Τα «κανόνια» της Ελληνικής Αγοράς Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (2017)

Οικονομικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Basic poster
Basic poster

Re: Τα «κανόνια» της Ελληνικής Αγοράς Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (2017)

Δημοσίευσηαπό Leporello » 29 Μαρ 2018, 01:13

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:
paul25 έγραψε:
Ναι! Το αναφέρω άλλωστε και εγώ και το άρθρο, απλά για ιστορικούς πληροφοριακούς λόγους βλέπεις το φέσι που άφησαν, κάποιες έχουν αφήσει τρομακτικό ποσό και αναρωτιέσαι "τι κρίση και βλακείες, ανέκαθεν λύμαινε τη χώρα η μάστιγα των χρεών προς το κράτος" ιστορικό αρχείο το συγκεκριμένο. Νομίζω ότι κάποιες λειτουργούν ακόμα, ίσως με διαφορετικό ΑΦΜ.

Βασικά τα παλαβά νούμερα δεν είναι φέσια αλλά προσαυξήσεις με τα χρόνια.
Αυτό. Και το αρχικό ποσό πολλές φορές δεν είναι φόροι αλλά πρόστιμα γιά διάφορες παρανομίες. Τα πρόστιμα αυτά πολλές φορές επιβάλλονται ιδιαίτερα υψηλά, ώστε να οδηγήσουν σε κλείσιμο τής εταιρείας. Αυτό μπορεί να είναι και σωστό, γιατί δεν μπορείς να αφήσεις αποδεδειγμένα απατεώνες να λειτουργούν κανονικά. Η παράνοια ξεκινάει όμως από το σημείο που υπολογίζεις ότι θα εισπράξεις αυτά τα ποσά. Είναι σαν να καταδικάσεις ένας serial killer τρις εις θάνατον, να τον εκτελέσεις και να περιμένεις ότι θα κάνεις άλλες δύο εκτελέσεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
paul25
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό paul25 » 29 Μαρ 2018, 09:53

Τι να πω ρε παιδιά, πάντως επιχείρηση της περιοχής μου που χρωστά σχεδόν 50.000.000 Ευρώ και η οποία έκλεισε πριν 14 χρόνια όσες προσαυξήσεις και αν έχει πάρει το νούμερο και 3.000.000 ευρώ να ήταν το αρχικό, υπερβολικό μου φαίνεται.
Όπως και μια άλλη που είδα τώρα και έκλεισε πριν 3 χρόνια και βλέπω ότι χρωστά 10.000.000Ευρώ. (Για την ιστορία, εκείνη τη χρονιά είχε βγάλει τα έπιπλα της στο δρόμο και είχα καβατζώσει μια καρέκλα γραφείου Προεδρική με ροδάκια. Κορυφαία!)
0 .

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 29 Μαρ 2018, 11:41

paul25 έγραψε:Τι να πω ρε παιδιά, πάντως επιχείρηση της περιοχής μου που χρωστά σχεδόν 50.000.000 Ευρώ και η οποία έκλεισε πριν 14 χρόνια όσες προσαυξήσεις και αν έχει πάρει το νούμερο και 3.000.000 ευρώ να ήταν το αρχικό, υπερβολικό μου φαίνεται.
Όπως και μια άλλη που είδα τώρα και έκλεισε πριν 3 χρόνια και βλέπω ότι χρωστά 10.000.000Ευρώ. (Για την ιστορία, εκείνη τη χρονιά είχε βγάλει τα έπιπλα της στο δρόμο και είχα καβατζώσει μια καρέκλα γραφείου Προεδρική με ροδάκια. Κορυφαία!)

Θα σου πω ένα παράδειγμα για να μη σου φανεί υπερβολικό. Εστω μια ζημιογόνα επιχείρηση βαράει κανόνι το 2017. Εχει 5 ανέλεγκτες χρήσεις με τζίρο 5 εκ το χρόνο ,άρα 25 στα 5 χρόνια. Υποτίθεται ελέγχεται το 2019 ,αλλά δεν υπάρχει τίποτα. Πάει ο ελεγκτής και λέει λόγο αδυναμίας ελέγχου σου βγάζω τεκμαρτά κέρδη βάση συνταλεστή κλάδου που είναι πχ 20%. Αρα 5 εκ κέρδη ,άρα μου χρωστάς 1,5 εκατομμύριο φόρο συν 1% το μήνα προσάυξηση 0,75 εκ. Να ένα εντελώς εικονικό χρέος 2,25 εκ αμέσως που μήνα με το μήνα αυξάνεται. Σχεδόν όλα είναι αντίστοιχη περίπτωση.
0 .

Άβαταρ μέλους
computersgr
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό computersgr » 30 Απρ 2018, 18:59

Στην λίστα εμφανίζονται τα χρέη και οι προσαυξήσεις ξεχωριστά, όπως και υπάρχει διαχωρισμός των χρεών λόγω φόρων & προστίμων από τα ασφαλιστικά. Σε κάθε δημοσιοποιημένη λίστα σημασία έχει τελικά τι εισπράτεται. Ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση.
0 .

Επιστροφή σε “Οικονομία”