Τι οικονομίες κάνετε;

Οικονομικά θέματα.
libre

Re: Τι οικονομίες κάνετε;

Δημοσίευσηαπό libre » 07 Μαρ 2015, 00:13

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
Εβαλα ενα app στο smartphone και ο,τιδήποτε εξοδο το περνάω εκεί.

Ποιό, αν επιτρέπεις;

Expense manager λέγεται, αλλά δεν βρισκω ένα λινκ να σου βάλω, ίσως και να μη βγαίνει πια γιατι ειναι παλιο κι απαρχαιομένο. Έχει μονο έξοδα, τιποτα άλλο. Κάνεις κατηγορίες πχ τροφιμα, βενζινη κλπ κι όταν κάνεις ένα εξοδο το προσθέτεις στην αναλογη κατηγορία. Βγάζει σουμες ανα κατηγορία, εβδομαδα, μηνα. Ειναι μονο για cash, μιλάμε elementary. Δεν είναι για financial management, απλά για να κάνω track τα ψιλοεξοδα, γιατί εκει είναι το τρωτό μου σημείο.

Τωρα έχουν βγει μεγαθηρια που κάνουν τα πάντα πχ δεν χρειαζεται να πληκτρολογεις καθε φορα και να σπαζεσαι, γιατί παιρνει φωτο την αποδειξη και τα βλεπεις καποια στιγμη με την ησυχία σου. ´Η εχουν synchronisation με τον υπολογιστή σου και την τράπεζα (μεσω web). Ή κάνεις budget ανα κατηγορία και σε ειδοποιεί οταν το πλησιάζεις. Ειμαι κι εγω στο ψαξιμο για κάτι καλύτερο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 07 Μαρ 2015, 00:28

Τα τσιγαρα και διαφορα χαζοσνακ απ' εξω (τυπου τυροπιτες,πεινιρλι κλπ) που συχνα παιρνεις απο λαιμαργια και οχι απο πεινα,κοστιζουν πολυ αμα τα βαλεις κατω σε διαστημα ενος μηνα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Perseus
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Perseus » 07 Μαρ 2015, 00:31

παντα ελεγα οτι με το ευρω μα πηδηξαν τα ειδη μεχρι 20 ευρω ,εκει εφευγαν τα λεφτα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 07 Μαρ 2015, 00:39

Πολυ σωστο,πρακτικα με το ευρω εγινε με το καλημερα μια βαρβατη μειωση μισθων (γιατι τα προιοντα 20> ευρω ειναι μεγαλο μερος των απαραιτητων ενος νοικοκυριου),αλλα με τοσο πουστικο τροπο,που λεγαμε και ευχαριστω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 07 Μαρ 2015, 01:53

Re: Τι οικονομίες κάνετε

Αιματηρές!

Λαχουρένιος έγραψε:Πολυ σωστο,πρακτικα με το ευρω εγινε με το καλημερα μια βαρβατη μειωση μισθων (γιατι τα προιοντα 20> ευρω ειναι μεγαλο μερος των απαραιτητων ενος νοικοκυριου),αλλα με τοσο πουστικο τροπο,που λεγαμε και ευχαριστω.

Ακριβώς.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Diego
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Diego » 07 Μαρ 2015, 13:32

Diadochos έγραψε:Περσέα, είσαι ήρωας.

+1000
0 .
Αποχώρηση από το peg, δραχμή συνδεδεμένη με το χρυσό, άγριες ιδιωτικοποιήσεις,μικρό δημόσιο και εταιρική φορολογία κάτω του 14% με υψηλό κατώτατο.Οχι στον ευρωκομμουνισμό,στους ΔΕΚΟτζήδες των 3500 ευρω και τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα σε ευρώ.

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 07 Μαρ 2015, 14:08

Λαχουρένιος έγραψε:Τα τσιγαρα και διαφορα χαζοσνακ απ' εξω (τυπου τυροπιτες,πεινιρλι κλπ) που συχνα παιρνεις απο λαιμαργια και οχι απο πεινα,κοστιζουν πολυ αμα τα βαλεις κατω σε διαστημα ενος μηνα.

Ισχύει.

Εγώ τους πρώτους μήνες την είχα δει μαλάκας και έπαιρνα συνέχεια καφέδες απ έξω και κρύα σάντουιτς απο φούρνους. Μετά από λίγο καιρό κατάλαβα ότι δίνω 10-15 ευρώ την ημέρα ενώ με λιγότερα μπορώ να έχω καλύτερο φαγητό αν το ετοιμάζω μόνος μου.
Πλέον έχω κόψει και τα διάφορα σαβουροσνάκς, τα αντικατέστησα με σνακς απο μπρόκολο, καρότα, τοματίνια, κίτρινο τυρί, κλπ

Πάντως μια μεγάλη διαφορά στην κουλτούρα, στην Ελλάδα ήταν ντροπή το ταπεράκι. Στην Ευρώπη πάλι είναι το στάνταρντ, αν σκας κάθε μέρα στην δουλειά με έτοιμο σάντουιτς σε θεωρούν θύμα και σε κοιτάνε λες και είσαι εξωγήινος.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 07 Μαρ 2015, 14:18

Το ταπεράκι πάντως παλαιότερα ήταν ανάρπαστο από την δεκαετία του 80 και του 90 εγκαταλείφθηκε τελείως. Εδώ δεν είναι ντροπή είναι συνήθεια, όλοι φέρνουν έτοιμο φτιαχτό φαγητό από το σπίτι, γιατί κοστίζει λιγότερο και φυσικά είναι πιο υγιεινό. Βασικά αυτό που μου την σπάει εδώ, είναι άλλα πράγματα, πχ να φυσάει όσο μπορεί δυνατά ο καθένας την μύτη λες και κλάνει , να βγάζει τα παπούτσια του ή να πίνει μπύρες και να ζέχνει ολόκληρο το λεωφορείο και το τρένο. Ακόμη στον δρόμο πολλά ξερατά, να μυρίζει και να βρωμοκοπάει κάτουρο και πολλές χλέπες στο δρόμο.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 07 Μαρ 2015, 14:22

Perseus έγραψε:στα παντα ,τωρα προσπαθω να κοψω το καπνισμα ,αλλα οπως ειπα και σε αλλο νημα δεν βοηθαει ο καιρος.

Σουβλακι εχω να φαω 2 χρονια, αρκετο φαι παιρνω απο το μαγαζι που δουλευω (πεινιρλι που περισσευουν -τις παλιες ζυμες τις φτιαχνω ψωμι) θελω 5 ευρω βενζινα την ημερα ,15 ευρω τσιπουρο την εβδομαδα και 25 ευρω τον μηνα για τα γατια(4+)
και παλι καλα ,τα προηγουμε να χρονια που δεν ειχα δουλεια απορω και εγω πως την εβγαζα.

Μετα απο 7 χρονια πηγα σε ταβερνα (2 ατομα 20 ευρω μην φανταστειτε τιποτα τρελλο)
το κακο ειναι οτι σημερα ο εργοδοτης εβαλε πωλητηριο για το μαγαζι.

Μην μου τα θυμίζεις αυτά, γάμησέ τα, δεν είναι ζωή αυτή. Κάνε υπομονή και κουράγιο Περσέα.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 07 Μαρ 2015, 15:18

Metranion έγραψε:Το ταπεράκι πάντως παλαιότερα ήταν ανάρπαστο από την δεκαετία του 80 και του 90 εγκαταλείφθηκε τελείως. Εδώ δεν είναι ντροπή είναι συνήθεια, όλοι φέρνουν έτοιμο φτιαχτό φαγητό από το σπίτι, γιατί κοστίζει λιγότερο και φυσικά είναι πιο υγιεινό. Βασικά αυτό που μου την σπάει εδώ, είναι άλλα πράγματα, πχ να φυσάει όσο μπορεί δυνατά ο καθένας την μύτη λες και κλάνει , να βγάζει τα παπούτσια του ή να πίνει μπύρες και να ζέχνει ολόκληρο το λεωφορείο και το τρένο. Ακόμη στον δρόμο πολλά ξερατά, να μυρίζει και να βρωμοκοπάει κάτουρο και πολλές χλέπες στο δρόμο.

Εσύ πώς τα καταφέρνεις και βρίσκεσαι πάντα σε τέτοιου είδους μέρη? Τη μια με τον άλλον που την έπαιζει μπροστά σας, τώρα με τα ξερατά και τις χλέπες στο δρόμο...
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Επιστροφή σε “Οικονομία”