Freisinniger έγραψε:ΣΚ Ελλάδα έχει να κάνεις πολλά πράγματα
Με άδεια τσέπη, το πολύ-πολύ να πας μέχρι την καφετέρια, να κάτσεις 5 ώρες με έναν καφέ.
Freisinniger έγραψε:Στην Γερμανία αν δεν συνδυάσεις το να βγαίνεις καθημερινώς έξω και να κάνεις υγιεινή ζωή στο τέλος θα καταλήξεις με μια χούφτα φάρμακα. Τέλος πάντων εγώ βρήκα το μαγικό κουμπί και εδώ το μόνο κακό είναι ότι δεν έχει καλό καιρό βρισκόμαστε στο ίδιο γεωγραφικό μήκος με Αγγλία, φουλ συννεφιά και βροχή.
Το πρόβλημα μάλλον είναι ότι είχες παράλογες προσδοκίες απο την Γερμανία. Ίσως την φαντάστηκες ως μια Ελλάδα + ξανθιές + λεφτά με την σέσουλα.
Η Γερμανία είναι μια τυπική δυτική ανεπτυγμένη χώρα, δλδ δουλειά σαν σκύλος, προσοχές στα αφεντικά, ρουφιανιά δίχως όρια, σκατά φαγητό, σκατά καιρός, ψυχασθενείς, φάρμακα και αρρώστιες. Έχει όμως δουλειές, αν πεις να κάνεις το οτιδήποτε, δουλειά βρίσκεις μέσα σε κυριολεκτικά 1 μέρα.
Αν δεν έχεις κάποιο ρεαλιστικό σχέδιο κατά νου, δλδ τι κερδίζεις με το να μένεις εδώ, τότε γύρνα πίσω, δεν καταλαβαίνω γιατί βασανίζεσαι. Εγώ αν είχα δουλειά στην Ελλάδα με κάπως παρόμοια λεφτά με εδώ, θα γυρνούσα άμεσα. Όπως έγραψα ο λόγος που είμαι εδώ είναι η αποταμίευση (+ προϋπηρεσία και εργασιακή εμπειρία που δεν θα μπορούσα να είχα τόσο εύκολα στην Ελλάδα).