Δραχμούλα μου

Οικονομικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Δραχμούλα μου

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 06 Μάιος 2017, 18:19

μιλάμε για τα εισαγόμενα
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 06 Μάιος 2017, 18:22

Στύγιος έγραψε:Μύθος ,το 1992 που αγόρασα τον "Χάρο" ( ρενώ 19) μού κόστισε 4.300.000 δραχμές ,δηλαδή κοντά 13.000 ευρώ , μετά το 1995 πήραν εκ νέου αύξηση ,δηλαδή κοντά στα 14000-15000 σημερινά...

Ήσουν ΔΥ και τότε;
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 06 Μάιος 2017, 18:28

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:
Στύγιος έγραψε:Μύθος ,το 1992 που αγόρασα τον "Χάρο" ( ρενώ 19) μού κόστισε 4.300.000 δραχμές ,δηλαδή κοντά 13.000 ευρώ , μετά το 1995 πήραν εκ νέου αύξηση ,δηλαδή κοντά στα 14000-15000 σημερινά...

Ήσουν ΔΥ και τότε;

'Οχι ,το 1/3 έδωσα από οικονομίες , το άλλο 1/3 ο πατέρας μου ( τον ξεχρέωσα αργότερα) και τα άλλα με δάνειο που πλήρωνα για 5 χρόνια...
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Μάιος 2017, 18:32

Ολες αυτες οι συγκρισεις πρεπει να ειναι ceteris paribus για να εχουν νοημα.

Πιο πολυ νοημα θα ειχε να βλεπουμε το καθε προιον ποσο % ενος μεσου μηνιαιου εισοδηματος ηταν τοτε και ποσο ειναι τωρα. Πιστευω οτι οι συγκρισεις θα ηταν υπερ της εποχης προ ευρω, οχι ομως αποκλειστικα λογω νομισματος.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 07 Μάιος 2017, 02:00

4.000.000 Δρχ ήταν πολλά λεφτά τότε, δεν μπορούσες να τα βρείς τόσο εύκολα όσο 15.000 σήμερα.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 19 Μάιος 2017, 05:43

18|05|2017
Έρχεται το κόμμα των Δραχμιστών και σαρώνει:
Ποιοι γνωστοί πολιτικοί, τραπεζίτες, συνδικαλιστές στα ιδρυτικά μέλη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει ξεκινήσει ήδη ο προσυνεδριακός διάλογος μεταξύ των ιδρυτικών στελεχών του κόμματος των Δραχμιστών.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρεις εκδηλώσεις στην Αθήνα, την Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη.

Στη νέα κίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, «μπροστάρηδες» είναι ο γνωστός δικηγόρος και πρώην βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ο καθηγητής Οικονομικών του ΔΠΘ, Διονύσης Χιόνης, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Παναγιώτης Γεννηματάς, ο καθηγητής Οικονομικών, Βασίλης Πολυμένης, ο πρέσβης ε.τ. Περικλής Νεάρχου, ο οικονομολόγος και πρώην ανώτερο στέλεχος της Κομισιόν, Μάκης Ποταμιανός, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλης Πολερόπουλος, οι πρώην βουλευτές Θόδωρος Κατσανέβας, Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανία), Κώστας Γιοβανόπουλος.

Τα… αποκαλυπτήρια του νέου φορέα αναμένεται να γίνουν τον Οκτώβριο, όπου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των ιθυνόντων, θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό τους συνέδριο.

Το νέο κόμμα θα έχει σαφείς αναφορές στην έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ενώ στο βασικό του αφήγημα, σύμφωνα με στέλεχος του νέου φορέα, είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

«Προσέξτε, εμείς δεν μιλάμε για ρήξη με την ΕΕ, όπως οι αριστεροί. Εμείς μιλάμε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ύστερα από συνεννόηση με τους εταίρους. Δεν είναι καινούργια αυτή η πρόταση, καθώς έχει προταθεί και στο παρελθόν η έξοδός μας από το ευρώ με παράλληλη χρηματοδότηση από τους εταίρους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος του νέου φορέα.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι πολλά από τα στελέχη που συμμετέχουν στη δημιουργία του νέου φορέα έχουν στο παρελθόν υπηρετήσει σε διάφορα σημαντικά πόστα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Επίσης, δεν κρύβουν τον δίαυλο επικοινωνίας που έχουν με κέντρα τόσο στη Γερμανία, όσο και πέραν του Ατλαντικού.
http://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce% ... %83%ce%b1/
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 11 Ιούλ 2017, 18:53

Ένα κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του DiEM25, του κινήματος του Γιάνη Βαρουφάκη επιχειρεί να εξηγήσει τι κρύβεται πίσω από «την προπαγάνδα για το παράλληλο σύστημα πληρωμών».

Μεταξύ άλλων αναφέρονται ως αιτίες ο «θυμός της τρόικας όταν αντιμετώπισε έναν υπουργό Οικονομικών χώρας της Ευρωζώνης αποφασισμένο να μην δεχτεί άλλο ένα αρπακτικό δάνειο» και «ο πανικός του Eurogroup όταν οι αφέντες του κατάλαβαν ότι η μικρή αυτή χώρα είχε τρόπους να τιμήσει το ΟΧΙ της και να κρατηθεί όρθια μέσα στην Ευρωζώνη ακόμη και αν τις έκλειναν τις τράπεζες».

Αναφέρει επίσης, πως κρύβεται και «η αδυναμία ενός πρωθυπουργού να χρησιμοποιήσει, και να οικειοποιηθεί-υπεραμυνθεί, το μόνο όπλο με το οποίο μπορούσε να υποστηρίξει την ρήξη με την τρόικα – την ρήξη που υποσχέθηκε στον λαό στην περίπτωση που η τρόικα αρνείτο να διαπραγματευτεί».

Διαβάστε αναλυτικά στο enikonomia.gr
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 24 Δεκ 2017, 20:58

pluton έγραψε:Υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην Ε.Ε.: “Απορώ γιατί οι Έλληνες επιμένουν να πνίγονται στο τέλμα του γερμανικού ευρώ”

https://www.youtube.com/watch?v=_ZZp0fGJ4f4

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
0 .

Δραχμοσυμμορίτης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Δραχμοσυμμορίτης » 27 Φεβ 2018, 14:07

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Πόσο έκανε μια τηλεόραση, ένα βίντεο, ένας υπολογιστής, ένα αυτοκίνητο τότε;

Τα εισαγόμενα ήταν πολύ ακριβά λόγω της ισοτιμίας της δραχμής με το δολάριο ΗΠΑ και λόγω των δασμών. Γι' αυτό το 1986 κυκλοφορούσαν 1.5 εκατομμύριο οχήματα και το 2009 7.5 εκατομμύρια. Αυτή η κατανάλωση (συν στεγαστικά κλπ.) με δανεικά αύξησε το έλλειμμα του Ισ. Τρ. Συναλλαγών και το δημόσιο χρέος.
Δεν μπορεί να έχεις εισαγόμενα με δανεικά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 28 Φεβ 2018, 16:22

Δραχμοσυμμορίτης έγραψε:
Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Πόσο έκανε μια τηλεόραση, ένα βίντεο, ένας υπολογιστής, ένα αυτοκίνητο τότε;

Τα εισαγόμενα ήταν πολύ ακριβά λόγω της ισοτιμίας της δραχμής με το δολάριο ΗΠΑ και λόγω των δασμών. Γι' αυτό το 1986 κυκλοφορούσαν 1.5 εκατομμύριο οχήματα και το 2009 7.5 εκατομμύρια. Αυτή η κατανάλωση (συν στεγαστικά κλπ.) με δανεικά αύξησε το έλλειμμα του Ισ. Τρ. Συναλλαγών και το δημόσιο χρέος.
Δεν μπορεί να έχεις εισαγόμενα με δανεικά.

Ρητορική ήταν η ερώτηση.

Εγώ θυμάμαι ότι αυτοκίνητα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, όπως επίσης και επώνυμα ρούχα ξένων οίκων ήταν απλησίαστα για τα μεσοκατώτερα στρώματα της ΕΛ κοινωνίας.

Παράλληλα, τα βασικά είδη διατροφής, οι ταβέρνες, οι διακοπές, κλπ ήταν φθηνότερα.
0 .

Επιστροφή σε “Οικονομία”