Τι συμβαίνει όταν μια χώρα αλλάζει νόμισμα;

Οικονομικά θέματα.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: Τι συμβαίνει όταν μια χώρα αλλάζει νόμισμα;

Δημοσίευσηαπό vallon » 11 Μαρ 2022, 06:56

ВладимирВладимирович έγραψε:
Φασολαδα έγραψε:
Θα βρέξει Ευρω τις επόμενες μέρες.

Και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της ακρίβειας; :xaxax: δηλαδη ο πληθωρισμός αντιμετωπίζεται με περαιτέρω money creation;

--------------
Βρε σεις, που τον βρήκατε αυτον τον κρετινο; Δυο μηνες απουσιαζα και βλεπω το φορουμ της καρδιάς μας να εχει χασει το μισο του IQ λογω τέτοιων τυπαδων :nono:

ελα ρε Βλαντ,
ο φασολάδας είναι ανερχόμενο μέλος τον έχουμε τώρα να κάθεται στα γονατάκια μας και τον κάνουμε νταχτιρ ντι
:laugh1:
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 11 Μαρ 2022, 09:14

ВладимирВладимирович έγραψε:
Γιάννης έγραψε:
E, πες ντε...

Γεια σας κουκλιτσες :)
Τι λεει η Ελλαδα, ποσο παει η βενζίνη;
Τις τιμες στο σουπερμάρκετ πως τις βλεπετε, ολα καλα; Η οικονομία πεταει, βζιιιν κι ετσι; :xaxax:

Προς το παρόν εμείς εδώ ακόμα τα βολεύουμε.

Εσείς, εκεί που είστε, τι λέει; Πώς πάει; Όλα καλά;
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 12 Μαρ 2022, 14:15

Γιάννης έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:Γεια σας κουκλιτσες :)
Τις τιμες στο σουπερμάρκετ πως τις βλεπετε, ολα καλα; Η οικονομία πεταει, βζιιιν κι ετσι; :xaxax:

Οι τιμές στα βασικα προϊόντα (groceries και γενικα staples) δεν αυξήθηκαν πολυ, περιπου 10-15% στα ρουβλια. Στα ευρω εχουμε τεράστιο αποπληθωρισμό π.χ. βενζινη κανει 50 ρουβλια που με το σημερινό exchange rate κανει περιπου 40 λεπτα.
Μεγαλες ανατιμήσεις ειναι στα durable goods, consumer electronics household appliances κλπ. Δηλαδη σε αυτα που ειναι είτε εισαγόμενα ειτε εχουν μεγαλο ποσοστό εισαγομενων parts. Η θέρμανση και γενικα utilities ειναι σταθερα αφου οι τιμες ειναι regulated και δεν εξαρτώνται απο τις εισαγωγές.

Τεσπα, το οτι δεν θα πεθανουμε ουτε απο την πεινα ουτε απο το κρυο ειναι σίγουρο. Αλλα η γενική ποιότητα ζωης παιζει να πεσει σημαντικα στο κοντινό at least μέλλον. Sad but true.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 12 Μαρ 2022, 14:35

Γιάννης έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:Γεια σας κουκλιτσες :)

Κοφτο το δουλεμα πως το βολευουμε, αμα περνουμε 10.000 οσα και ο ΜΓ τα βολευουμε, αλλιως δεν θα βολευοε.ευχαριστουμε τον βλαδημηρο που δεν εκοψε ακομα τον ροη, αμα την κοψει την γαμησαμε
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 12 Μαρ 2022, 14:46

2.20 βενζίνη, μου ειπε σημερα η γυναίκα μου που ακομα ειναι στην Ελλάδα. Δηλαδη αμα καις 10 λιτρα την ημερα καθε μηνα παει το 500ρικο μονο για μεταφορές.
1.60 πετρέλαιο θέρμανσης - πανε και αλλα 300 ευρω μονο για να μη παγωσεις μέσ'στο σπίτι.
Σουπερμάρκετ, bills κοκ ολα πανω απο 20% σε σχέση με πέρυσι.

Αλλα "βολευουμε" λεει ο αλλος :xaxax:
1 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 12 Μαρ 2022, 15:17

σημερα 2 ευρω το λιτρο το ηλιελαιο την τεταρτη ειχε 180
να μην συνεχισω ....αφου κερδαμε τον πουτιν

υσ..και να μην το ξεχασω γεια σου βλαντ και πες και κανενα νεο
για το ηθικο των ρωσων
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 12 Μαρ 2022, 17:27

denplirono έγραψε:
Γιάννης έγραψε:

Κοφτο το δουλεμα πως το βολευουμε, αμα περνουμε 10.000 οσα και ο ΜΓ τα βολευουμε, αλλιως δεν θα βολευοε.ευχαριστουμε τον βλαδημηρο που δεν εκοψε ακομα τον ροη, αμα την κοψει την γαμησαμε

Δεν ξέρω ποιος είναι ο ΜΓ (γενικά, έχεις μια τάση να μιλάς αλαμπουρνέζικα - γιατί;), εγώ πάντως μια χαρα τα βολεύω.
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 12 Μαρ 2022, 17:30

ВладимирВладимирович έγραψε:2.20 βενζίνη, μου ειπε σημερα η γυναίκα μου που ακομα ειναι στην Ελλάδα. Δηλαδη αμα καις 10 λιτρα την ημερα καθε μηνα παει το 500ρικο μονο για μεταφορές.
1.60 πετρέλαιο θέρμανσης - πανε και αλλα 300 ευρω μονο για να μη παγωσεις μέσ'στο σπίτι.
Σουπερμάρκετ, bills κοκ ολα πανω απο 20% σε σχέση με πέρυσι.

Αλλα "βολευουμε" λεει ο αλλος :xaxax:

Ε, τι άλλο θες να σου πώ; Τον μέσο μισθό στην Ελλάδα τον ξέρεις; Τον ξέρεις. Ε, εγώ δεν βγάζω τόσα, παραπάνω βγάζω, τι να κάνουμε τώρα;
0 .

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 12 Μαρ 2022, 17:33

Γιάννης έγραψε:
denplirono έγραψε:Κοφτο το δουλεμα πως το βολευουμε, αμα περνουμε 10.000 οσα και ο ΜΓ τα βολευουμε, αλλιως δεν θα βολευοε.ευχαριστουμε τον βλαδημηρο που δεν εκοψε ακομα τον ροη, αμα την κοψει την γαμησαμε

Δεν ξέρω ποιος είναι ο ΜΓ (γενικά, έχεις μια τάση να μιλάς αλαμπουρνέζικα - γιατί;), εγώ πάντως μια χαρα τα βολεύω.

Αν δεν ξερεις ποιος ειναι ο ΜΓ να σου πω, ειναι ο μητσοτακη αΓαπιεσαι. Τωρα αν εσυ μια χαρα τα καταφερνεις, οκ, χαιρομαι, αλλα μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια . Παντως αν επερνα και εγω οσα περνει ο ΜΓ και οι αλλοι 299 μαζι του για να μην τους αδικω και εγω τρελιτσα θα το επαιζα
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 12 Μαρ 2022, 18:56

nemo έγραψε:σημερα 2 ευρω το λιτρο το ηλιελαιο την τεταρτη ειχε 180
να μην συνεχισω ....αφου κερδαμε τον πουτιν

υσ..και να μην το ξεχασω γεια σου βλαντ και πες και κανενα νεο
για το ηθικο των ρωσων

που βρηκες 2 ευρω εγω το φτηνοτερο το βρηκα 2,90 .
0 .

Επιστροφή σε “Οικονομία”