Βραβευμενο φιλμ Αθωνιαδας σχολής

Τα πάντα για το θέατρο, την τηλεόραση και την έβδομη τέχνη.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Βραβευμενο φιλμ Αθωνιαδας σχολής

Δημοσίευσηαπό pluton » 02 Ιουν 2017, 17:24

Λαχουρένιος έγραψε:Επεσες εξω, σε μεικτα σχολεια πηγαιναν οι γονεις μου οπως και οι περισσοτεροι συνομιληκοι τους, και ειναι πανω απο 60.

Η μεγαλυτερη υπηρεσια που προσφερει ενα σχολειο ειναι η κοινωνικοποιηση με παιδια του ιδιου και του αλλου φυλου. Η Αθ. Σχολη ειναι ενα εκκλησιαστικο περιβαλλον θερμοκηπιου, αποκομενο απο την κοινωνια. Θα βγουν τα παιδια απο εκει 18 χρονων και δε θα εχουν ανταλλαξει μια κουβεντα με ενα κοριτσι. Για φιλια και αγκαλιες δεν το συζηταμε. Πολυ κριμα.

Επειδη θελω να ειμαι δικαιος, βαζω στα θετικα του σχολειου το ωραιο περιβαλλον με το πρασινο. Το επιπεδο σπουδων δεν μπορω να το κρινω, ισως ειναι οντως υψηλο.

Αν οι γονείς σου είναι πάνω από 60 γεννήθηκαν μεταξύ 1950-1960 ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πήγαιναν σε μικτό σχολείο (στο δημοτικό ναι πήγαιναν).

Τα παιδιά αυτά όπως σου έγραψα 4 μήνες τον χρόνο ζουν στα χωριά τους και στις οικογένειές τους, γνωρίζουν πολύ καλά το άλλο φύλλο....

Επειδή τα συναντώ αυτά τα παιδιά όταν πηγαίνω στο ΑΟ ( Σαββατοκύριακα πάνε σε μοναστήρια και σκήτες, τα συναντάς δηλαδή στα λεωφορεία, τα καραβάκια κλπ) έχουν μια αθωότητα που σε συγκινεί λες και έχουν βγει από ένα χώρο αγάπης, είναι χαρούμενα, προσεχτικά στους τρόπους τους, νοικοκυρεμένα, πεντακάθαρα.... είναι να χαίρεσαι να τα βλέπεις.... οι σχέσεις τους είναι αδελφικές υπάρχει μεγάλη προσέγγιση μεταξύ τους, παίζουν, γελούν, σέβονται.

Απ ότι είδες είναι πολύ κοντά στις τεχνολογίες, η σχολή τους έφτιαξε ταινία που βραβεύτηκε (ξέρεις κάτι ανάλογο από τα σχολεία της συμφοράς που πάνε τα παιδιά μας; εκεί άντε να δεις κανένα φιλμάκι βιασμού μαθήτριας που θα την έχουν τραβήξει με κινητό τα ρεμάλια οι συμμαθητές της), αλλά το αξιοθαύμαστο είναι ότι παρ όλο ότι η δουλειά αυτή έγινε προφανώς υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους, το θέμα της ταινίας είναι η παιδικότητα μέσα σε ένα τέτοιο σχολείο, δηλαδή δεν αποκρύπτουν τον προβληματισμό που κάποιοι μπορεί να έχουν στο μυαλό τους αν δηλαδή μέσα σε μια τέτοια αυστηρή κοινωνία μπορεί να συνυπάρξει και η παιδικότητα ....
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Ιουν 2017, 16:06

pluton έγραψε:Αν οι γονείς σου είναι πάνω από 60 γεννήθηκαν μεταξύ 1950-1960 ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πήγαιναν σε μικτό σχολείο (στο δημοτικό ναι πήγαιναν).

Δεν ξερω σε ποιο σχολειο πηγαιναν θες να μου πεις? Αφου εκει γνωριστηκαν :LoL:

Τα παιδιά αυτά όπως σου έγραψα 4 μήνες τον χρόνο ζουν στα χωριά τους και στις οικογένειές τους, γνωρίζουν πολύ καλά το άλλο φύλλο....

Ναι, αφου τους αλλους 8 μηνες δεν βλεπουν ουτε γυναικεια τριχα και τους εχουν μαθει οι τραγοι οτι το σεξ ειναι αμαρτια.

Επειδή τα συναντώ αυτά τα παιδιά όταν πηγαίνω στο ΑΟ ( Σαββατοκύριακα πάνε σε μοναστήρια και σκήτες, τα συναντάς δηλαδή στα λεωφορεία, τα καραβάκια κλπ) έχουν μια αθωότητα που σε συγκινεί λες και έχουν βγει από ένα χώρο αγάπης, είναι χαρούμενα, προσεχτικά στους τρόπους τους, νοικοκυρεμένα, πεντακάθαρα.... είναι να χαίρεσαι να τα βλέπεις.... οι σχέσεις τους είναι αδελφικές υπάρχει μεγάλη προσέγγιση μεταξύ τους, παίζουν, γελούν, σέβονται.

Απ ότι είδες είναι πολύ κοντά στις τεχνολογίες, η σχολή τους έφτιαξε ταινία που βραβεύτηκε (ξέρεις κάτι ανάλογο από τα σχολεία της συμφοράς που πάνε τα παιδιά μας; εκεί άντε να δεις κανένα φιλμάκι βιασμού μαθήτριας που θα την έχουν τραβήξει με κινητό τα ρεμάλια οι συμμαθητές της), αλλά το αξιοθαύμαστο είναι ότι παρ όλο ότι η δουλειά αυτή έγινε προφανώς υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους, το θέμα της ταινίας είναι η παιδικότητα μέσα σε ένα τέτοιο σχολείο, δηλαδή δεν αποκρύπτουν τον προβληματισμό που κάποιοι μπορεί να έχουν στο μυαλό τους αν δηλαδή μέσα σε μια τέτοια αυστηρή κοινωνία μπορεί να συνυπάρξει και η παιδικότητα ....

Δεν αμφιβαλλω για αυτα, αλλα στερουνται πολλα πραγματα. Μεγαλωνουν σε ενα θερμοκηπιο που δεν εχει σχεση με τον εξω κοσμο.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Ιουν 2017, 16:47

Δεν ξερω σε ποιο σχολειο πηγαιναν θες να μου πεις? Αφου εκει γνωριστηκαν :LoL:

Την εποχή που μου λες ΔΗΜΟΣΙΑ γυμνάσια ΔΕΝ υπήρχαν μικτά, κανένα ιδιωτικό μπορεί.

Ναι, αφου τους αλλους 8 μηνες δεν βλεπουν ουτε γυναικεια τριχα και τους εχουν μαθει οι τραγοι οτι το σεξ ειναι αμαρτια.

Δες όπως σου είπα πέρα από τα παιδιά που βλέπω (τους μαθητές της Αθωνιάδας σχολής) έχω συνταξιδέψει με επισκέπτες οι οποίοι κάνουν προσκυνηματικό ταξίδι όχι μόνο για θρησκευτικούς λόγους αλλά και για δουν συμμαθητές τους ή και δασκάλους τους, πρόκειται για πρώην μαθητές της Αθωνιάδας σχολής, οι οποίοι δεν έγιναν ιερείς ή μοναχοί, οι περισσότεροι παντρεύτηκαν με παιδιά, εγγόνια, την τελευταία φορά γνώρισα έναν τέτοιον από την Κεφαλονιά που ταξίδευε και γι αυτό τον λόγο.

Δεν αμφιβαλλω για αυτα, αλλα στερουνται πολλα πραγματα. Μεγαλωνουν σε ενα θερμοκηπιο που δεν εχει σχεση με τον εξω κοσμο.

Ένας εσώκλειστος μαθητής σε κολέγιο της Ελβετίας στερείται τίποτα; Δες πράγματι στερούνται πχ στερούνται της τηλεόρασης, στερούνται ενοχλήσεις για να γίνουν πρεζόνια, στερούνται την αλητεία.....

Στην σχολή αυτή βεβαίως και δεν γίνεται καζούρα σε καθηγητές, βεβαίως και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, δεν είδα ποτέ μαθητές της Αθωνιάδας να μαλώνουν, βεβαίως δεν βρίζουν ή δεν λένε σεξουαλικά υπονοούμενα ο ένας για τον άλλο....

Σαφώς μεγαλώνουν σε ένα θερμοκήπιο αγάπης, αλληλοσεβασμού, ειλικρίνειας, κατανόησης ναι αυτά δεν υπάρχουν στον έξω κόσμο. Μα ποιος σου είπε ότι το φυσιολογικό είναι ο έξω κόσμος; Το παραφύση είναι.

Όπως σου είπα τα παιδιά αυτά προέρχονται από πολύτεκνες και φτωχές οικογένειες και τους δίνεται η δυνατότητα να σπουδάσουν σε συνθήκες πλουσιόπαιδων. Όταν βγαίνουν στον έξω κόσμο καταλαβαίνουν το μέγεθος του δώρου που τους έγινε. Τα παιδιά αυτά βγαίνουν από την Αθωνιάδα με απείρως περισσότερα προσόντα απ ότι ο μαθητής ενός άλλου γυμνασίου-λυκείου... γνωρίζουν περισσότερα πράγματα και είναι πιο καλά εφοδιασμένοι, πέραν του γεγονότος ότι είχαν την ασφάλεια που τους προσφέρει το περιβάλον, έχουν και την ευκαιρία να μαθητεύσουν δίπλα σε μεγάλες προσωπικότητες κάποιοι από τους οποίους είναι καθηγητές ΑΕΙ και αυτές οι προσωπικότητες έχουν πολύ χρόνο στην διάθεσή τους και τον αφιαιρώνουν στα παιδιά αυτά .

Θα πρέπει να ξέρεις ότι οι αιτήσεις για την Αθωνιάδα είναι απείρως περισσότερες από τις δυνατότητες που έχει η σχολή, έτσι η επιλογή γίνεται επιλεκτικά προτιμώντας όσους έχουν περισσότερη ανάγκη, σε πολλούς δεν δίνεται η ευκαιρία το δώρο που εσύ βλέπεις με μισό μάτι.

Αν μου ζητούσαν να σπουδάσω στην Αθωνιάδα όταν πήγαινα σχολείο θα μου κακοφαινόταν, σήμερα που το βλέπω με τα μάτια της ωριμότητας, πραγματικά θα ήμουν αφάνταστα τυχερός αν είχα αυτή την δυνατότητα, και θα επιρρέαζε προς το θετικό την όλη πορεία της ζωής μου.

Τώρα θυμήθηκα γνώριζα και κάποιον (αυτός είχε ξεφύγει δεν ήταν της εκκλησίας), ήταν υδραυλικός φίλος του πατέρα μου από την Χαλκιδική, ξεχώριζε στην συμπεριφορά, το επίπεδο του πολύ ανεβασμένο, αυτός είχε αναμειχθεί πολύ δραστήρια στην κατοχή με το ΕΑΜ και θυμάμαι μίλαγε για διάφορα πράγματα σχετικά με την Αθωνιάδα, μίλαγε για την αυστηρότητα σε επίπεδο παραπτωμάτων, ναι μου έκανε εντύπωση μια διήγηση που του έβαλε παρατήρηση κατ ιδία ο σχολάρχης για άτοπα κουτσομπολιά που έκανε με συγγενή του συμμαθητή στη σχολή, θυμάμαι ο πατέρας μου τον ρώτησε "εσύ τι έκανες όταν σε παρατηρούσε;" και απάντησε έλεγα "Ήμαρτον, ευλόγησον", αυτό βέβαια είναι ιστορία προπολεμική ... πάντως τώρα που τον σκέφτομαι ήταν ξεχωριστός άνθρωπος, ξεχώριζε το όλο στήσιμό του, η συμπεριφορές του.... απ ότι βλέπεις σου λέω πραγματικά πράγματα όχι παραμύθια.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Ιουν 2017, 20:03

pluton έγραψε:Την εποχή που μου λες ΔΗΜΟΣΙΑ γυμνάσια ΔΕΝ υπήρχαν μικτά, κανένα ιδιωτικό μπορεί.

Σε δημοσιο σχολειο πηγαιναν. Μην επιμενεις για πραγματα που ξερω απο πρωτο χερι λαιμαι :rolleyes:
0 .

Επιστροφή σε “Θέατρο • TV • Cinema”