Συζητήσεις για ποια μουσική θέλετε να κάνουμε εδώ μέσα;

Ελληνική και ξένη μουσική.

Συζητήσεις για ποια μουσική θέλετε να κάνουμε εδώ μέσα;

Κλασσική μουσική γενικά
1
7%
Κλασσική μουσική και κυρίως όπερα
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Κλασσική μουσική και λίγη όπερα
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Αρμονία, Σύνθεση Μουσικής αλλά και Κλασσική Μουσική με λίγη Όπερα
1
7%
Μπουζούκια
1
7%
Ελαφρά τραγούδια μιας παλιάς εποχής (π.χ. «Άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα»)
1
7%
Λαϊκά
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Βυζαντινή μουσική – Ψαλτική.
2
14%
Πιάνο
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Άλλα μουσικά όργανα
1
7%
Ροκ/Τζαζ (αλλά σοβαρές συζητήσεις, όχι απλές αναρτήσεις youtubes)
1
7%
Όλα τα είδη μουσικής (πολύ γενικός όρος- πάντως σοβαρές συζητήσεις, όχι απλές αναρτήσεις youtubes)
2
14%
Δεν θέλω συζητήσεις για μουσική, θέλω ελαφρές συζητήσεις για ΣΥΡΙΖΑ,
1
7%
Novartis, Πετσίκη με μεταμεσονύκτιες αναρτήσεις νημάτων του κράχτη, μόνο για τέτοια θέματα που απασχολούν πραγματικούς άνδρες.
3
21%

Σύνολο ψήφων: 14

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Συζητήσεις για ποια μουσική θέλετε να κάνουμε εδώ μέσα;

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 09 Μαρ 2020, 14:17

itteithe έγραψε:Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, μια εκλαϊκευμένη εισαγωγή πάνω στην αρμονία, αντίστιξη και φούγκα, ώστε να μπούμε στο νόημα για να προχωρήσουμε στα της κλασικής μουσικής και κατ' επέκταση κάθε μεταγενέστερου μουσικού είδους. Αν υπάρχει γνώστης/γνώστρια της μουσικής θεωρίας για να μας κάνει μια τέτοια εισαγωγή, θα παρακολουθούσα με μεγάλη προσοχή το σχετικό νήμα.

tensor έγραψε:
NikosVy έγραψε:Τι λέτε;

Το είδος που με ενδιαφέρει θα μπορούσε να πάει στο «άλλα μουσικά όργανα» αλλά επειδή είναι το μείζον όργανο δε θα το έβαζα με όλα τα υπόλοιπα. Είναι κατηγορία από μόνο του, όπως το πιάνο. Φέρει όμως μερικούς αιώνες ρεπερτορίου επιπλέον σε σχέση με το πιάνο (από την Αναγέννηση ως σήμερα).

Υπάρχουν θέματα που μπορούν να περιληφθούν σε ένα κύκλο συζητήσεων που να περιλαμβάνουν
α) Εκλαϊκευμένη θεωρία Μουσικής,

β) Το σολφέζ της Δυτικής Μουσικής για το οποίο δυσανασχετούν οι ψάλτες της Βυζαντινής Μουσικής που το λένε «κλίμακα» και υποχρεώνονται να εξετάζονται στο σολφέζ ως «σολφέζ» βάσει διατάγματος του 1957

γ) Το πιάνο απλά σαν σημείο αναφοράς, για τη βάση του συστήματος της δυτικής μουσικής

δ) Τη δομή του μουσικού κομματιού, το πως φτιάχνεται για να κεντρίζει ενδιαφέρον

ε) Τους βασικούς ρυθμούς που επικρατούν στα «πολιτικά συνθήματα», στις «εργατικές διαδηλώσεις», στις «διαφημίσεις στην τηλεόραση», στους αγρίους και στους δούλους στο παρελθόν που τραγουδούσαν μονότονα κατά τη διάρκεια της εργασίας και που αντιστοιχούν περίπου στους χτύπους της καρδιάς γι’ αυτό και συμβαίνει μερικές φορές σε θεατές μουσικών εκδηλώσεων να πέφτει υπερβολικά η πίεση και να τους μεταφέρει το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο (η καρδιά μπερδεύεται και αισθάνεται τη μουσική σαν «εξωτερικό βηματοδότη»)

στ) Τις διαφορές της μουσικής παιδείας στα Ωδεία και στα Πανεπιστήμια, τα συμφέροντα κλπ

ζ) Μουσική και Πολιτική (αρχές 20ου αιώνα έως Ψυχρό Πόλεμο)

Υπάρχουν ειδικά φόρουμ με περιχαρακωμένα όρια (λ.χ. βυζαντινής μουσικής αλλά και λοιπής μουσικής) όπου με το που θα μιλήσει κανείς διαφορετικά από την κυρίαρχη άποψη πέφτει μπαν. Αλλά και ένα αμερικάνικο νομίζω Πιάνο Φόρουμ πολύ καλό αλλά δεν είναι για αρχαρίους.

Το πρόβλημα συνοψίζεται όμως στο α) Πόσοι μπορεί να ενδιαφέρονται, και β) Πως μπορεί αυτό να γίνεται διαδραστικά. Ορισμένα προγράμματα όπως το Sibelius 6 και 7 δεν εμφανίζονται σε ένα Φόρουμ σαν και αυτό. Εξαγωγή από Sibelius γίνεται σε άλλη μορφή ως PDF (άχρηστο αφού δεν θα ακούγεται) και Midi (ούτε ξέρω αν ακούγεται στο Φόρουμ, αλλά και εμένα μου βγαίνει περίεργο και αλλοιωμένο σε τελείως άλλη θέση οι νότες).

Απλά να γίνεται μια παρουσίαση της εκλαϊκευμένης Θεωρίας Μουσικής για να την παρακολουθούν 1-2 ενδιαφερόμενοι ίσως δεν έχει αξία αν δεν είναι μάλιστα διαδραστικό πάνω στο παρουσιαζόμενο πεντάγραμμο (όπου σε ιδανική περίπτωση θα έπρεπε να δοκιμάζει κανείς να αλλάξει κάτι για να δείξει ή για να πειραματιστεί πως ακούγεται και να ρωτήσει σχετικά). Στο παλιό Φόρουμ κάποιος είχε γράψει κάποτε ένα μεγάλο ποστ για τους Νεοέλληνες Συνθέτες μέχρι και σημερινούς, αλλά αυτό χάθηκε (το είχα αντιγράψει και δεν κατάφερα να βρω που το αντέγραψα παρόλες τις προσπάθειες και τις μεθόδους αναζήτησης που χρησιμοποίησα, ίσως κάτι να έγινε με κάποιο παλιό σκληρό δίσκο). Στο συγκεκριμένο νήμα που κάποιος παλιά το έγραψε με ζήλο, όπως φαίνεται, και το διάβασα μερικά χρόνια αργότερα, κανένας δεν έκανε σχόλιο και έτσι εγκαταλείφθηκε.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
Αγις
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Αγις » 09 Μαρ 2020, 15:15

R & B

* Ρεμπετικο & Blues
0 .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 15 Δεκ 2021, 20:31

Τρομάρα σας!
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 15 Δεκ 2021, 20:36

Lo-fi, μόνο
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 15 Δεκ 2021, 21:04

Εικόνα

Αυτό δεν το είχα γράψει πριν 27 λεπτά που γράφει ο Λογοκριτής, αλλά πριν 10 λεπτά.

Μουσική δεν θα μάθετε με τις κουτοπονηριές σας. Αναλυθείτε πρώτα, να καταλήξετε τι θέλετε και μετά ελάτε.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 15 Δεκ 2021, 21:23

εγω ψηφισα βυζαντινη
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 15 Δεκ 2021, 23:45

nemo έγραψε:εγω ψηφισα βυζαντινη

και πως φαντάζεσαι να γίνει εδώ μέσα η βυζαντινή;

Με την ευκαιρία συμφωνείς εσύ με τον αποσχηματισμό που έκανε το Πατριαρχείο στον Χρύσανθο εκ Μαδύτου (θεμελιωτή της σύγχρονης ας πούμε βυζαντινής μουσικής), με το αιτιολογικό ότι εμπνεόταν από ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης; Μέχρι την εποχή εκείνη μάθαιναν οι ψάλτες επί 10 χρόνια πως να ψέλνουν. Και μετά τον αποκατέστησαν.

Τους τα είχα πει και μου είπαν "εσύ δεν είσαι για ψάλτης, εσύ αφήνεις τον τόνο τόσο ψηλά που δεν μπορεί να τον πιάσει ο παπάς".
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 17 Δεκ 2021, 10:11

Είχα και εγώ παρασυρθεί στο παρελθόν να παρακινήσω και άλλους να γράψουμε κάτι διαδραστικά στη Μουσική, να κινητοποιήσουμε ένστικτα και τάσεις προς κάτι το ωραίο, κάτι που εξυψώνει τον άνθρωπο (Μουσική), να καταλάβουμε ορισμένους μηχανισμούς, πως λειτουργούν, να φέρει κανείς εμπειρίες του και να τις συζητήσουμε, να τις βάλουμε σε ένα δρόμο ώστε να βγαίνει ένα συμπέρασμα κάθε φορά και να μην καταλήγουμε στην ανάρτηση σαν σε μπάζα σκουπιδιών να πετάει κανείς ένα youtube με μπουζουκοτράγουδα και να τερματίζει τη συζήτηση.

Όμως είχα ξεχάσει κάτι που είναι βασικό. Στους χώρους αυτούς επικρατεί το ένστικτο του μπουλουκιού. Επικρατεί ένα σύνθημα, που τώρα δεν είναι το σκίσιμο των Μνημονίων αλλά η αποτροπή από το να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί ώστε να νοσήσει και οι περισσότεροι, αν δεν καταλήξουν, να μείνουν με κουσούρια στην υπόλοιπη ζωή τους. Αυτή είναι η μεγάλη «μαγκιά» σήμερα. Το αν θα χρησιμοποιούνται βρισιές και πολύ περισσότερο αν θα θίγονται πρόσωπα της οικογένειας του χρήστη για να τον προσβάλουν, να τον αποθαρρύνουν, να τον κάνουν να σιωπήσει, έχει δευτερεύουσα σημασία. Ίσως και αυτό όμως να είναι το ζητούμενο. Γιατί οι δημοσκοπήσεις στο elefthero βγάζουν τρομερά πράγματα. Π.χ. σε δημοσκόπηση «Ποιος είναι ο πιο μάγκας, ο Ερντογάν ή ο Καμμένος;» το αποτέλεσμα ήταν 50%-50%.

Κανένας συντονιστής δεν θα βάλει σε τάξη έναν χαμό που θα δημιουργηθεί σε μια συζήτηση. Αυτοί που οργανώνουν βρισιές εναντίον ενός χρήστη και βρισιές για το συγγενικό του περιβάλλον (βλ. δική μου εμπειρία) έχουν τη δυνατότητα να συνασπίζονται, έχουν ένα πλεονέκτημα ότι αυτός ο στόχος (της προσβολής) είναι ο στόχος που έχουν βάλει στη ζωή τους, και επιπλέον είναι περιζήτητοι αυτοί φασιαριόζοι γιατί δίνουν ώθηση και ανεβάζουν την ιστοσελίδα σύμφωνα με μελέτες που θα δείτε αν πληκτρολογήσετε το Search Engine Optimization (Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης) της Google.

Επομένως, ποτέ, μα ποτέ, μην βγάζετε από την παράβλεψη αυτούς που έχετε βάλει «σε παράβλεψη»
Εικόνα
0 .

Επιστροφή σε “Μουσική”