Μετά το θάνατο του Robin Williams...

Τα πάντα για το θέατρο, την τηλεόραση και την έβδομη τέχνη.
Άβαταρ μέλους
akirav
Rookie poster
Rookie poster

Re: Μετά το θάνατο του Robin Williams...

Δημοσίευσηαπό akirav » 03 Μάιος 2015, 12:11

Ωρες ωρες νομιζω οτι δωμεσα γραφουν ζομπια.
Ποιος Καρει και Στιλλερ ρε ?
Το Μουστακα πως και δεν τον εχετε στη λιστα ρε αμπαλοι?
0 .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 03 Μάιος 2015, 12:15

akirav έγραψε:Ωρες ωρες νομιζω οτι δωμεσα γραφουν ζομπια.
Ποιος Καρει και Στιλλερ ρε ?
Το Μουστακα πως και δεν τον εχετε στη λιστα ρε αμπαλοι?

Επειδή πέθανε δίχως να προλάβει να γυρίσει ταινία στο χόρνυγουντ :s_crazy
0 .

Άβαταρ μέλους
ΠΗΞΤΕ
Adonis Fan Club
Adonis Fan Club

Δημοσίευσηαπό ΠΗΞΤΕ » 03 Μάιος 2015, 12:56

Ο Williams δε νομίζω να αποκτήσει ούτε διάδοχο, ούτε μιμητή, ήταν μια πολύ ιδιοσυγκρασιακή και sui generis περίπτωση στο βαθμό που οποιοσδήποτε θα αναλάμβανε το ρόλο να γίνει ένα νέος Williams θα του πετούσαν ντομάτες σωρηδόν. Ειδικά όταν άρχιζε τα "ντελιριακά" του σε κάποιες ταινίες όπως το Good Morning Vietnam, που χαρακτήριζαν το ύφος του στην stand-up κωμωδία, ήταν σκέτη απόλαυση και πραγματικά μοναδικός, ενώ σε δραματικούς ρόλους σχεδόν πάντοτε είχε μια αξιοθαύμαστη, "ώριμη" εγκράτεια. Για αυτό και νομίζω ότι το να τον αποκλείουμε στο πως ήταν ως κωμικός είναι σαν έχουμε μια μισή εικόνα.

Πάντως κανένας από όσους αναφέρατε δε στέκεται δίπλα στον γιγάντιο Carrey. Όχι μόνο ένα κωμικός που από μόνος του άνοιξε σχολή (ενώ οι περισσότεροι από όσους αναφέρονται ανήκουν σε ένα ευρύτερο κλαμπ, π.χ. μια συγκεκριμένη γενιά του SNL ή Apatow regulars-ο οποίος παρεμπιπτόντως ζήτημα να έχει βάλει το χεράκι του σε δυο-τρεις καλές κωμωδίες, ο κρυόκωλος) αλλά κι ένας εξαιρετικός δραματικός ηθοποιός, που το 2004 έπαιξε έναν συνηθισμένο εσωστρεφή τύπο που χωρίζει καλύτερα από άλλους που υποδύονταν αληθινές προσωπικότητες τεράστιου βεληνεκούς όπως τον Χάουαρντ Χιουζ, τον Ρέι Τσαρλς, τον Τζ. Μ. Μπάρι και για ευχαριστώ τα Όσκαρ του ταχυδρόμησαν ένα @. Truman Show, Man on the Moon ως ο Ιδρυτής της Εκκλησίας του Τρολαρίσματος Andy Kaufman, μνημειώδεις, τεράστιες ερμηνείες που η Ακαδημία έγραψε στα παπάρια της για να βραβεύσει έναν Ιταλό που έπαιζε τον εαυτό του, ακόμη και σε disposable κωμωδιούλες-φόρμουλες όπως το Liar Liar δίνει ρέστα, ισορροπώντας δύσκολα ανάμεσα στο δραματικό και το κωμικό στοιχείο. Κρίμα που βέβαια έχει πάρα πολύ καιρό να παίξει όπως παλιά σε ένα πραγματικά αξιόλογο έργο όπως υπογραμμίζει ο Σατανικός. Μακράν ο καλύτερος ηθοποιός γενικότερα, όχι απλά κωμικός, από όσους έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στο νήμα.

Ο Murray είναι σταθερή αξία, εντάξει, με τα ολίγα στραβοπατήματα καριέρας που καταλογίζονται λίγο πολύ σε όλους και με μια πολύ ωραία deadpan, μελαγχολική προσέγγιση στους "σοβαρούς" ρόλους όπως στις ταινίες του Anderson και στο Lost In Translation. Και στο πρόσφατο St. Vincent ήταν πάρα πολύ καλός, σίγουρα δεν ανήκει στους παροπλισμένους κωμικούς. Ο Murphy τη δεκαετία του '80 ήταν απλά κορυφαίος, ειδικά στο Trading Places, ακόμη και με νερωμένο το χιούμορ του σε σύγκριση με τη χιονοστιβάδα αθυροστομίας που χαρακτήριζε τη stand-up ρουτίνα του, ενώ στο δε ριμέικ του Nutty Professor, ακόμη και αν σαν ταινία δεν έλεγε πολλά, ουσιαστικά κράτησε ένα ολόκληρο φιλμ από μόνος του παίζοντας καμιά δεκαριά ρόλους, μιλάμε για ανεπανάληπτο ρεσιτάλ και για τα τότε και για τα σημερινά δεδομένα, εδώ όμως και πάνω από μια δεκαετία έχει χαλάσει πάρα πολύ παίζοντας σε τραγικά κακές ταινίες. Ο Stiller έχει αρκετή πλάκα σε μερικές ταινίες του και σε κάποιες άλλες είναι αδιάφορος ως σαχλός (όταν το παρακάνει, π.χ. Dodgeball), γενικά πιστεύω πως είναι συμπαθής. O Sandler είναι ταλέντο απλά επειδή δε φτιάχνεις βιλάρες με Parajanov, έχει γυρίσει δεκαπέντε χιλιάδες σκουπίδια που γουστάρει η εκεί πλέμπα για να χτίσει ένα όνομα. Δείτε Punch-Drunk Love κυρίως αλλά και Reign Over Me και θα με θυμηθείτε. Ο Carrel είναι όντως πολύ καλός, και παρότι έχει μια συγκεκριμένη μανιέρα για να παίζει τον ηλίθιο δεν κουράζει καθόλου, ενώ και σε σοβαρότερους ρόλους έχει δώσει δείγματα ερμηνευτικής ωριμότητας, όπως στο Little Miss Sunshine. Γαλυφιανάκης είναι δυστυχώς one trick pony αν και στο Birdman προσπάθησε να κάνει κάτι διαφορετικό και τολμώ να γράψω πως ήταν αρκετά καλός, οπότε μπορεί να γίνει καλύτερος ηθοποιός στη συνέχεια. Ο Ferrell, ξεκάθαρα της σχολής Chevy Chase, έχει αρκετό γέλιο, ειδικά στο ριμέικ των Producers και στο Anchorman, αλλά προσωπικά μου φαίνεται αρκετά μονοδιάστατος, δεν έχω παρακολουθήσει δε κάποια πιο "σοβαρή" ταινία του για να τον κρίνω ως ηθοποιό γενικότερα. Ο Rogen είναι τρομακτικά αδιάφορος, απορώ πως έχει κάνει καριέρα. Ο Samberg, ντάξει, για κανά jizz in my pants και καφρίλες στους Lonely Island έχει γέλιο αλλά σαν κωμικός ηθοποιός είναι τρομερά επίπεδος, το μόνο που ξέρει να υποδύεται είναι ο τυπικός ανώριμος μπούλης, έχει πολλή δουλειά ακόμη.

Άλλοι που μου αρέσουν προσωπικά (και ζουν ακόμη Άλκη ), με τα συν και τα πλην τους, είναι ο Bill Hader και ο Jonah Hill (αν και κινδυνεύει πολύ να γίνει ο νέος "χοχοχοχο κοιτάξτε τον χοντρό, είναι αστείος ο χοντρός" του Χόλιγουντ).
0 .
Με του Κυριάκαρου το λιλί
θα τους αλλάξουμε την ψυχή

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 03 Μάιος 2015, 13:10

Από σαμπεργκ δες αν μπορείς το brooklyn nine-nine (σειρά τηλεόρασης). Περιμένω να παίξει σε καμιά ταινία.

Πρέπει ακόμα να αναφέρουμε και τον θεούλη κεν τζεονγκ http://www.imdb.com/name/nm0421822/?ref_=ttfc_fc_cl_t5
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 03 Μάιος 2015, 13:12

Είδες όταν δεν κάνεις χαζοτρολαρίσματα με τις δήθεν προβλέψεις του "φίλου σου", πως γράφεις ωραία ποστ?

Για τον Μάρεη... δεν τον ανέφερα γιατί προσωπικά ως κωμικός μου είναι περίπου αδιάφορος, ενώ αντίθετα σε δραματικούς ρόλους είναι από καλός έως εξαιρετικός. Για τον Σάντλερ διαφωνώ, είναι απίστευτα ατάλαντος, πρέπει νάναι ο πιο ατάλαντος πολυεκατομμυριούχος ηθοποιός εκτός από action heroes. FFS, η μόνη αξιοπρόσεκτη ερμηνεία του ήταν στο Αnger Management (το οποίο το κρατά μόνος του ο γερόλυκος Νίκολσον) και η καρικατούρα του Ζόχαν (ίσως η μοναδική φορά που πραγματικά γέλασα ΜΕ τον Σάντλερ :D ).
0 .

Άβαταρ μέλους
ΠΗΞΤΕ
Adonis Fan Club
Adonis Fan Club

Δημοσίευσηαπό ΠΗΞΤΕ » 03 Μάιος 2015, 13:52

Σατανικέ, θα τσεκάρω, ευχαριστώ για την πρόταση!

Άλκη, εγώ προβλέψεις μεταφέρω, δεν τρολάρω! Ο Murray πάντως σπέρνει και ως κωμικός, Caddyshack, Groundhog Day, Stripes, σε όλα δίνει ρεσιτάλ. Και πάε να δεις Punch-Drunk Love, το σκηνοθετεί και ο PTA που γουστάρεις, άσε δε που o Sandler στη συγκεκριμένη ταινία υποδύεται έναν τύπο πολύ γνώριμο σε εμάς από άλλα διαδικτυακά μέρη!

Υ.Γ.: Ο Jeong έχει βασίσει όλη του την παρουσία σε ένα ρατσιστικό στερεότυπο, δε μου φαίνεται ταλαντούχος, αν και αυτή η μανιέρα του έχει λειτουργήσει σε κάποιες ταινίες που έχει παίξει. Άσε την τραυματική ανάμνηση δε από το Hangover 2...
0 .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 03 Μάιος 2015, 14:35

ΠΗΞΤΕ έγραψε:Σατανικέ, θα τσεκάρω, ευχαριστώ για την πρόταση!

Άλκη, εγώ προβλέψεις μεταφέρω, δεν τρολάρω! Ο Murray πάντως σπέρνει και ως κωμικός, Caddyshack, Groundhog Day, Stripes, σε όλα δίνει ρεσιτάλ. Και πάε να δεις Punch-Drunk Love, το σκηνοθετεί και ο PTA που γουστάρεις, άσε δε που o Sandler στη συγκεκριμένη ταινία υποδύεται έναν τύπο πολύ γνώριμο σε εμάς από άλλα διαδικτυακά μέρη!

Υ.Γ.: Ο Jeong έχει βασίσει όλη του την παρουσία σε ένα ρατσιστικό στερεότυπο, δε μου φαίνεται ταλαντούχος, αν και αυτή η μανιέρα του έχει λειτουργήσει σε κάποιες ταινίες που έχει παίξει. Άσε την τραυματική ανάμνηση δε από το Hangover 2...

Aσχετο, αλλά ακόμη και στο Ζόχαν τον επισκιάζει η ηθοποιάρα που λέγεται Tζον Τορτούρο :s_cool

Παρεμπιπτόντως, αν παρατηρήσεις πως τον κινηματογραφεί ο άντερσον στην ταινία και πως κινηματογραφεί άλλους, χαρισματικούς ή έστω ταλαντούχους ηθοποιούς, καταλαβαίνεις πολλά για το πόσο ατάλαντος είναι ο Σάντλερ
0 .

Άβαταρ μέλους
alekhine
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό alekhine » 03 Μάιος 2015, 15:15

Απο καπως "παροπλισμενους"

Εικόνα

Εικόνα

και απο καπως πιο ενεργους

Εικόνα

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
ΠΗΞΤΕ
Adonis Fan Club
Adonis Fan Club

Δημοσίευσηαπό ΠΗΞΤΕ » 03 Μάιος 2015, 15:41

Δυστυχώς τόσο ο Leslie Nielsen (μικρός θρύλος) όσο και ο Bernie Mac (πολύ συμπαθητική φυσιογνωμία, που δυστυχώς δεν είχε την καριέρα που του άξιζε παίζοντας κυρίως σε δευτεροκλασάτες κωμωδίες) έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια :(
0 .

Börklüce Mustafa

Δημοσίευσηαπό Börklüce Mustafa » 03 Μάιος 2015, 16:06

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς για εμένα δεν υπήρχε όχι μόνο ως κωμικός αλλά και ως ηθοποιός. Μου προκαλούσε τρομερή απέχθεια και απέφευγα τις ταινίες του όπως ο Γιαραμπής τη Τζεένεμ.

Αν έπρεπε να διαλέξω κάποιον που μου αρέσει σε κωμικούς ρόλους τότε θα διάλεγα τον παρακάτω κύριο:

Εικόνα
0 .

Επιστροφή σε “Θέατρο • TV • Cinema”