Δημοσίευσηαπό Υπερκουλτουριάρης » 13 Μάιος 2018, 10:03
Δεν ειμαι ποδοσφαιρόφιλος, ούτε μου αρέσει αισθητικά ο αθλητισμός, την σοβαρή ενασχόληση δε μαζί του,την θεωρώ ποταπή.
Εδώ και πολύ καιρό, βλέπω τα πράγματα πιο καθαρά, ψυχρα και δεν αισθάνομαι κάποιο δέσιμο, με το κράτος του όποιο έτυχα να είμαι πολίτης(ή υπήκοος ορθότερα), την γελλάδα ή αλλιώς και χώρα της πουστιάς.
Αν κάτι δέχομαι να με αυτοπροσδιορίζει πέρα του εαυτού μου, είναι πως είμαι ΠΑΟΚ συνειδητά,όχι τυχαία και μάλιστα περήφανος για αυτόν. Ο λόγος δεν είναι ποδοσφαιρικός,σιγά το σπορ,22 πιτσιρικάδες κυνηγούν μια μπάλα, που θα έλεγαν με την τετράγωνη λογική τους οι γιαγιάδες,παρά κοινωνικός ίσως και υπαρξιακός.
Σε μια χώρα θεμελιωμένη από κοτζαμπάσιδες, αρβανίτες κατσαπλιάδες και ξενους προστάτες, με ιστορία 200 χρόνια σταθερής αποσύνθεσης και μηδενικής προόδου, το μόνο κομμάτι της που δείχνει ζωή, υγεία και μια αξιοθαύμαστη μαχητικότητα παρά τις μόνιμες συνασπισμένες επιθεσεις των βαμπιρ(2017-2018 βλ πρεζέμποροι,#skaixeftiles, λαθρέμποροι, το κράτος σύσσωμο με τα μέσα του και το κοκκινοφάναρο της πλατείας Συνταγματος) είναι ο Μεγάλος ΠΑΟΚ. Και αν κάτι εξακολουθεί να είναι ζωντανό μέσα σε ένα νεκρό σώμα, λέμε πως δεν χάθηκαν όλα, υπάρχει μια ελπίδα ρε αδερφε.
Είδαμε φετος τον συνασπισμό των κλεφτοκοτάδων της χαβουζας, να βγαίνουν στα κεραμίδια χερι-χερι υπο τον φόβο πως θα τους πάρουν οι βούλγαροι που είναι καμιά δεκα κλάσεις πάνω,όχι την Ακρόπολη,απλά και μόνο ένα πρωτάθλημα. Και τελικά το κατάφεραν με τον μοναδικό θυληπρεπή τους τρόπο, το κάναν πάσα στην κυρα Κουλα, και το πανηγύρισαν όλοι μαζί,κόκκινοι,πρασινοι,κιτρινοι,τα κωλοκάναλα και άπας ο πολιτικός κόσμος.
Και εκεί που ο κάθε άνθρωπος χαμηλώνει το κεφάλι αηδιασμένος και λέει τα παρατάω, είδαμε τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει όπως ξεκίνησε, ανεπηρέαστος και όταν τελικά φθάνει σε έναν τελικό κυπέλου με την χαρταθλητρια, μέσα στο σπίτι της, να την γελοιοποιει, κάνοντας την γιο-γιο με σβηστή μηχανη.
Οταν άκουσα τον απογοητευμένο εκφωνητή του ΟΤΕ ΤΒ(επιβάλεται ομοψυχία όταν παίζει γελληνική ομάδα με ξένη) να λέει την στιγμή που σφυρίζει ο ρεφερι την λήξη, μπαίνουν κάποιοι οπαδοι του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο(κάντε ένσταση να το πάρετε στα χαρτιά ρε καραγκιόζιδες) και τον μεταφραστη του ίδιου καναλιού να μεταφράζει τα λεγόμενα του Μαουρίτσιο "δειξαμε πως είμαστε οι φετινοί πρωταθλητες" σε "δειξαμε πως είμαστε μια καλή ομάδα φέτος", αυτόματα μπήκα στο google translate για να δω πως είναι στην γλώσσα που μας χρεώνουν μια φράση
Така е и България
2 .