Το κραχ που έρχεται

Οικονομικά θέματα.
Κλεομένης
Rookie poster
Rookie poster

Re: Το κραχ που έρχεται

Δημοσίευσηαπό Κλεομένης » 26 Σεπ 2024, 10:55

Προέλλην έγραψε:
Κλεομένης έγραψε:
Όχι δεν είμαι πιο επιφυλακτικός. Καθόλου δεν είμαι. Ο άνθρωπος είναι καθηγητής. Τη διαπραγμάτευση την έκαναν πολιτικά πρόσωπα. Ο Βαρουφάκης μια χαρά τα πήγασινε. Ο Τσίπρας είναι που έκανε πίσω. Και καλά έκανε. ο Κάστρο είχε έναν λαό από πίσω. Εδώ τι είχαμε; Τίποτα, Ναιναίκους που έλεγαν ΓΕρούν γερά. Και διαταραγμένους που έλεγαν σκίστους Τόμσεν. Με τέτοια άρρωστα προδοτικά στοιχεία δεν πας να κάνεις κόντρα./ Δεν θα έχεις στήριξη.

Μου αρέσει που μετά τρέχαν για Μακεδονίες και τέτοια και κατηγορούσαν για προδοσία το ΣΥΡΙΖΑ.

Εσύ δεν πρέπει να πηγαίνεις στο δάσος για κυνήγι μου φαίνεται :D

ΥΓ
Αυτό για τον σπόρια που ήθελε αλλά να δεν ήθελε ο λαός που έγραψες αποτελεί θρασύτατη προσπάθεια να γίνει το μαύρο άσπρο για να βγεί λάδι ο σπόριας.
Ο σπόριας είχε όχι απλά τον λαό απο πίσω, έτσι γενικά, είχε στα χέρια του αποτελέσματα δημοψηφίσματος που ο λαός τον εξουσιοδοτούσε με τον πιο επίσημο τρόπο για σύγκρουση, αυτό που του υποσχόταν τόσο καιρό και για το οποίο τον έβαλε να ψηφίσει κιόλας. Το τι έκανε ο ανεκδιήγητος σπόριας μετά, το κατέγραψε η ιστορία, και το συνόψισε πολύ εύστοχα ο ηγέτης της γαλλικής αριστεράς:
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι μία από τις προσωπικότητες, τις πιο ελεεινές στη πολιτική ζωή της Ευρώπης», είπε χθες το απόγευμα ο Μελανσόν στο γαλλικό δίκτυο BFMTV αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μάλλον εσύ έρχεσαι για το κοκό. Το 61 τοις εκατό (που ομολογουμένως είναι παλούκι που σας τσούζει ακόμη - ευτελελής κουβέντα για να ικανοποιήσουμε την μαλακονοοτροπία μας ότι είναι σπουδαίο να τραμπουκίζεις τον άλλον. Είδες; Τι μαλακία μας δέρνει;) δεν είναι δηλωτικό ενός συνειδητοποιημένου λαού. Ένας ενθουσιασμός είναι με χρήση του αισθήματος της μαζικότητας (δες πανυγήρια, μαζικές γιοτρτές και όλα τα χαρακτηριστικά αυτών των φάσεων), τοιυ αισθήματος τιμωρίας και γενικά ρε παιδί μου μια συναιοσθηματική κατάσταση ήταν. Καμία σχέση με το ότι νιώθουμεόλοι μαζί συναγωνιστές, συνλάδερφοι, αδέλφια τέλος πάντυων που χτίζουμε όλοι μαζί κάτι, που έχουμε όνειρα και στόχους κλπ κλπ.
Βάζεις ζήτημα αν είναι ο Τσίπρας σκατάς ή δεν εςίναι και φαίνεσαι σαν να έχει σημασία για σένα να μου γκρεμίσεις την εικόνα να με αποδυναμώσεις για να μην μπορώ να προστατέψω την εικόνα του και τέτοια.
Άσε μας ρε συ! :D Ποιος τον χέζει όχι μόνο τον Τσίπρα αλλά οποιονδήποτε. Δεν έχω εικονίσματα εγώ.Έτσι έχω διαμορφωθεί δηλαδή όχι ότι σου πουλάω κάτι ναρκισσιστικό τώρα.

Το γεγονός είναι ότι οι Ευρωπαίοι φάγανε από μας και αυτό θέλανε. Ως εκ τούτου χαρακτηρίζονται ως γεννητικοί αδένες. Μην τους προστατεύεις και μην κράζεις τον συμπολίτη σου που είναι Έλληνας για χάρη τους. Είναι κρίμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Σεπ 2024, 21:22

Κλεομένης έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Εσύ δεν πρέπει να πηγαίνεις στο δάσος για κυνήγι μου φαίνεται :D

ΥΓ
Αυτό για τον σπόρια που ήθελε αλλά να δεν ήθελε ο λαός που έγραψες αποτελεί θρασύτατη προσπάθεια να γίνει το μαύρο άσπρο για να βγεί λάδι ο σπόριας.
Ο σπόριας είχε όχι απλά τον λαό απο πίσω, έτσι γενικά, είχε στα χέρια του αποτελέσματα δημοψηφίσματος που ο λαός τον εξουσιοδοτούσε με τον πιο επίσημο τρόπο για σύγκρουση, αυτό που του υποσχόταν τόσο καιρό και για το οποίο τον έβαλε να ψηφίσει κιόλας. Το τι έκανε ο ανεκδιήγητος σπόριας μετά, το κατέγραψε η ιστορία, και το συνόψισε πολύ εύστοχα ο ηγέτης της γαλλικής αριστεράς:

Μάλλον εσύ έρχεσαι για το κοκό. Το 61 τοις εκατό (που ομολογουμένως είναι παλούκι που σας τσούζει ακόμη - ευτελελής κουβέντα για να ικανοποιήσουμε την μαλακονοοτροπία μας ότι είναι σπουδαίο να τραμπουκίζεις τον άλλον. Είδες; Τι μαλακία μας δέρνει;) δεν είναι δηλωτικό ενός συνειδητοποιημένου λαού. Ένας ενθουσιασμός είναι με χρήση του αισθήματος της μαζικότητας (δες πανυγήρια, μαζικές γιοτρτές και όλα τα χαρακτηριστικά αυτών των φάσεων), τοιυ αισθήματος τιμωρίας και γενικά ρε παιδί μου μια συναιοσθηματική κατάσταση ήταν. Καμία σχέση με το ότι νιώθουμεόλοι μαζί συναγωνιστές, συνλάδερφοι, αδέλφια τέλος πάντυων που χτίζουμε όλοι μαζί κάτι, που έχουμε όνειρα και στόχους κλπ κλπ.
Βάζεις ζήτημα αν είναι ο Τσίπρας σκατάς ή δεν εςίναι και φαίνεσαι σαν να έχει σημασία για σένα να μου γκρεμίσεις την εικόνα να με αποδυναμώσεις για να μην μπορώ να προστατέψω την εικόνα του και τέτοια.
Άσε μας ρε συ! :D Ποιος τον χέζει όχι μόνο τον Τσίπρα αλλά οποιονδήποτε. Δεν έχω εικονίσματα εγώ.Έτσι έχω διαμορφωθεί δηλαδή όχι ότι σου πουλάω κάτι ναρκισσιστικό τώρα.

Το γεγονός είναι ότι οι Ευρωπαίοι φάγανε από μας και αυτό θέλανε. Ως εκ τούτου χαρακτηρίζονται ως γεννητικοί αδένες. Μην τους προστατεύεις και μην κράζεις τον συμπολίτη σου που είναι Έλληνας για χάρη τους. Είναι κρίμα.

Το μόνο που εκλαμβάνω απο το παραπάνω ποστ είναι ότι τώρα σου φαίνεται μεγάλο το 61% του δημοψηφίσματος, ενώ στο προηγούμενο ποστ σου φάνηκε μικρό.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Κλεομένης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κλεομένης » 26 Σεπ 2024, 23:44

Προέλλην έγραψε:
Κλεομένης έγραψε:

Το μόνο που εκλαμβάνω απο το παραπάνω ποστ είναι ότι τώρα σου φαίνεται μεγάλο το 61% του δημοψηφίσματος, ενώ στο προηγούμενο ποστ σου φάνηκε μικρό.

Είναι μεγάλο για εκλογές και άσχετο για αυτό που έλεγα στο προγούμενο ποδτ στο οποίο είπα κάτι που δεν αφορά κανένα ποσοστό, ακόμα και 100% να ήταν. Το βάζω πλάτη σημαίνει συνείδηση και είμαι διατεθειμένος να ξεβολευτώ σε τραγικό βαθμό. Να μην καταναλώνω, να κάνω μπουκοτάζ, να κάνω κόκκινα μεροκάματα κλπ. Αλλά υπάρχει δεξιά νοοτροπία, δηλαδή ατομιστική, αντιπατριωτική, αντικοινωνική εν τέλει.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 27 Σεπ 2024, 18:40

Κλεομένης έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Το μόνο που εκλαμβάνω απο το παραπάνω ποστ είναι ότι τώρα σου φαίνεται μεγάλο το 61% του δημοψηφίσματος, ενώ στο προηγούμενο ποστ σου φάνηκε μικρό.

Είναι μεγάλο για εκλογές και άσχετο για αυτό που έλεγα στο προγούμενο ποδτ στο οποίο είπα κάτι που δεν αφορά κανένα ποσοστό, ακόμα και 100% να ήταν. Το βάζω πλάτη σημαίνει συνείδηση και είμαι διατεθειμένος να ξεβολευτώ σε τραγικό βαθμό. Να μην καταναλώνω, να κάνω μπουκοτάζ, να κάνω κόκκινα μεροκάματα κλπ. Αλλά υπάρχει δεξιά νοοτροπία, δηλαδή ατομιστική, αντιπατριωτική, αντικοινωνική εν τέλει.

Aυτό που υπάρχει είναι ότι ο λαός ξέρει πολύ καλά ότι τώρα με τα πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος και τις τσιμπημένες τιμές στα μάρκετ, απολαμβανει ανώτερο επίπεδο ζωής απ ότι με τα μπουκοτάζ, τα κόκκινα μεροκάματα κλπ μη ατομιστικά και πατριωτικά εν τέλει.

Διάθεση για σύγκρουση είχε φυσικά ο λαός πριν 10 χρόνια τότε με τις πλατείες που του είχαν γανώσει τον εγκέφαλο οι λαϊκιστές ότι έτσι θα φάει με χρυσά κουτάλια, αλλά την διάθεση αυτή την τιθάσευσε ο σπόριας και την μετέτρεψε σε νέο μνημόνιο. Αφού πρώτα φρόντισε να χρεώσει την Ελλάδα άλλα 200 δις για να κάνει για λίγους μήνες το κομμάτι του.
0 .
Ich bereue nichts

Κλεομένης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κλεομένης » 27 Σεπ 2024, 23:03

Προέλλην έγραψε:
Κλεομένης έγραψε:

Aυτό που υπάρχει είναι ότι ο λαός ξέρει πολύ καλά ότι τώρα με τα πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος και τις τσιμπημένες τιμές στα μάρκετ, απολαμβανει ανώτερο επίπεδο ζωής απ ότι με τα μπουκοτάζ, τα κόκκινα μεροκάματα κλπ μη ατομιστικά και πατριωτικά εν τέλει.

Διάθεση για σύγκρουση είχε φυσικά ο λαός πριν 10 χρόνια τότε με τις πλατείες που του είχαν γανώσει τον εγκέφαλο οι λαϊκιστές ότι έτσι θα φάει με χρυσά κουτάλια, αλλά την διάθεση αυτή την τιθάσευσε ο σπόριας και την μετέτρεψε σε νέο μνημόνιο. Αφού πρώτα φρόντισε να χρεώσει την Ελλάδα άλλα 200 δις για να κάνει για λίγους μήνες το κομμάτι του.

Η γνωστή παπαριάντζα (παπαριά + παπάντζα) με τα 200 δις που ξεκίνησαν από 80 με´τα γίναν 100 μετά 200, βάλτε τώρα που γυρνάει. Από που προκύπτει ρε συ; Δηλαδή το χρέος το 2014 ήταν όσο είναι τώρα μείον 200;
0 .

Pavlos-Παυλος
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Pavlos-Παυλος » 02 Οκτ 2024, 09:50

Προέλλην έγραψε:Aυτό που υπάρχει είναι ότι ο λαός ξέρει πολύ καλά ότι τώρα με τα πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος και τις τσιμπημένες τιμές στα μάρκετ, απολαμβανει ανώτερο επίπεδο ζωής

Δεν έχω λόγια,
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 03 Οκτ 2024, 18:10

Πάντως μεταξύ μας παιδιά, ένα μεγάλο χρηματιστηριακό κραχ επιβάλεται να συμβεί μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Τους τελευταίους μήνες ο S&P 500 βαράει διαδοχικά ιστορικά ρεκόρ και μας έχει γαμήσει να αγοράζουμε τα ETF σε τσιμπημένες τιμές. Ενώ με ένα μεγάλο κραχ, για κάποια χρόνια θα στοιβάζουμε το πορτφόλιο σχεδόν τζάμπα, για να τα πουλήσουμε καμιά 15-20 χρόνια αργότερα κατά την ανάκαμψη και μεγέθυνση σε υπερπολλαπλάσιες τιμές.
Κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη μεσοπρόθεσμη κατάρρευση της αγοράς και τιμών ακινήτων λόγω υπερδόμησης (και μείωσης εισοδημάτων στις χώρες προέλευσης των αγοραστών) στα τουριστικά θέρετρα της Ν. Ευρώπης, θα δημιουργήσει συνθήκες πανσπερμίας ευτυχούς πρόωρης συνταξιοδότησης.
0 .
Ich bereue nichts

Pavlos-Παυλος
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Pavlos-Παυλος » 07 Νοέμ 2024, 08:37

Να ζήσουμε να θυμόμαστε και τον Σολτς
https://www.documentonews.gr/article/h- ... i-o-solts/

Η Γερμανία στον δρόμο προς πρόωρες εκλογές – Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Σολτς
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 07 Νοέμ 2024, 19:12

Pavlos-Παυλος έγραψε:Να ζήσουμε να θυμόμαστε και τον Σολτς
https://www.documentonews.gr/article/h- ... i-o-solts/

Η Γερμανία στον δρόμο προς πρόωρες εκλογές – Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Σολτς

Έτσι συμβαίνει στις Δημοκρατίες, περιοδικά αλλάζουν οι κυβερνήσεις :dunno:

Ήρθε η ώρα να κυβερνήσει το CDU με τον κ. Μερτς, σε συνεργασία με τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες του Λίντερ.

Το SPD θα κάτσει στον πάγκο, και θα επανέλθει με ηγέτη τον Όσκαρ τον Πιστόριους.
0 .
Ich bereue nichts

Pavlos-Παυλος
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Pavlos-Παυλος » 05 Δεκ 2024, 10:10

Αντε να πάρει σειρά και ο Μακρον στη Γαλλια,