Γιατί πρέπει να πάμε στη δραχμή - τι έφταιξε για την ''κρίση''

Οικονομικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Γιατί πρέπει να πάμε στη δραχμή - τι έφταιξε για την ''κρίση''

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Σεπ 2018, 07:22

sharp έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:To κρατος εκανε αυτο που ηθελαν οι νεοφιλελε ιδεοληψιες: αφησε το τιμονι στους επιχειρηματιες και ειδαμε που επενδυσαν

Πού;

Στην οικοδομη. Παλια μου τεχνη κοσκινο.
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 11 Σεπ 2018, 09:46

Λαχουρένιος έγραψε:
sharp έγραψε:Πού;

Ε καλά, σιγά τους επιχειρηματίες, τους εργολάβους λες;

Μπορείς όμως να αναφέρεις τις διάφορες κατασκευές από γέφυρα Ρίο μέχρι αεροδρόμιο, Μετρό κλπ. Και όσο και να υποστηρίζουν ότι διευκόλυναν, εγώ έχω άλλη άποψη, ότι επέτειναν το πρόβλημα της χώρας που είναι η υδροκέφαλη χώρα (η γέφυρα στο Ρίο ήταν απλώς ένα πανάκριβο και άχρηστο έργο).
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Σεπ 2018, 12:49

sharp έγραψε:Ε καλά, σιγά τους επιχειρηματίες, τους εργολάβους λες;

Μπορείς όμως να αναφέρεις τις διάφορες κατασκευές από γέφυρα Ρίο μέχρι αεροδρόμιο, Μετρό κλπ. Και όσο και να υποστηρίζουν ότι διευκόλυναν, εγώ έχω άλλη άποψη, ότι επέτειναν το πρόβλημα της χώρας που είναι η υδροκέφαλη χώρα (η γέφυρα στο Ρίο ήταν απλώς ένα πανάκριβο και άχρηστο έργο).

Τους εργολαβους εννοω, εχουμε και αλλους? Οικοδομη, ναυτιλια και τουρισμο, δεν εχουμε τιποτα αλλο.

Οργισμένος έγραψε:Μην επιδεικνυεις τετοια ασχετοσυνη. Η Σουηδια ειναι μια χωρα οπου ακομα και τα διαμερισματα ανηκουν σε ΑΕ.
Ειναι μια οικονομια με φιλελευθερη και νεοκευνσιανικη μιξη. Υψηλη φορολογια αλλα και μορφες αρνητικης Φριντμανικης φορολογησης , ΑΕ παντου, αγορες παντου, ρεαλισμος παντου.
Σοσιαλιστικη χωρα ειναι η σουηδια μονο στα ονειρα σας.
Σε επισκεψη στον κρατικο ιατρο πας και πλερωνεις .

Η σημερινη Ελλαδα εχει ανυπαρκτο κοινωνικο κρατος και εχει ξεπουλησει το μεγαλυτερο κομματι της δημοσιας περιουσιας.

Πιο νεοφιλελε δε γινεται. Μονο τα σωματα ασφαλειας δεν εχουν ιδιωτικοποιηθει.

Η Σουηδια δεν ειναι αυτο που ηταν πριν 30 χρονια αλλα παραμενει περισσοτερο ''σοσιαλιστικο'' κρατος.
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 11 Σεπ 2018, 14:08

Διάδοχος έγραψε:Ρε συ τώρα, δεν συζητάμε σοβαρά εδώ, χαβαλέ κάνουμε. Ο άλλος πιστεύει ότι θα κάνει "μεταρρυθμίσεις" και θα γίνει Τσεχία και Σουηδία.
Όταν του λες ότι αυτό αντικειμενικά δεν γίνεται (γεωγραφική θέση, υποδομές, know-how, θέση στο διεθνές σύστημα, κλπ), νομίζει ότι του λες για γονίδια.

Αν σού πω ότι πιστεύω περισσότερο πως φταίνε τα γονίδια, θα στενοχωρηθείς πολύ; :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 11 Σεπ 2018, 16:17

Διάδοχος έγραψε:Πέραν τούτου, παραβλέπετε το πιο σημαντικό. Αυτός που έχει χρήμα στα χέρια του, θα το ρίξει εκεί που έχει το μικρότερο ρίσκο ή/και το μεγαλύτερο και γρηγορότερο κέρδος. Αυτό, δεν είναι η βιομηχανία.

Στην Ελλάδα έγινε ακριβώς αυτό. Τα λεφτά έπεσαν σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, καράβια, μπουλντόζες.

- Τηλεπικοινωνίες. Παρθένα αγορά κινητής, ψηφιακών, ίντερνετ. Σίγουρο κέρδος.
- Τράπεζες. Ορδές κατσίβελων πεινασμένες για λούσα με παράλληλη δυνατότητα φθηνού δανεισμού για δημιουργία τραπεζών. Σίγουρο κέρδος.
- Καράβια. Παραδοσιακό πεδίο των ΕΛ ολιγαρχων. Έτοιμα σλοτς στην διεθνή αγορά, ελαφρύνσεις και στήριξη απο το κράτος. Ανακαίνισαν και μεγένθυναν στόλους.
- Διυλιστήρια. Αφού οι παραπάνω τα κουβαλάνε που τα κουβαλάνε τα πετρέλαια, ας τα κάνουν και καύσιμο να πουλάνε. Αγορά σχετικών κρατικών επιχειρήσεων, δημιουργία νέων μονάδων.
- Κατασκευές. Παραδοσιακή επιχειρηματική δραστηριότητα. Με τα δις που ήρθαν απο ΕΕ, γιγαντώθηκαν. Αυτές τραβάνε όσο έχει έργα.

Απόλυτα λογικά τα όσο έγιναν σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και δυνατότητες της χώρας.

Αφελειες κεκαλυμενης αριστερης προπαγανδας που λεει οτι «τιποτα δεν αλλαζει στον καπιταλισμο»...
Λαθοςκανεις, το ελλ κρατος εχοντας το εργαλειο του ισχυρου ευρω και του φτηνου δανεισμου μια χαρα θα μπορουσε να οδηγησει σε ενα ξυπνημα της βιομηχανιας. Φυσικα δεν το εκανε διοτι ηταν διεφθαρμενο και επελεξε να ταισει τους ημετερους με τους τροπους που αυτοι ηθελαν και γνωριζαν οπως περιγραφεις.
Ουσιαστικα συνεχως φωναζεις λεγοντας οπου σε βολευει οτι δεν μπορει να αλλαξει ουσιωδως η παραγωγη ενος κρατους , αλλα σε εχει διαψευσει πανηγυρικα η ιδια η οικονομικηιστορια. Με ικανη ηγεσια ολα μπορουν να υλοποιηθουν μακροπροθεσμα. Αλλο πραμα η ικανη ηγεσια καιαλλο να μας λες οτι δεν μπορει να το καμει αυτο η κυβερνωμενοι απο γαλαζοπρασινους μπαμπουινους Ελλαδα «επειδη δεν μπορει».
Παπαριτσες λες. Πας να δικαιολογησεις το πλιατσικο που εγινε τα χρονια του φτηνου δανεισμου. Κι εκτος αυτου, επειτα φταιει , ετσι μεταφυσικα, το ευρω για ολα αυτα...
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 11 Σεπ 2018, 16:20

Λαχουρένιος έγραψε:
sharp έγραψε:Πού;

Πιο παπαρια πεθαινεις.

Πραγματι την περιοδο 1997-2010 το κρατος επενδυσε σε κατασκευες με τροπο που ωθουσε τις πιο παραγωγικες εταιριες κατασκευων ανεξαρτητως προελευσης κομματικης - κρατικης κτλ...

Μια ζωη τα ιδια, τα κανουν κωλο οι μαρξιστες κι επειτα «αποδεικνυεται η αποτυχια του φιλελευθερου μοντελου»...Θυμιζεις διαδοχε δελτιο ειδησεων της ερτ1...

Ουτε πενταχρονα πιστευουν τετοια παραμυθακια μποηζ...
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 11 Σεπ 2018, 16:22

Πηρε δισεκατομμυρια προμηθειων και εργων απο τους κυβερνωντες συντροφους ο χ-ψ-ω κολλητος αλλα φταιει ο φιλελευθερισμος...

Δεν ντρεποσαστε λιγακι λεω γω. Πασοκοι , ε πασοκοι...
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Σεπ 2018, 16:22

Οργισμένος έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Πιο παπαρια πεθαινεις.

Πραγματι την περιοδο 1997-2010 το κρατος επενδυσε σε κατασκευες με τροπο που ωθουσε τις πιο παραγωγικες εταιριες κατασκευων ανεξαρτητως προελευσης κομματικης - κρατικης κτλ...

Μια ζωη τα ιδια, τα κανουν κωλο οι μαρξιστες κι επειτα «αποδεικνυεται η αποτυχια του φιλελευθερου μοντελου»...Θυμιζεις διαδοχε δελτιο ειδησεων της ερτ1...

Μαλακα, τα εργα ηταν συμβασεις του δημοσιου με ιδιωτες κατασκευαστες. Δεν τα εφτιαχνε η ΜΟΜΑ ξερω γω.

Δεν εμποδισε το κρατος να επενδυσουν οι επιχειρηματιες στη βιομηχανια αν το επιθυμουσαν.
0 .

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 11 Σεπ 2018, 17:15

Λαχουρένιος έγραψε:
Οργισμένος έγραψε:Πιο παπαρια πεθαινεις.

Μαλακα, τα εργα ηταν συμβασεις του δημοσιου με ιδιωτες κατασκευαστες. Δεν τα εφτιαχνε η ΜΟΜΑ ξερω γω.

Δεν εμποδισε το κρατος να επενδυσουν οι επιχειρηματιες στη βιομηχανια αν το επιθυμουσαν.

δεν παει ετσι. Το κρατος οφειλε να διαφυλαξει ως νυκτοφυλαξ και να ενδυνα,ωσει την βιομηχανικη παραγωγη ανταυτου εδωσε ολα τα πακετα σε εργα κατασκευαστικα οθωντας τις παραγωγικες δυναμεις να λαβουν θεσεις σε αυτον ακριβως τον ανταγωνισμο αφηνοντας πισω ερημη την βιομηχανια. Μην κανεις πως δεν καταλαβαινεις. >Το ειπα και πιο πανω , αυτη η κατασταση μοιαζει με την καταρα του ορυκοτυ καυσιμου δλδ οταν υφισταται μια κεντρικη πηγη χρηματος σε ενα κρατος τοτε η παραγωγη συγκεντρωνεται κοντα στην πηγη χρηματος αφηνοντας πισω αλλες δραστηριοτητες της. Αυτο ακριβως συνεβει τη χρυση εποχη. Περαν βεβαια των αμετροεπων αυξησεων σε μισθους συνταξεις οι οποιες εκτοξευσαν το εμπορικο ελλειμα.
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 11 Σεπ 2018, 17:17

Δλδ περιμενατε στην ελλαδιτσα των κολλητων οι επιχειρηματιες να παρουν θεση υπερ βιομηχανιας ενω γινοτανε πανηγυρι στις κατασκευες εισαγωγες κτλ.
Τι το περασατε παιδες; Μαρξιστικο παραδεισο;;; Που τα λεει αυτα η φιλελευθερη θεωρια;;;
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Επιστροφή σε “Οικονομία”