Είναι ο ΕΛ επιχειρηματίας πιο μάγκας;

Οικονομικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Re: Είναι ο ΕΛ επιχειρηματίας πιο μάγκας;

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 14 Απρ 2020, 19:08

Λοιπόν, διάβασα όλα τα μηνύματα και το συμπέρασμα είανι ΄τοι όλοι έχετε δίκιο σε κάποιο βαθμό.

Στην πράξη είναι ένας φαύλος κύκλος:

Κακό κράτος - > Επιχειρηματίας κατσαπλιάς -> Κακό κράτος - > Επιχειρηματίας κατσαπλιάς κ.ο.κ.

Επειδή δεν μπορώ να ζωγραφίσω κύκλο εδώ, θεωρήστε το κυκλικό χωρίς αρχή και τέλος. Κάπως έτσι λειτουργεί εδώ η κατάσταση.

Να πω κι ένα παράδειγμα: Στον Χ κλάδο κυριαρχεί η ανασφάλιστη εργασία. Όλοι δουλεύουν έτσι. Αν πας να το παίξεις σωστός γίνεσαι μη ανταγωνιστικός και χάνεις. Πως μπορεί να σπάσει αυτό; Με το να υποχρεώσει το κράτος ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ όλους να ασφαλίσουν τους εργαζομένους τους. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος γιατί είναι μια κλειδωμένη κατάσταση που χρειάζεται εξωτερική παρέμβαση για να ανατραπεί.
1 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 14 Απρ 2020, 20:55

Green Dragon έγραψε:
Οργισμένος έγραψε:Η προκαταβολη φορου εισοδηματος, φυσικα και πρεπει να παραμεινει στο 100|% οπως σε καθε εργαζομενο και συνταξιουχο.
Ουτε να τα συζηταμε αυτα δεν αξιζει.

Και γιατί δηλαδή να υπάρχει προκαταβολή φόρου, έστω και 1%; Αν εγώ είμαι μανάβης μπορώ να ζητήσω από τον πελάτη να μου πληρώσει τα πεπόνια που θα αγοράσει του χρόνου;

Αν το κάνω τι απάντηση θα πάρω;

Kai γιατι να υπαρχει φορος βασει αυτης της λογικης. Τοσες δεκαετιες ολοι οι εργαζομενοι και οι συνταξιουχοι προκαταλουν το φορο.
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Απρ 2020, 05:12

Green Dragon έγραψε:Να πω κι ένα παράδειγμα: Στον Χ κλάδο κυριαρχεί η ανασφάλιστη εργασία. Όλοι δουλεύουν έτσι. Αν πας να το παίξεις σωστός γίνεσαι μη ανταγωνιστικός και χάνεις. Πως μπορεί να σπάσει αυτό; Με το να υποχρεώσει το κράτος ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ όλους να ασφαλίσουν τους εργαζομένους τους. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος γιατί είναι μια κλειδωμένη κατάσταση που χρειάζεται εξωτερική παρέμβαση για να ανατραπεί.

Σωστος
0 .

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 15 Απρ 2020, 11:30

Οργισμένος έγραψε:Kai γιατι να υπαρχει φορος βασει αυτης της λογικης. Τοσες δεκαετιες ολοι οι εργαζομενοι και οι συνταξιουχοι προκαταλουν το φορο.

Δεν το έχω υπόψιν μου αυτό. Αν είναι όντως έτσι, προφανώς και είναι λάθος. Πρώτα κερδίζεις, μετά πληρώνεις φόρο, αυτό λέει η λογική.

Ελπίζω να βρουν κάποια φόρμουλα για φέτος γιατί πέρισυ είχα πολλά κέρδη και θα κληθώ να πληρώσω δύο φορές φόρο γι' αυτό εξαιτίας της προκαταβολής. Και αυτό σε μια χρονιά που θα είμαι ίσα βάρκα ίσα νερά εξαιτίας του ιού.
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Απρ 2020, 14:13

Green Dragon έγραψε:Δεν το έχω υπόψιν μου αυτό. Αν είναι όντως έτσι, προφανώς και είναι λάθος. Πρώτα κερδίζεις, μετά πληρώνεις φόρο, αυτό λέει η λογική.

Ελπίζω να βρουν κάποια φόρμουλα για φέτος γιατί πέρισυ είχα πολλά κέρδη και θα κληθώ να πληρώσω δύο φορές φόρο γι' αυτό εξαιτίας της προκαταβολής. Και αυτό σε μια χρονιά που θα είμαι ίσα βάρκα ίσα νερά εξαιτίας του ιού.

Καλα καταλαβαινει κανεις τι καραγκιοζηδες ειναι οταν απο την μια το παιζουν φιλελε και απο την αλλη σε φορολογουν για λεφτα που δεν εχεις βγαλει :laugh1: Εχω πει πολλες φορες οτι δεν χωνευω τους ελληνες επιχειρηματιες αλλα αυτο με την προκαταβολη φορου ειναι απο τα λιγα με τα οποια συμφωνω μαζι τους.
0 .

Επιστροφή σε “Οικονομία”