Τι οικονομίες κάνετε;

Οικονομικά θέματα.
libre

Re: Τι οικονομίες κάνετε;

Δημοσίευσηαπό libre » 10 Μαρ 2015, 11:25

White έγραψε:Αφού πληρωθώ το πρώτο πράγμα που καλύπτω είναι τυχόν υποχρεώσεις (πχ δόση αυτοκινήτου, που πλέον δεν έχω γιατί το έχω εξοφλήσει), λογαριασμούς παγίων εξόδων κτλ είναι τα πρώτα που εξοφλούνται, πιστωτικές κάρτες, τράπεζες και τέτοια δεν έχω.
Το δεύτερο πράγμα που κάνω είναι από το μισθό μου να βάλω ένα ποσό στην άκρη (έτσι έχω ένα σημαντικό ποσό στην τράπεζα, το οποίο δεν το αγγίζω)

Τρίτον: κάνε κι ένα πορτφολιο ονείρων και είσαι κομπλέ. Ένα σταθερό ποσό καθε μήνα, ωστε πότε πότε να ικανοποιείς ένα μεγαλύτερο όνειρο/στόχο. http://free.bbfοrum.co/topic486.html
0 .

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 10 Μαρ 2015, 18:32

White έγραψε:Γενικά δεν είμαι σπάταλη, ούτε όμως έχω στερηθεί το οτιδήποτε.
Αυτό που με έμαθαν οι γονείς μου να κάνω είναι το εξής:
Αφού πληρωθώ το πρώτο πράγμα που καλύπτω είναι τυχόν υποχρεώσεις (πχ δόση αυτοκινήτου, που πλέον δεν έχω γιατί το έχω εξοφλήσει), λογαριασμούς παγίων εξόδων κτλ είναι τα πρώτα που εξοφλούνται, πιστωτικές κάρτες, τράπεζες και τέτοια δεν έχω.
Το δεύτερο πράγμα που κάνω είναι από το μισθό μου να βάλω ένα ποσό στην άκρη (έτσι έχω ένα σημαντικό ποσό στην τράπεζα, το οποίο δεν το αγγίζω)
Με τα χρήματα που μένουν... καλύπτω τις προσωπικές μου ανάγκες, διασκεδάζω και κάνω και τα ταξιδάκια μου.
Αν περισσέψουν χρήματα, μπαίνουν και αυτά στην τράπεζα.
Περικοπές δεν έχω κάνει σε τίποτα. Διασκεδάζω με τους ίδιους ρυθμούς, μη φανταστείτε βέβαια τίποτα ξέφρενο... όλα με μέτρο, ποτέ δε μου άρεσε η υπερβολή!

:good: Έτσι. Απλά πραγματάκια.
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 10 Μαρ 2015, 21:12

libre έγραψε:
White έγραψε:Αφού πληρωθώ το πρώτο πράγμα που καλύπτω είναι τυχόν υποχρεώσεις (πχ δόση αυτοκινήτου, που πλέον δεν έχω γιατί το έχω εξοφλήσει), λογαριασμούς παγίων εξόδων κτλ είναι τα πρώτα που εξοφλούνται, πιστωτικές κάρτες, τράπεζες και τέτοια δεν έχω.

Τρίτον: κάνε κι ένα πορτφολιο ονείρων και είσαι κομπλέ. Ένα σταθερό ποσό καθε μήνα, ωστε πότε πότε να ικανοποιείς ένα μεγαλύτερο όνειρο/στόχο. http://free.bbfοrum.co/topic486.html

Ναι αλλά διαφοροποιημένο, που λέει και ο Χαρδούβελλης. :D

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
White έγραψε:Γενικά δεν είμαι σπάταλη, ούτε όμως έχω στερηθεί το οτιδήποτε.
Αυτό που με έμαθαν οι γονείς μου να κάνω είναι το εξής:
Αφού πληρωθώ το πρώτο πράγμα που καλύπτω είναι τυχόν υποχρεώσεις (πχ δόση αυτοκινήτου, που πλέον δεν έχω γιατί το έχω εξοφλήσει), λογαριασμούς παγίων εξόδων κτλ είναι τα πρώτα που εξοφλούνται, πιστωτικές κάρτες, τράπεζες και τέτοια δεν έχω.
Με τα χρήματα που μένουν... καλύπτω τις προσωπικές μου ανάγκες, διασκεδάζω και κάνω και τα ταξιδάκια μου.
Αν περισσέψουν χρήματα, μπαίνουν και αυτά στην τράπεζα.
Περικοπές δεν έχω κάνει σε τίποτα. Διασκεδάζω με τους ίδιους ρυθμούς, μη φανταστείτε βέβαια τίποτα ξέφρενο... όλα με μέτρο, ποτέ δε μου άρεσε η υπερβολή!

:good: Έτσι. Απλά πραγματάκια.

Συμφωνώ απολύτως κι εγώ.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Perseus
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Perseus » 10 Μαρ 2015, 21:29

Αυτο Ασπρουλα σημαινει οτι παιρνεις ενα ικανοποιητικο μισθο με 500 ευρω τι να κανεις απο αυτα?
0 .

Άβαταρ μέλους
White
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό White » 11 Μαρ 2015, 09:28

Perseus έγραψε:Αυτο Ασπρουλα σημαινει οτι παιρνεις ενα ικανοποιητικο μισθο με 500 ευρω τι να κανεις απο αυτα?

Έχεις ένα δίκιο αγαπητέ Perseus.
Η αλήθεια να λέγεται ο μισθός μου είναι ικανοποιητικός σε σχέση με τους μισθούς που παίζουν στην αγορά.

Αν έπαιρνα 500€ δεν ξέρω πως θα συμπεριφερόμουν. δεδομένου οτι δε χρωστάω και δεν πληρώνω ενοίκιο, θεωρώ οτι κουτσά στραβά θα τα έβγαζα πέρα.
Θα έκοβα τα ταξίδια και τα τριήμερα σίγουρα. ίσως να μην είχα το περιθώριο να βάλω στην άκρη χρήματα. Θα δούλευα μόνο και μόνο για να επιβιώσω. Νομίζω οτι η ποιότητα της ζωής μου θα ήταν πολύ διαφορετική απο ότι είναι σήμερα.
0 .
Κοιτάζοντας το είδωλο μου στον καθρέπτη, ένα πράγμα μπορώ να πω:
"Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!!!"

Άβαταρ μέλους
Perseus
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Perseus » 11 Μαρ 2015, 22:23

μακαρι να συνεχισεις ετσι και να πας καλυτερα.
0 .

ksmyrn
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ksmyrn » 12 Μαρ 2015, 11:01

White έγραψε:Το δεύτερο πράγμα που κάνω είναι από το μισθό μου να βάλω ένα ποσό στην άκρη (έτσι έχω ένα σημαντικό ποσό στην τράπεζα, το οποίο δεν το αγγίζω)

Συμβουλευω να τα βγαλεις γιατι οντως δεν θα τ' αγγιξεις ποτε. Τις καταθεσεις τις βλεπουν σαν "επενδυση" και η επενδυση μπορει να μην πετυχει...
0 .

Άβαταρ μέλους
White
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό White » 12 Μαρ 2015, 11:18

Perseus έγραψε:μακαρι να συνεχισεις ετσι και να πας καλυτερα.

Σε ευχαριστώ πολύ Perseus. :)
Πολύ ευγενικό.
0 .
Κοιτάζοντας το είδωλο μου στον καθρέπτη, ένα πράγμα μπορώ να πω:
"Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!!!"

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 12 Μαρ 2015, 17:59

Γκρρρ :angry: ,σήμερα κλαίγονταν οι ντόπιοι που το σχολείο είναι 100-200 μέτρα απ'το σπίτι τους !!! ...." ότι δεν τους φτάνουν τα λεφτά" .Καλά ρε λέω ΜΙΛΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ; 950 παίρνω με 18 χρόνια υπηρεσίας και τα 290 πάνε σε : 30 ευρώ βενζίνη μέχρι το σταθμό + 170 εισιτήριο προαστιακού + 90 ευρώ βενζίνη με άλλο όχημα μέχρι το σχολείο.

Μετά επικράτησε νεκρική σιγή ....
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 12 Μαρ 2015, 18:17

Στύγιος έγραψε:Γκρρρ :angry: ,σήμερα κλαίγονταν οι ντόπιοι που το σχολείο είναι 100-200 μέτρα απ'το σπίτι τους !!! ...." ότι δεν τους φτάνουν τα λεφτά" .Καλά ρε λέω ΜΙΛΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ; 950 παίρνω με 18 χρόνια υπηρεσίας και τα 290 πάνε σε : 30 ευρώ βενζίνη μέχρι το σταθμό + 170 εισιτήριο προαστιακού + 90 ευρώ βενζίνη με άλλο όχημα μέχρι το σχολείο.

Μετά επικράτησε νεκρική σιγή ....

ξεκίνα να κάνεις και παραδίδεις και κανά ιδιαίτερο μάθημα, δεν είναι κακό και το μαύρο χρήμα βοηθά στην επιβίωση
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Επιστροφή σε “Οικονομία”