Help! I want to be rich!

Οικονομικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Re: Help! I want to be rich!

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 12 Μαρ 2015, 18:20

libre έγραψε:
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:Δουλεύω, αποταμιεύω και κάμω κάτι light επενδύσεις - κυρίως αμοιβαία και ETFs.
Κοιτα και islamic market για trackers αν διαθέτει η τράπεζα σου κανένα τέτοιο ETF. Η επιλογή αξιών λενε οτι ειναι πιο ethique.

:sgrat:

Αυτό σαν το νόμο του Parkinson μοιάζει. Αν δεν ορίσεις deadline, και ο διαθεσιμος χρονος ειναι πεντε ωρες, μια δουλεια μιας ωρας θα σε πάρει πεντε ωρες (λόγω ψειρίσματος ή κωλοβαρέματος).
https://en.wikipedia.org/wiki/Parkinson%27s_law

Ναι αυτό είναι. Εγώ το χρησιμοποιώ με την έννοια ότι καμιά προθεσμία δεν είναι ανέφικτη.
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Diego
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Diego » 12 Μαρ 2015, 18:41

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
Diego έγραψε:Σατανίκ, δεν έχω αμοιβαία-ελληνικές τραπεζικές μετοχές τώρα στην κρίση, σε τιμή ευκαιρίας.Το σκεφτόμουν για χρυσό.Τι λες;

Κοίτα, ειδικός δεν είμαι - μη σε πάρω στο λαιμό μου - αλλά ο χρυσός έκανε το πικ του νομίζω, υποθέτοντας ότι μιλάς για έναν ορίζοντα λίγων ετών. Προσπαθώ όσο μπορώ για diversification αλλά στη βάση κάποιων μακροχρόνιων bets που έχω βάλει. Δλδ: resources (κυρίως νερό!), healthcare και φώσφορικά λιπάσματα. Από 'κει και πέρα, τα γνωστά: αναδυόμενες μπραζίλ, ινδία, κίνα και ανατολική ευρώπη. Ο ορίζοντάς μου είναι 25+ χρόνια όμως να ξέρεις. Μιλάμε για nest egg καταστάσεις. Προσπαθώ να ενημερώνομαι όσο μπορώ. Ο προσωπικός μου γκουρού είναι o Jeremy o Grantham. Βγάζει ένα επενδυτικό newsletter κάθε τρεις και λίγο, το οποίο το θεωρώ απαραίτητο ανάγνωσμα για οποιονδήποτε ασχολείται.

α)Τα BRICS θέλω να τα αποφύγω γιατί τώρα με την πτώση του ευρώ αναμένεται να δεχθούν τρελή πίεση.Τουλάχιστον έτσι το βλέπω.
β)Εγώ σκεφτόμουν για ενέργεια ηλεκτρική και μεταλλεύματα αν το έπαιζα commodities.

Το γαμάτο θα ήταν μια ιδιωτική ασφάλεια τύπου Generali ή AXA να τους τα χώσω γερά (πχ κανα 20χίλιαρο) μια φορά και μετά να πάρω το ποσό προσαυξημένο γερά στα 20 έτη.

ΥΓ.Η tesla του Μασκ σε ψήνει καθόλου;
0 .
Αποχώρηση από το peg, δραχμή συνδεδεμένη με το χρυσό, άγριες ιδιωτικοποιήσεις,μικρό δημόσιο και εταιρική φορολογία κάτω του 14% με υψηλό κατώτατο.Οχι στον ευρωκομμουνισμό,στους ΔΕΚΟτζήδες των 3500 ευρω και τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα σε ευρώ.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 12 Μαρ 2015, 18:56

0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 12 Μαρ 2015, 19:05

Diadochos έγραψε:Άλλο το να πληρώνεις στο μάρκετ και άλλος το να γίνεις πλούσιος.

Πλούσιος για να γίνεις βασικά χρειάζεται να πατήσεις επι πτωμάτων, δεν είναι απλά θέμα κάποιας καλής ιδέας.

Αυτό.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Diego
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Diego » 12 Μαρ 2015, 19:06

Εξαιρετικά ενδιαφέρον για το hype satanic.Θεωρώ και εγώ πως η μετοχή είναι αφύσικα υψηλά σε σύγκριση με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες .Γιατί όμως τόσο hype;

Χώρια που όπου έχει ανακατευθεί, λεφτά έχουν βγει αρκετά.
0 .
Αποχώρηση από το peg, δραχμή συνδεδεμένη με το χρυσό, άγριες ιδιωτικοποιήσεις,μικρό δημόσιο και εταιρική φορολογία κάτω του 14% με υψηλό κατώτατο.Οχι στον ευρωκομμουνισμό,στους ΔΕΚΟτζήδες των 3500 ευρω και τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα σε ευρώ.

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 12 Μαρ 2015, 19:13

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
libre έγραψε:Κοιτα και islamic market για trackers αν διαθέτει η τράπεζα σου κανένα τέτοιο ETF. Η επιλογή αξιών λενε οτι ειναι πιο ethique.
:sgrat:
Κοιτα, η islamic finance λειτουργεί με παραδοσιακά κριτήρια κι εχει ενσωματωθεί πια και σε δυτικες αγορές πχ Dow Jones Islamic Market Titans 100
Μπορεί η τράπεζα σου να προτείνει καποια τετοιο προιον πχ η δικια μου BNP έχει το EasyETF DJ Islamic Market Titans 100 το οποιο ειναι ενα καλαθι 100 ισλαμικών αξιων (επιχειρήσεων) σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι tracker (=ETF), και θα το κοιταξω κι εγω προσεχως.

Αυτό σαν το νόμο του Parkinson μοιάζει. Αν δεν ορίσεις deadline, και ο διαθεσιμος χρονος ειναι πεντε ωρες, μια δουλεια μιας ωρας θα σε πάρει πεντε ωρες (λόγω ψειρίσματος ή κωλοβαρέματος).
https://en.wikipedia.org/wiki/Parkinson%27s_law

Ναι αυτό είναι. Εγώ το χρησιμοποιώ με την έννοια ότι καμιά προθεσμία δεν είναι ανέφικτη.
Ο νομος αυτός βγηκε απο τον Parkinson ο οποιος παρατηρησε κι εξηγησε την αναποτελεσματικότητα των δημοσιων υπηρεσιων, αλλα έχει γενική ισχυ. Μια δουλεια έχει ταση να καλύπτει ολο το διαθεσιμο χρονο, ακομα κι αν ειναι ευκολη. Πχ αν αναθέσεις σε εναν υπάλληλο μια ευκολη δουλειά κι εναν τεραστιο χρόνο, θα την κάνει την τελευταια στιγμη, γιατι απλά δεν βλέπει το λόγο να βιαστει, αφου έχει χρονο και η δουλεια ειναι ευκολη.

Αυτός ο νομος χρησιμοποιείται σημερα για την διαχείρηση των deadlines με βαση την εμπειρία. Πχ ένας εμπειρος project manager θα πρ'επει να ειναι σε θέση να καθορίσει τα σωστά deadlines για τον κάθε υπάλληλο, σε σχεση με την task που αναλαμβάνει, ωστε ενα project να βγει στον καθορισμένο χρόνο. Βέβαια συνηθως οι χρονικές πιεσεις ειναι πολλές και ο υπαληλλος τρεχει και δεν φτανει.
0 .

Άβαταρ μέλους
Perseus
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Perseus » 12 Μαρ 2015, 21:11

1.με την δουλεια δεν εγινε πλουσιος κανενας

2.δουλεψε να φας και κλεψε να εχεις.

3.πρεπει να εχεις σκοπο.
0 .

ksmyrn
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ksmyrn » 13 Μαρ 2015, 11:45

Εδω και πολλα χρονια, απο τοτε που αρχισε η κριση, αρχισα να σκεφτομαι πιο επιχειρηματικα την δουλεια μου. Προτιμω οπως ημουν πριν, ανεμελος αλλα ετσι δεν βγαινουν λεφτα τωρα. Οποτε σκεφτηκα καποια πραγματα και επενδυσα σε χρονο και κοπο.Με καποιες κινησεις κερδισα, με αλλες εχασα, γενικα ειμαι κερδισμενος. Γενικα θα μιλησω χωρις να μπω σε λεπτομερειες, σε φιλοσοφικο επιπεδο.
Η δουλεια μου εχει να κανει με πελατες οπου τους πουλαω υπηρεσια. Καθως αυξανα τους πελατες, ειτε λογω τιμων, ειτε λογω προσωπικης σχεσης, ειτε και των δυο, επρεπε να βρω συνεργατες για να με υποστηριξουν. Δυσκολο... οι λαγοι δεν γινονται κοπαδι... Δεν εχουν την σκεψη μου, δεν εχουν την υπομονη, δεν εχουν το σχεδιο, λιγοι ειναι οι "καλοι". Οποτε ερχονταν και φευγανε. Καποια στιγμη "μπηκα" σε ενα κυκλο πελατων και αυτο ωθησε πολυ την δουλεια και αναγκαζομαι να ακυρωνω "παραγγελιες". Εχω φτασει σε ενα επιπεδο τωρα, καλο μεν αλλα...
Υπαρει περιθωριο πολυ μεγαλο για αυξηση εσοδων. Τρια πραγματα θελει: συνεργατες, "υποδομη" και προβολη της υπηρεσιας για μαζικες-φθηνοτερες πωλησεις της υπηρεσιας. Λεφτα για επενδυση δεν εχω. Θελει ταυτοχρονη κινηση και στα τρια. Το ενα θα φερει το αλλο. Η προβολη θα φερει πελατεια=δουλεια, η δουλεια θα κανει να βρω συνεργατες που θα με ακουνε αφου θα βλεπουν κερδος,θα βρω και "υποδομη" αφου θα μπορω να την μισθωνω σε καλυτερη τιμη απο αλλους. Αυξηση των συνεργατων-"υποδομων" θα με διευκολυνη στην εξυπηρετηση παραγγελιων ωστε να προβαλλω και αλλο την υπηρεσια σε ακομα πιο πολλους.
Εδω και ενα χρονο παλευω με τον εαυτο μου να το τολμησω. Το δυσκολο ειναι επειδη θα εκτεθω αρκετα σε προσωπικο επιπεδο, ηδη ειμαι εκτεθημενος στον κλαδο μου. Αλλα εχω σχεδον πεισει τον εαυτο μου να το τολμησω σε μικρο μεγεθος, να δω πως θα παει και αν κατσει θα ερθει γρηγορα η καλπαζουσα αυξηση.
Μπορει να σας φαινονται πολυ γενικα αλλα δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες.
Γενικα πιστευω οτι ειναι ψιλοματαια ολα αυτα γιατι ερχεται καταστροφη, οπου δεν θα εχει πολυ σημασια το χρημα αλλα τ ονομα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 13 Μαρ 2015, 13:53

Καμιά φορά, μια "πίτα" που είναι μεγάλη για ένα άτομο, είναι πολύ μικρή για δυο ή περισσότερα.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Μπακάλης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Μπακάλης » 13 Μαρ 2015, 14:21

Όποιος θέλει να γίνει πλούσιος απλά ας μου στείλει τα λεφτά του...δίνω 30% ετήσιο τόκο.
0 .

Επιστροφή σε “Οικονομία”