Λαχουρένιος έγραψε:Προέλλην έγραψε:Ακριβώς όπως δεν σε υποχρεώνει κανείς να μείνεις στα Γρεβενά και πας Θεσσαλονίκη ή Αθήνα για δουλειά και ζωή, έτσι δεν σου απαγορεύει να πας και σε μία χώρα της Ε.Ε. όπου δουλειές και ποιότητα ζωής. Δεν ζούμε στον 1970 με τα τραίνα τους καζατζήδηδες κλπ
Αυτό κατάλαβες ότι σου λέω?
.gif)
Δεν είναι κατακριτέο να μεταναστεύει κάποιος για μια καλύτερη ζωή, ούτε καν να έχει άποψη για τα πολιτικά πράγματα μιας χώρας για την οποία δεν ζει.
Το κατακριτέο είναι που συκοφαντείς όσους επικρίνουν την κυβέρνηση ενώ δεν έχεις ιδέα για την ζωή στην χώρα για να καταλάβεις το POV τους και εκθειάζεις την κατάσταση στην Ελλάδα ενώ δεν θα επέστρεφες ούτε με σφαίρες.
Όλα λάθος. Δεν εκθειάζω την κατάσταση, ακριβώς το ότι κράζω την κατάσταση είναι αυτό που ερεθίζει εδώ μέσα
Αυτό που λέω απλά είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Μητσοτάκης είναι καλύτερη ρεαλιστική επιλογή, συγκριτικά πάντα με τις άλλες. Κακή, αλλά με διαφορά η καλύτερη.
Ξαναθυμίζω ότι όταν έγραψα ότι η η ΝΔ ως οργανισμός, όπως και όλα τα λοιπά κόμματα, είναι εν πολλοίς συμμορία και ότι πολύ έκανε η ΕΥΠ υπό τον Πρωθυπουργό που τους παρακολουθούσε, δέχτηκα επιθέσεις
Όσο και καλά να πήγαινε η κατάσταση στην Ελλάδα, σε μία περιφερειακή χώρα της Δύσης, στον πυρήνα της θα πήγαινε πολύ καλύτερα, με μεγαλύτερες απολαβές, περισσότερες ευκαιρίες καριέρας, καλύτερη ποιότητα ζωής (εδώ είναι που ερεθίζεστε ιδιαίτερα

), κλπ. Πάντοτε έφευγε και και θα φεύγει κόσμος απο την περιφέρεια προς το κέντρο. Είτε τοπικά, πχ ΕΛ επαρχία προς μεγάλα αστικά κέντρα, είτε υπερεθινικά, απο μία υπανάπτυκτη χώρα προς άλλες πιο ανεπτυγμένες, είστε στο μέλλον απο την Γη προς τον Άρη
Αν θέλετε να γίνετε ανεπτυγμένη χώρα, να αρχίσετε να φέρεστε καταλλήλως, όσοι τουλάχιστον έχετε βασική αίσθηση των πραγμάτων, γιατί κανένας πολιτικός που ζητά και έχει ανάγκη την ψήφο του μέσου ΕΛ δεν θα σας σώσει. Για αρχή, στοπ στις μογγολιές στα δημόσια πανεπιστήμια, στόπ στην φοροδιαφυγή και στην δικαιόλογησή της, στοπ να πετάτε το σκουπιδαριό όπου να ναι, στοπ στην οδήγηση μετά απο ένα τσιπουράκι, στοπ στην υπέρβαση των ορίων ταχύτητας για λίγο, στοπ εδώ, εκεί, παραπέρα, παντού, γενικά σε ότι ξέρετε ως κανονικότητα, μαγκιά, αλανιά, καραμπουζουκλιά.
Λαχουρένιος έγραψε:Λίγη σημασία έχουν αυτά φυσικά, γιατί εδώ το θέμα είναι ότι αρκετοί, στ αλήθεια πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να ζείτε ζωή Ελβετού αν δεν σα χαντάκωνε ο Μητσοτάκης
Όπως έγραψα και στο άλλο νήμα, ζούσαμε ήδη καλύτερα από σήμερα πριν εκλεγεί ο Μητσοτάκης και αναφέρομαι σε μια εξαετία πίσω και όχι πριν 50 χρόνια.
ΟΚ, άποψή σου. Δεν έχει παραπάνω βαρύτητα απο του Χ ή Υ επαγγελματία/εργαζόμενου συνομιλητή μου στην Ελλάδα. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι δεν έχω τόσους άνεργους γνωστούς και φίλους όπως πριν 6 χρόνια, άτομα σε αδιέξοδο και πλήρη παρακμή, έχουν καλύτερες απολαβές, ζούνε σε καλύτερα σπίτια, κλπ, έστω κι αν δεν εκπληρώνονται οι ινσταγκραμικές τους ονειρώξεις.
Σε αυτό το επίπεδο, επί τσίφρα υπέφερε ο κοζμάκης στην Ελλάδα. Ειδικά στην αρχή όπου έπαιξε παραμύθα δήθεν άλλης λάητ πορείας, κλπ. Δεν έχω ξαναδεί τόση μιζέρια και τριτοκοσμικότητα στην ζωή μου, και είχα δικό μου άτομο στα νοσοκομεία του πολάκη, σε θαλάμους 16 ατόμων, με τουαλέτες να τρέχουν κατουρλιά, λελέ αδιάφορους γιατρούς και νοσοκόμες, λες και είσουν στην κούνα φάση.
Εννοείται ότι αφούτου άρχισε ο τσίφρας να εφαρμόζει νεοφίλ πολιτικές άρχισε να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, παρ όλα τα σκάνδαλα και τις εκατόμβες νεκρών της διαχείρισής του. Την φυσική αυτή πορεία ακολουθίας χρηστών οικονομικών πολιτικών, συνεχιζει και ο Μητσοτάκης.
Αυτά απο τα ανέκδοτα στοιχεία, γιατί στα επίσημα στατιστικά στοιχεία βλέπουμε την μακροοικονομία να τα πηγαίνει εξαιρετικά. Πλεονάσματα, πρόωρες αποπληρωμές χρέους, μειωμένη ανεργία, κλπ. Το αν αυτό οφείλεται στους κινέζους και στους ισραηλινούς που αγοράζουν σπίτια ή σε ελληνική σίλικον βάλεϊ, είναι κατ αρχήν λεπτομέρεια. Ότι είναι δυνατόν γίνεται. Με ότι υλικό έχεις θα δουλέψεις, και τον τάδε συνδικαλιστή και τοπάρχη, και τον δείνα εργοδότη και εργαζόμενο, ότι μπορείς θα κάνεις, σημασία έχει η πορεία προς τα εμπρός, ανεξαρτήτως του βήματος.
Στο ρεζουμέ, δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε ικανή μάζα για να παρετε την εξουσία, είτε για τον παράδεισο επί σύριζα, πόσο δε μάλλον για το αν εφαρμόσει κεντρικά σχεδιασμένη τύπου πολεμική οικονομία ο άεργος μπούλης μετα πουράκια στου Ντ Α Κάπο του περισσού, ή αν σφίξει αρκετά τα φρύδια η τρελέγκο ή τα πεί ωραία ο μυτόγκας βολεμένος γαμπρός με τον κόκκινο γιακά.
Στα χειρότερα, το 1/3 των ψηφοφόρων θα δηλώνει στις δημοσκοπήσεις Μητσοτάκη Σωτήρα Ολέ, και στις εκλογές, θα δούμε επακριβώς.