτη κατοικία τρίπατη με πισίνα και γκαράζ 5 αυτοκινήτων) και για ακίνητα που δεν αποδίδουν πχ έχουν μείνει ξενοίκιαστα.

Προφανώς πρέπει να υπάρχουν διαβαθμίσεις. Κάποιοι ίσως θα πληρώνουν ένα συμβολικό ποσό. Αλλά να πληρώνουν όλοι κάτι ακόμη και για 1η κατοικία.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Heritage86
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Heritage86 » 23 Μαρ 2018, 01:12

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:
Juno έγραψε:Να διευκρινίσω, μιλούσα για την πρώτη κατοικία υπό προϋποθέσεις, (όχι πρώτη κατοικία τρίπατη με πισίνα και γκαράζ 5 αυτοκινήτων) και για ακίνητα που δεν αποδίδουν πχ έχουν μείνει ξενοίκιαστα.

Προφανώς πρέπει να υπάρχουν διαβαθμίσεις. Κάποιοι ίσως δεν θα πληρώνουν ένα συμβολικό ποσό. Αλλά να πληρώνουν όλοι κάτι ακόμη και για 1η κατοικία.

Μα το θέμα με τον ενφια στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει με 1η,2η,3η κοκ. κατοικία.Έχει να κάνει με το γεγονός ότι φορτώθηκαν στα ακίνητα φόροι που δε φορτώνονται εκεί που θα έπρεπε.Επαναλαμβάνω κάποιος φόρος στην ακίνητη περιουσία θα έπρεπε να υπάρχει.Επειδή όλοι όσοι ζούμε ή ζήσαμε στην Ελλάδα γνωρίζουμε καλά τι εστί βυζαντινισμός,στην ουσία έντιμοι και ανέντιμοι ιδιοκτήτες ακινήτων φορολογούνται άδικα λόγω ιδιοκτησίας,γιατί απλά κανείς έξω δε θέλει να πληρώνει φόρο.Ξεκάθαρα πράματα.Και πολλοί φτωχοί και καθυστερημένοι που πληρώνουν ενφια,δεν το καταλαβαίνει η κεφάλα τους ότι όταν αφήνουν τους εισαγωγείς και άλλους επαγγελματίες να τους πουλάνε υπηρεσία ή προϊόν χωρίς απόδειξη απλά ενισχύουν την αδικία του ενφια.Όπως και νάχει όμως,όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά σε χώρα του μεταβυζαντινού κόσμου όπως είναι η Ελλάδα.Όσο η Ελλάδα είναι στο δυτικό άρμα δεμένη,κερδισμένοι από όλο αυτό είναι όσοι τα βγάλανε σε τράπεζες εξωτερικού και τα διατηρούν όσο τα μουλάρια πληρώνουν φόρους ακινήτων.Βέβαια υπάρχουν και ειδικές περιπτώσεις και συνδυασμοί.Αυτό είναι μια άλλη ιστορία όμως.
0 .

Ελληγεννής
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελληγεννής » 23 Μαρ 2018, 14:59

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Μάλιστα, όταν θέτω την ερώτηση σε διαφόρων τύπων αλλοδαπούς απ όλες τις ηπείρους του πλανήτη και τους λέω ότι μόλις πριν λίγα χρόνια εισήχθηκε ο σχετικός νόμος στην Ελλάδα, με κοιτάνε με απορία δείχνοντας να μην καταλαβαίνουν πως γίνεται κάποιος να έχει διαμέρισμα και να μην πληρώνει χαράτσι.

Γιατί; Έχει η Αγγλία ετήσιο φόρο στις κατοικίες; Ή οι περισσότερες χώρες; Στην πρώτη κατοικία;
0 .

Άβαταρ μέλους
asevastos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό asevastos » 23 Μαρ 2018, 17:42

σκεψου τους μηχανικους/κατασκευαστες.

τα ακινητα, ειναι το εμπορευμα τους. τους ζητανε φορο, για το απουλητο εμπορευμα που εχουν. σαν να μπουν στο μαγαζι μου, να κανουν μια κουτουρου απογραφη, και να μου πουν, εχεις 100κ εμπορευμα, θα δινεις 1κ φορο το χρονο. ασχετα αν πουλησεις η οχι οτιδηποτε, και ασχετα ακομη κι αν κλεισεις το μαγαζι. οσο το εμπορευμα υπαρχει, θα μας δινεις 1κ το χρονο.
σαν να πανε στη μαντρα αυτοκινητοω, και να τους πουν θα πληρωνετε τελη κυκλοφοριας για ολα τα οχηματα, κι ας μην κυκλοφορουν.

παρανοια.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΠΗΞΤΕ
Adonis Fan Club
Adonis Fan Club

Δημοσίευσηαπό ΠΗΞΤΕ » 24 Μαρ 2018, 00:49

Στη βάση και στη σύλληψή του όχι, το αντίθετο μάλιστα. Έτσι όπως εφαρμόζεται σήμερα, εννοείται πως ναι.
0 .
Με του Κυριάκαρου το λιλί
θα τους αλλάξουμε την ψυχή

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 24 Μαρ 2018, 18:03

Ελληγεννής έγραψε:Ο φόρος εισοδήματος δεν τιμωρεί κανέναν. Αρχικά ο φόρος εισοδήματος δεν ορίζεται πέρα από το ότι αποδίδεις στο κράτος ένα μέρος από τα έσοδά σου. Το αν το μέρος αυτό είναι ποσοστιαίο, κλιμακωτό, επίπεδο, πάγιο ή κάτι μεικτό, είναι ειδικότερο θέμα. Άρα είναι εξαρχής άκυρο να προβαίνεις σε τέτοιον χαρακτηρισμό για τον φόρο εισοδήματος, όταν αυτό για το οποίο θέλεις να μιλήσεις είναι η αναλογικότητα του φόρου που θεσπίζουν τα περισσότερα κράτη.

Η αναλογικότητα του φόρου αποσκοπεί στο να εισπράττεται από το κράτος ένα ποσοστό από την ετήσια οικονομική δραστηριότητα, ειδάλλως όχι μόνο τα έσοδα του κράτους θα τείνουν να μηδενίζονται, αλλά και οι οικονομικές διαφορές να αυξάνουν και να υπάρχει υπερσυσσώρευση πλούτου στα χέρια λιγότερων, με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα να καταρρεύσει η οικονομία, κρατική και ιδιωτική. Όλα αυτά έχουν διαπιστωθεί και διατυπωθεί εδώ και δύο αιώνες, αλλά τεχνηέντως αποφεύγεις να αναφερθείς σ' αυτήν την πραγματικότητα.

Επίσης η οικονομία οποιουδήποτε κράτους βασίζεται σε τρεις τάξεις εργασίας: υπαλλήλους, επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Οι υπάλληλοι εκ των πραγμάτων αφενός είναι απαραίτητοι, αφετέρου δεν μπορούν να διεκδικήσουν μερίδιο της αγοράς γιατί πληρώνονται με μισθό. Οπότε καμμιά σχέση δεν έχει με ικανότερους και λιγότερο ικανούς η κατανομή των εσόδων στους εργαζόμενους πολίτες ενός κράτους. Έχει να κάνει με την φύση της εργασίας τους.

Έτσι, για να σε τσιγκλήσω κιόλας, εγώ, ξέρεις, με τα κασέρια μου, μπορώ να βγάλω 2 και 3 και 5 φορές περισσότερα από εσένα, που είσαι δημόσιος υπάλληλος. Τούτο κατ' εσέ σημαίνει ότι είμαι ικανότερος από εσένα. Επιπροσθέτως, σίγουρα πληρώνω πολύ μεγαλύτερο φόρο από σένα, καλό μου παιδί. Από τον οποίο φόρο πληρώνεται ο δικός σου μισθός. :D

Φυσικα και τιμωρει. Γραφεις απιστευτες κοτσανες. Το χ ικανο ατομα με εισοδημα 50000 πληρωνει περισσοτερο φορο απο το ψ ατομο εισοδηματος 20.000 εστω και αν θεωρησουμε οτι υφισταται φλατ ταξ. Που ζεις δλδ, σε ποια σοβιετια;
Επειτα χρησιμοποιεις αδεξια κλασσικες εννοιες της μαρξιστικης θρησκειας , πχ «υπερσυσσωρευση πλουτου», ελεος βρε φιλελευθερε...Πιο σοβιετικος πεθαινεις , μη μας καμεις και μαρξιστικα μαθηματα (διοτι περι αυτου προκειται το αστειο που εγραψες για τα μηδενικα εσοδα κρατους).
Τρεις ταξεις εργασίας;;; Σε ποια κοβα σου τα μπηξανε αυτα στο κεφαλι;;
Οσο για τα κασερια σου μαθε οτι ζει,ς στο ελλαδισταν και οχι σε καποια φιλελευθερη αποτελεσματικη οικονομια. Τουτεστιν σε μια σοβιετικη χαβουζα αναξιοκρατιας σοβιετισμου και συντεχνιων δλδ απλα ανηκεις στη συντεχνια των μπακαληδων λογω πατερα (κλασσικη περιπτωση συντεχνιακης κληρονομιας επαγγελματος). Δηλαδη δεν βγαζεις πιο πολλα απο εμενα γιατι εισαι ικανοτερος αλλα απλα διοτι ανηκεις εκ γεννετης σε μια ισχυροτερη συντεχνια συν το οτι το μπακαλικο σου επιζει λογω των οποίων ικανοτητων του πατερουλη ο οποιος το δουλευει οσα χρονια εσυ ωρίμαζες σπουδαζες κτλ κτλ.

Τα επιχειρηματα σου ειναι εολα αδυναμα και διατρητα. Εχεις χασει τη φορμα σου.

Επισης το καταστημα σου επιβιωνει διοτι υπαρχουν δημοσιοι υπαλληλοι σαν κι εμενα που το επιλεγουν επειδη εχουν φαει σοβιετικη προπαγανδα περι στηριξης ελληνικων καταστηματων κατι το οποιο δεν θα κρατησει για παντα λογω μνημονιου.

Σκουριασες .
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 24 Μαρ 2018, 18:05

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:
Juno έγραψε:Δηλαδή εσύ εμπιστεύεσαι το κράτος τυφλά;

Το συγκεκριμένο, όχι.

Απο την άλλη, σοβαρό κράτος χωρίς φορολογικά έσοδα δεν μπορεί να υπάρξει.

Σε όλες τις δυτικές χώρες που βλέπεις υποδομές, κοινωνικό κράτος, κλπ, πληρώνουν εξοντωτικούς φόρους και η φοροδιαφυγή αποτελεί ιδιώνυμο.

Σε όλες τις τριτοκοσμικές χώρες που βλέπεις, υπάρχουν αυθαίρετα, δεν πληρώνει σχεδόν κανείς φόρους, δεν υπάρχει κοινωνική μέριμνα, κλπ, οι ντόπιοι αποδίδουν τα πάντα σε εθνική ιδιαιτερότητα.

Να έχεις διαμέρισμα που ανήκει σε εταιρεία που έχει όλη την πολυκατοικία και κλειδί πασπαρτού; Να μπορούν να μπουν οι αρχές και να ψάξουν χωρίς να το ξέρεις;
Ο λόγος που επέστρεψε το αδελφάκι μου από έξω. Ξεκλείδωσε και βρήκε χαρτί ότι μπήκαν μέσα ο διαχειριστής με εκπρόσωπο της εταίρειας να κάνουν κάτι μετρήσεις. Είχαν αφήσει προειδοποίηση πότε θα μπουν, έλειπε σε άδεια, δεν το είδε και βρήκε το χαρτί "μπήκαμε".

Δεν βλέπω κάτι το κακό.

Ετσι ακριβως!
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Ελληγεννής
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελληγεννής » 24 Μαρ 2018, 23:19

Οργισμένος© έγραψε:Φυσικα και τιμωρει. Γραφεις απιστευτες κοτσανες. Το χ ικανο ατομα με εισοδημα 50000 πληρωνει περισσοτερο φορο απο το ψ ατομο εισοδηματος 20.000 εστω και αν θεωρησουμε οτι υφισταται φλατ ταξ. Που ζεις δλδ, σε ποια σοβιετια;
Επειτα χρησιμοποιεις αδεξια κλασσικες εννοιες της μαρξιστικης θρησκειας , πχ «υπερσυσσωρευση πλουτου», ελεος βρε φιλελευθερε...Πιο σοβιετικος πεθαινεις , μη μας καμεις και μαρξιστικα μαθηματα (διοτι περι αυτου προκειται το αστειο που εγραψες για τα μηδενικα εσοδα κρατους).
Τρεις ταξεις εργασίας;;; Σε ποια κοβα σου τα μπηξανε αυτα στο κεφαλι;;
Οσο για τα κασερια σου μαθε οτι ζει,ς στο ελλαδισταν και οχι σε καποια φιλελευθερη αποτελεσματικη οικονομια. Τουτεστιν σε μια σοβιετικη χαβουζα αναξιοκρατιας σοβιετισμου και συντεχνιων δλδ απλα ανηκεις στη συντεχνια των μπακαληδων λογω πατερα (κλασσικη περιπτωση συντεχνιακης κληρονομιας επαγγελματος). Δηλαδη δεν βγαζεις πιο πολλα απο εμενα γιατι εισαι ικανοτερος αλλα απλα διοτι ανηκεις εκ γεννετης σε μια ισχυροτερη συντεχνια συν το οτι το μπακαλικο σου επιζει λογω των οποίων ικανοτητων του πατερουλη ο οποιος το δουλευει οσα χρονια εσυ ωρίμαζες σπουδαζες κτλ κτλ.

Τα επιχειρηματα σου ειναι εολα αδυναμα και διατρητα. Εχεις χασει τη φορμα σου.

Επισης το καταστημα σου επιβιωνει διοτι υπαρχουν δημοσιοι υπαλληλοι σαν κι εμενα που το επιλεγουν επειδη εχουν φαει σοβιετικη προπαγανδα περι στηριξης ελληνικων καταστηματων κατι το οποιο δεν θα κρατησει για παντα λογω μνημονιου.

Σκουριασες .

Σε ποια απ' όλες τις παπαριές σου να απαντήσω;

Πρώτα απ' όλα, φαίνεται ότι τζάμπα σπούδασες, γιατί αυτά που λες δεν τα γράφει ούτε μαθητής λυκείου σχετικά με την οικονομία.

Έχεις γαμηθεί στις αντεγκλήσεις με κομμουνισμούς και κόβες, γιατί δεν έχεις να αρθρώσεις μισό επιχείρημα. Οι τρεις τάξεις εργασίας όπως προανέφερα είναι οι επιχειρήσεις, οι υπάλληλοι και οι επαγγελματίες. Καμμιά σχέση με εργατικές τάξεις και μαρξισμούς, είναι οι τρεις σχέσεις εργασίας, πράγμα που θα έπρεπε να ήξερες αν είχες περάσει έξω από οικονομική σχολή. Κατά την γνώμη σου ποιες είναι οι τάξεις εργασίας; Εξωγήινοι, δούλοι και θεοί; MMORPG σάς μάθαιναν στην σχολή;

Δεύτερον, για να κλείνουμε με όλες τις μαλακίες που είπες για το επάγγελμά μου: ο πατέρας μου είναι τοπογράφος και δεν είχε ποτέ παντοπωλείο. Το παντοπωλείο μου δεν επιζεί, ζει 4 οικογένειες και έχει τιμές και προϊόντα πολύ ανταγωνιστικότερα όλων των αλυσίδων ΣΜ, ακόμα και του Lidl. Επίσης πληρώνει αναλογικά περισσότερους φόρους από κάθε ΣΜ που δημοσιεύει τα λογιστικά του (δηλαδή εξαιρείται το Lidl που είναι ΟΕ). Α, ναι. Σχεδόν όλοι μου οι πελάτες είναι επαγγελματίες και ΙΥ. Πρέπει να έχω και 2-3 δημοσίους υπαλλήλους για πελάτες.

Τρίτον, η στήριξη των ελληνικών καταστημάτων δεν είναι σοβιετική προπαγάνδα. Εκτός κι αν σοβιετική προπαγάνδα είναι να μην θέλεις να αυξάνεται το εμπορικό σου έλλειμμα, επειδή οι πολίτες σου προτιμάνε να στέλνουν τα λεφτά τους έξω.

Τέταρτον κι ας το ξαναπώ, αν και αμφιβάλλω αν θα καταλάβεις, γιατί αν σπούδασες δεν πρέπει να σου έχει εντυπωθεί τίποτα: το εισόδημα του κάθε πολίτη δεν εξαρτάται από τις ικανότητές του αλλά από την θέση του. Ο αστυνομικός παίρνει όσα ορίζει το κράτος ότι θα παίρνει, ασχέτως των ικανοτήτων του. Το ίδιο και ο πυροσβέστης, ο δάσκαλος κι εσύ, καλέ μου δημόσιε υπάλληλε. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Καμμιάς θέσης οι αποδοχές δεν μεταβάλλονται ανάλογα με την ικανότητα αυτού που τις καλύπτει. Οι μόνες θέσεις που έχουν θεωρητικά απεριόριστες προοπτικές αύξησης αποδοχών είναι αυτές των επαγγελματιών. Ο επαγγελματίας, σε αντίθεση με τους υπαλλήλους, ορίζει ο ίδιος την αμοιβή του.

Αν λοιπόν, καλέ μου ΔΥ, που πληρώνεσαι από τα λεφτά μου, επιβάλεις ίδιο φόρο, φέρ' ειπείν σε έναν αρχιτέκτονα και σε έναν δάσκαλο, είναι σαν να τιμωρείς τον δάσκαλο που επέλεξε αυτό το επάγγελμα, διότι οι δικές του αποδοχές έχουν το ταβάνι που ορίζει το κράτος.

Αν μετά απ' αυτά επιμένεις στις ίδιες παπαριές, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, παρά μόνο κρίμα στα λεφτά που πληρώσαμε όλοι εμείς για να σπουδάσεις και να λες τέτοιες ασυναρτησίες.
3 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Μαρ 2018, 23:28

O Oργι μιλαει πραγματι σαν καποιον που δεν εχει δει ποτε πραγματικη οικονομια στην ζωη του και ο,τι ξερει το εχει διαβασει μονο απο φιλελευθερα βοθρομπλογκ γ' κατηγοριας.
1 .

Επιστροφή σε “Οικονομία”