Δημοσίευσηαπό ksmyrn » 13 Μαρ 2015, 11:45
Εδω και πολλα χρονια, απο τοτε που αρχισε η κριση, αρχισα να σκεφτομαι πιο επιχειρηματικα την δουλεια μου. Προτιμω οπως ημουν πριν, ανεμελος αλλα ετσι δεν βγαινουν λεφτα τωρα. Οποτε σκεφτηκα καποια πραγματα και επενδυσα σε χρονο και κοπο.Με καποιες κινησεις κερδισα, με αλλες εχασα, γενικα ειμαι κερδισμενος. Γενικα θα μιλησω χωρις να μπω σε λεπτομερειες, σε φιλοσοφικο επιπεδο.
Η δουλεια μου εχει να κανει με πελατες οπου τους πουλαω υπηρεσια. Καθως αυξανα τους πελατες, ειτε λογω τιμων, ειτε λογω προσωπικης σχεσης, ειτε και των δυο, επρεπε να βρω συνεργατες για να με υποστηριξουν. Δυσκολο... οι λαγοι δεν γινονται κοπαδι... Δεν εχουν την σκεψη μου, δεν εχουν την υπομονη, δεν εχουν το σχεδιο, λιγοι ειναι οι "καλοι". Οποτε ερχονταν και φευγανε. Καποια στιγμη "μπηκα" σε ενα κυκλο πελατων και αυτο ωθησε πολυ την δουλεια και αναγκαζομαι να ακυρωνω "παραγγελιες". Εχω φτασει σε ενα επιπεδο τωρα, καλο μεν αλλα...
Υπαρει περιθωριο πολυ μεγαλο για αυξηση εσοδων. Τρια πραγματα θελει: συνεργατες, "υποδομη" και προβολη της υπηρεσιας για μαζικες-φθηνοτερες πωλησεις της υπηρεσιας. Λεφτα για επενδυση δεν εχω. Θελει ταυτοχρονη κινηση και στα τρια. Το ενα θα φερει το αλλο. Η προβολη θα φερει πελατεια=δουλεια, η δουλεια θα κανει να βρω συνεργατες που θα με ακουνε αφου θα βλεπουν κερδος,θα βρω και "υποδομη" αφου θα μπορω να την μισθωνω σε καλυτερη τιμη απο αλλους. Αυξηση των συνεργατων-"υποδομων" θα με διευκολυνη στην εξυπηρετηση παραγγελιων ωστε να προβαλλω και αλλο την υπηρεσια σε ακομα πιο πολλους.
Εδω και ενα χρονο παλευω με τον εαυτο μου να το τολμησω. Το δυσκολο ειναι επειδη θα εκτεθω αρκετα σε προσωπικο επιπεδο, ηδη ειμαι εκτεθημενος στον κλαδο μου. Αλλα εχω σχεδον πεισει τον εαυτο μου να το τολμησω σε μικρο μεγεθος, να δω πως θα παει και αν κατσει θα ερθει γρηγορα η καλπαζουσα αυξηση.
Μπορει να σας φαινονται πολυ γενικα αλλα δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες.
Γενικα πιστευω οτι ειναι ψιλοματαια ολα αυτα γιατι ερχεται καταστροφη, οπου δεν θα εχει πολυ σημασια το χρημα αλλα τ ονομα.
0 .