Προέλλην έγραψε:Έχω τελείως διαφορετική εικόνα. Στα περισσότερα κρατικά ΙΕΚ δεν γίνεται καθόλου μάθημα, στα δε ιδιωτικά ότι απόδοση και να έχεις δεν σε διώχνουν. Και στα δύο, οι εξετάσεις κρατικής πιστοποίησης είναι αστείες και σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζουν ότι ξέρεις στ αλήθεια την ύλη. Επίσης, το πρακτικό κομμάτι είναι επίσης αστείο. 1ον, είναι πολύ μικρό σε διάρκεια, και 2ον είναι εντελώς διαδικαστικό, χωρίς να υπάρχει κάποιο σαφές πλαίσιο και μεθοδολογία εκεί που θα κάνεις την πρακτική να μάθεις στ αλήθεια το επάγγελμα, στο 99,99% σε χρησιμοποιούν ως τζάμπα/φθηνό εργατικό δυναμικό, με αντάλλαγμα μιά τυπική βεβαίωση.
Η τεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα απλά δεν υφίσταται, μιλάμε για ανέκδοτο. Είναι κάτι που σε σημαντικό βαθμό πας να περάσεις 2-3 χρόνια για να λες ότι κάνεις κάτι και να καθυστερήσεις να γραφτείς μακροχρόνια άνεργος.
Δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά έχω κάποιους γνωστούς που έμαθαν κάτι σε ΙΕΚ και δούλεψαν πάνω σε αυτό αργότερα. Σίγουρα θα μετεκπαιδεύτηκαν και στην δουλειά αλλά για να τους πήραν κάτι θα είχαν μάθει και από το ΙΕΚ.