Άντρες και χορός

Ελληνική και ξένη μουσική.
Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Άντρες και χορός

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 03 Δεκ 2021, 22:35

nemo έγραψε:εγω θα γινω σπαστικος και θετω το ερωτημα γιατι αυτη η διαφοροποιηση της μουσικης
και του χορου απο που πηγαζει ; απο τι ακριβως προερχεται κλπ κλπ
κολλημενοι σαν τοστ ! ξεκολλητοι αλλοι κουνουν το σωμα αλλοι τα ποδια κλπ κλπ

Βασικοί ρυθμοί σε πετυχημένες διαφημίσεις και τριμερείς ρυθμοί λάτιν, αντιστοιχούν στους χτύπους της καρδιάς.

... και φασιστικά εμβατήρια που νεκρώνουν τη λογική και τη σκέψη, ομοίως προέρχονται...
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 04 Δεκ 2021, 09:47

NikosVy έγραψε:
nemo έγραψε:εγω θα γινω σπαστικος και θετω το ερωτημα γιατι αυτη η διαφοροποιηση της μουσικης
και του χορου απο που πηγαζει ; απο τι ακριβως προερχεται κλπ κλπ
κολλημενοι σαν τοστ ! ξεκολλητοι αλλοι κουνουν το σωμα αλλοι τα ποδια κλπ κλπ

Βασικοί ρυθμοί σε πετυχημένες διαφημίσεις και τριμερείς ρυθμοί λάτιν, αντιστοιχούν στους χτύπους της καρδιάς.

... και φασιστικά εμβατήρια που νεκρώνουν τη λογική και τη σκέψη, ομοίως προέρχονται...

αν καταλαβα καλα ακριβως το αντιθετο θα ελεγα με μια μικρη επιφύλαξη
και γιατι η λογικη να εχει σχεση με την μουσικη; ... μαλλον αυτο που συζητουμε ειναι η πειθαρχια
των κινησεων
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 04 Δεκ 2021, 11:09

NikosVy έγραψε:Βασικοί ρυθμοί σε πετυχημένες διαφημίσεις και τριμερείς ρυθμοί λάτιν, αντιστοιχούν στους χτύπους της καρδιάς.

nemo έγραψε:αν καταλαβα καλα ακριβως το αντιθετο θα ελεγα με μια μικρη επιφύλαξη
και γιατι η λογικη να εχει σχεση με την μουσικη; ... μαλλον αυτο που συζητουμε ειναι η πειθαρχια
των κινησεων

0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 04 Δεκ 2021, 12:31

Για βγάλτε συμπέρασμα. :fico:

0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 04 Δεκ 2021, 12:49

NikosVy έγραψε:Δεν σας ενδιαφέρουν αυτά. Θέλετε τα μονολιθικά πολιτικά σας.

Γιατί το λες αυτό;
Προσωπικά έχω παρακολουθήσει δυο φορές κλασικό μπαλέτο.
Μια φορά στην πηγή του (στα Μπολσόι τη ''Λίμνη των κύκνων'') και μια φορά στη λυρική (τον ''Δον Κιχώτη'') αλλά και τις δύο φορές με πήρε ο ύπνος.
Δε λέω ότι ήταν βαρετό θέαμα αλλά η μονοτονία του να πηδάνε μια από εδώ και μια από εκεί κάτι χορεύτριες με φουρό και στα πρόθυρα της νευρικής ανορεξίας και κάτι χορευτές με κολάν μέσα στον κώλο δεν ήταν οπτικά και ότι το καλύτερο για έναν άνθρωπο της δράσης όπως εγώ.
Από ό,τι κατάφερα να δω όμως ομολογώ ότι μου άρεσε η όλη φάση γιατί ήταν κάτι σχετικά διαφορετικό από τα θεάματα που συνήθως παρακολουθώ (φόρμουλα 1, μοτο GP, πανηγύρια και σκυλάδικα στην εθνική Καλαμάτας-Τρίπολης).
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Alien_ex_forums
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Alien_ex_forums » 04 Δεκ 2021, 13:16

bizeli έγραψε:
Alien_ex_forums έγραψε:Πρόλαβα τα 80s όπου χορεύαμε με τα κορίτσια.
Μετά ήρθαν τα 90s όπου χόρευε ο καθένας μόνος του (αλλά τουλάχιστον χόρευαν).
Μετά ήρθαν τα 00s όπου πολλοί δεν χόρευαν, αλλά τουλάχιστον έβλεπαν τους κάποιους λίγους που το τολμούσαν.
Προχθες ήμουν με κάτι φίλους μιλλένιαλς, που τους έλεγα ότι στα 80s και στα 90s χόρευα. Με κορόιδεψαν και μου είπαν ότι τους λέω ψέμματα. Λες και ήταν κάποιο κατόρθωμα για το οποίο αξίζει να καυχηθεί κανείς.

Νομίζω ότι και τώρα πλέον άρχισε να ξαναχορεύει ο κόσμος.
Και τα social media βοήθησαν σε αυτό.

Πάντως ο χορός είναι να το έχεις και λίγο.

Δεν με νοιάζει αν το έχω ή όχι. Για την ακρίβεια δεν το έχω με τους παραδοσιακούς χορούς.

Αλλά όταν χτυπιέμαι με trance , με ενδιαφέρει να περνάω καλά.
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 04 Δεκ 2021, 15:55

Ραν ταν πλαν έγραψε:Δε λέω ότι ήταν βαρετό θέαμα αλλά η μονοτονία του να πηδάνε μια από εδώ και μια από εκεί κάτι χορεύτριες με φουρό και στα πρόθυρα της νευρικής ανορεξίας και κάτι χορευτές με κολάν μέσα στον κώλο δεν ήταν οπτικά και ότι το καλύτερο για έναν άνθρωπο της δράσης όπως εγώ.
Από ό,τι κατάφερα να δω όμως ομολογώ ότι μου άρεσε η όλη φάση ,,,,

Αυτό συμβαίνει επειδή όπως έγραψα παραπάνω, ορισμένοι ρυθμοί στηρίζονται στο ρυθμό του χτύπου της καρδιάς, επομένως η καρδιά προσαρμόζεται στη μουσική, μέσω εγκεφάλου που την ακούει, σαν να έχει έναν βηματοδότη. Ο συνθέτης δεν κρατάει ακριβώς τον ίδιο ρυθμό, υπάρχει κυματισμός, υπάρχει κορύφωση και υπάρχει γαλήνη, ανακούφιση, λύση. Εκεί καμιά φορά μπερδεύεται η καρδιά μέσω εγκεφάλου και μειώνει τους χτύπους, πέφτει η πίεση και στην καλύτερη περίπτωση έρχεται ύπνος.

Υπάρχει και άλλο σενάριο. Πέφτουν οι χτύποι, πέφτει κατακόρυφα η πίεση. Το έπαθε μία γυναίκα δίπλα μου που έβλεπε όπερα, έπεσε σαν αναίσθητη. Πλάκωσαν όλοι επάνω της με μπουκαλάκια νερό και της έκαναν αέρα. Τους φώναξα να μην της κάνουν τέτοια και προς θεού μην τις δίνουν νερό, γιατί τα επόμενα στάδια είναι εμετός και κατούρημα, και να φωνάξουν αμέσως ασθενοφόρο, πράγμα που έγινε. Σε τέτοιες περιπτώσεις πάνε τον άνθρωπο σε νοσοκομείο, του βάζουν λίγο ορό και σε λίγο είναι περδίκι.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 04 Δεκ 2021, 19:44

NikosVy έγραψε:Δεν σας ενδιαφέρουν αυτά. Θέλετε τα μονολιθικά πολιτικά σας.

Έλα τώρα. Ακόμα και σε αυτό το νήμα πρέπει να μεταφέρουμε έχθρες και διχόνοιες;
Άλλωστε το ενδιαφέρον του καθενός δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζει με το ενδιαφέρον του άλλου.
Ειδικά σε ένα τέτοιο νήμα.
Βλέπεις εγώ τι χορούς βάζω. Για τους περισσότερους μπορεί να είναι ο "πάτος". Αλλά κι εμένα τι με νοιάζει; Εμένα μου αρέσουν.
Εσύ την βρίσκεις με τους λάτιν χορούς.
Και τι έγινε;
Νομίζω το νήμα είναι ανοιχτό να εκφράσει ο καθένας τα σώψυχά του. Το ίδιο δεν κάνει η μουσική και ο χορός; Πώς να τα κλείσεις σε αυστηρά πλαίσια;

Εγώ μη σου πω ότι έπρεπε να μας βάλεις και κανένα βίντεο από σένα (έστω και καμουφλαρισμένος) να σε δούμε να χορεύεις. Γενικά απ' ότι έχω καταλάβει είσαι και μουσικός;
Αν ναι πώς και δε μας έχεις δείξει κάποιο δείγμα γραφής; Εγώ θα ήθελα πολύ να μοιραζόμαστε τις κλίσεις που έχει ο καθένας.
Εγώ αν ήμουν μουσικός θα σας είχα ταράξει με τα τραγούδια μου. Δυστυχώς δεν ξέρω να παίζω κάποιο όργανο.

Τέλος πάντων, νομίζω κατάλαβες τι θέλω να πω.
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 04 Δεκ 2021, 19:48

Alien_ex_forums έγραψε:Δεν με νοιάζει αν το έχω ή όχι. Για την ακρίβεια δεν το έχω με τους παραδοσιακούς χορούς.

Αλλά όταν χτυπιέμαι με trance , με ενδιαφέρει να περνάω καλά.

Εγώ πάντως όταν είπα "να το χεις" δεν εννοούσα για τους άλλους. Για το πώς θα φαίνεσαι στους άλλους δλδ.
Αλλά ακόμα και για σένα τον ίδιο και για να περάσεις καλά πρέπει να σου βγαίνει λίγο ο ρυθμός.
Εγώ είμαι τελείως μαγκωμένη. Μπορεί να τρελαίνομαι όταν ακούω ένα τραγούδι αλλά να μην ξέρω πώς να το χορέψω.
Οπότε πώς περνάω καλά έτσι; Όσο θα ήθελα τέλος πάντων.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 04 Δεκ 2021, 19:59

Εμένα πάντως το παράπονό μου είναι που όλη διασκέδασή μας συνδέεται μόνο με φαΐ ή καφέ.
Ποτέ κανείς δε λέει "πάμε για χορό".

Θα μου πεις πού υπάρχουν τέτοια μαγαζιά; Και αν υπάρχουν θα είναι ή σε στυλ μπουζούκια/κλαμπ ή θα πρέπει να συνδέεται με κάποιο event.
Όπου οι μισοί θα κάθονται και θα μιλάνε, λες και δεν υπάρχουν άλλες ευκαιρίες να τα πεις με κάποιον, οι άλλοι μισοί θα τρώνε και κανά 2-3 θαρραλέοι ίσως σηκωθούν να χορέψουν.

Αν κάποιος θέλει να αποκλειστικά να βγει να χορέψει δεν παίζει.
Μόνο αν γραφθεί σε χορευτικό σύλλογο ή μόνος του στο σπίτι.
0 .

Επιστροφή σε “Μουσική”